Kokios sultys yra pačios naudingiausios sveikatai?

24 апреля 2024 г.
Kokios sultys yra pačios naudingiausios sveikatai?

Kiekvienas žmogus privalo pats pasirūpinti savo sveikata. Tai žinoma nereiškia, kad susirgę turėtume gydytis savarankiškai, tai reiškia, jog turime nuolat stengtis, kad sveikata nesutriktų. Bendra sveikatos bei mūsų organizmo būklė priklauso nuo sveikos gyvensenos, kuri apima mitybą, fizinį aktyvumą, darbo bei poilsio režimą. Nuo mitybos priklauso daug organizme vykstančių procesų, todėl ji turėtų būti įvairi bei subalansuota. Šiuo metu, kai parduotuvių lentynos lūžta nuo maisto produktų gausos, kai žmones įtraukia be galo greitas gyvenimo tempas, išlieka aktualu susirūpinti savo mityba ir su maistu gaunamomis naudingosiomis medžiagomis. Laikoma, kad daržovėse ir vaisiuose yra sukaupiama daug naudingų vitaminų bei kitų medžiagų, tačiau ne visiems pavyksta suvartoti pakankamą šių produktų kiekį ir pasisavinti reikiamų medžiagų. Nemėgstantiems vartoti daug daržovių bei vaisių siūloma puiki alternatyva – gerti vaisių ar daržovių sulčių. Tačiau ne bet kokias sultis gerti yra naudinga. Iš prekybos centruose siūlomų sulčių pakeliuose ar buteliuose, neverta tikėtis daug naudos. Negana to, jose esama pridėtinio cukraus bei maisto priedų, kurie pagerina pirktinių sulčių spalvą ir skonį, bet tikrai nėra naudingi mūsų organizmui. Vis dėlto, įsigiję vieną pažangų, šiuolaikišką buitinės technikos prietaisą, galėtume mėgautis šviežiai spaustomis sultimis bei jų nauda mūsų sveikatai ir visam organizmui. Čia kalbama apie lėtaeigę sulčiaspaudę, kurios dėka galime iš vaisių, daržovių, sėklų bei žalumynų, išgauti maksimalų kiekį sveikų, aromatingų ir natūralių sulčių. Lėtaeigės sulčiaspaudės kaina labiausiai priklauso nuo medžiagų, iš kurių pagamintos prietaiso detalės kokybės. Tad patartina rinktis žinomų prekių ženklų, besispecializuojančių tokios technikos gamyboje prietaisus.

Naudingiausios sultys sveikatai

  • Žmogaus sveikatai yra naudingiausios natūralios, šviežiai spaustos vaisių ar daržovių sultys. Tam, kad sultyse išliktų kuo daugiau vitaminų bei kitų naudingųjų medžiagų, sultys neturėtų būti termiškai apdorotos. Sulčių maistingumui gali pakenkti net ir nedidelis temperatūros pokytis, atsirandantis naudojant išcentrinę sulčiaspaudę. Taip nenutiks pasirinkus lėtaeigę sulčiaspaudę, mat sulčių spaudimo procesas vyksta lėtai, todėl nepakyla temperatūra ir išsaugomos daržovių bei vaisių naudingosios savybės.
  • Kaip žinome, įvairios daržovės bei vaisiai pasižymi skirtingomis savybėmis. Todėl nėra verta pamėgti ir vartoti tik vieno vaisiaus ar daržovės sultis. Naudinga kai kurias sultis maišyti tarpusavyje, kad gautume dar palankesnį sveikatai rezultatą.
  • Ištisus metus svarbu stiprinti savo imunitetą, kad šaltuoju metų laiku mažiau sirgtume, o susirgę greičiau pasveiktume. Tam yra labai svarbus vitaminas C. Jo gausu citrusiniuose vaisiuose, juoduosiuose serbentuose, kiviuose, persimonuose. Taip pat šio vitamino daug turi kopūstai, paprikos, briuselio kopūstai.
  • Norintiems išsaugoti organizme pakankamas geležies atsargas, patariama gerti burokėlių sultis, mat jose gausu geležies. Kaip rašoma literatūroje, geležį geriau pasisavinti padeda vitaminas C. Taigi, burokėlių sultis verta maišyti su obuolių, apelsinų, ar greipfrutų sultimis.
  • Vitaminai A, D ir E yra tirpūs riebaluose. Morkos laikomos puikiu vitamino A šaltiniu, o geresniam jo pasisavinimui, spausdami morkų sultis, galime pridėti ir saują riešutų. Jie paįvairins sulčių skonį, suteiks dar daugiau naudingų medžiagų.
  • Šviežiai spaustos sultys naudingos siekiant sumažinti kūno svorį. Tam labai tinka mažai kaloringos obuolių sultys, kurios turi daug pektinų ir valo organizmą. Ananasų sultys, teigiama, jog padeda deginti riebalus, o agurkų sultys padeda pašalinti iš organizmo skysčių perteklių.

Kviečiame rinktis natūralias, šviežiai spaustas sultis ir patirti visą jų teikiamą naudą mūsų organizmui.

Новые статьи