Kodėl svarbu stebėti organizmo rūgštingumo lygį?

3 июля 2017 г.

Kadangi pagrindinė žmogaus kūno sandaros medžiaga yra vanduo (50-60%), tai pH lygis arba jo nukrypimai nuo normos turi didelę įtaką visai organizmo biochemijai, sveikatos būklei arba ligų atsiradimui. Viso organizmo reguliavimo mechanizmai atsakingi už pH balanso palaikymą, kenksmingų metabolitų, rūgščių pertekliaus pašalinimą iš kūno, kad nebūtų pažeistos gyvos ląstelės. Jeigu pH tampa per daug rūgštinis, ląstelės palaipsniui apsinuodija toksiškomis atliekomis ir žūva.

Jeigu organizmo vidaus terpė tampa rūgštinė, tai pablogėja bendra fizinė organizmo būklė, atsiranda polinkis sirgti peršalimo ligomis, jaučiamas silpnumas, nuovargis, galvos skausmas, stuburo, raumenų ir sąnarių skausmai. Padidėjęs rūgštingumas gali nualinti kaulus, nes siekdamas sukurti šarminę aplinką, organizmas panaudoja mineralus (ypač kalcį) iš kaulų, tokiu būdu rūgščių ir šarmų pusiausvyra gali turėti įtakos tokioms ligoms kaip osteoartritas ir osteoporozė.

Padidinti šarmingumą mes galime vartodami daugiau vaisių ir daržovių ir sumažindami saldumynų ir mėsos kiekį. Nežiūrint į tai, kad daugelis vaisių turi rūgštų skonį (pavyzdžiui, citrusiniai), visų jų virškinimo proceso metu lieka šarminis likutis (pelenai). Kasdienis šarminio jonizuoto vandens vartojimas gali turėti įtakos sveikatai. Tokio vandens pH lygis yra aukštesnis už 8. Jis efektyviai reguliuoja kūno metabolizmo greitį ir padidina organizmo gebėjimų rezervą. Labai naudinga gerti jonizuotą vandenį po fizinių krūvių arba treniruočių, kadangi šarminis vanduo papildo elektrolitų balansą 3 kartus intensyviau, nei bet kuris kitas vanduo. Šarminis vanduo taip pat pagerina arbatos ir kavos skonį.


neovital.lt

Новые статьи