Klausk gydytojo

Visos temos

Nuo: Sandra
2022-10-03
Sveiki, po šio spermogramos tyrimo mums urologas pasakė, kad belieka tik dirbtinis apvaisinimas, patiems neįmanoma pastoti, ir jog nepadės nei jokie vitaminai, niekas.. Norėčiau sužinoti jūsų nuomonę.. Dėkoju iš anksto.
REZULTATAS > INTERVALAI
Suskystėjimas iki 30 min. Taip Per 15 min. nuo paėmimo
Kiekis (ml) 4,3 ≥ 1,5
Spalva Pilkšvai gelsva Pilkšvai balta
Drumstumas Drumsta Drumsta
Tąsumas (cm) 0,4 < 2
pH 8,0 ≥ 7,2
Spermatozoidų koncentracija (x10 /ml) 30,1 > 20
Spermatozoidų kiekis visame ejakuliate (x10^6/ej.) 129,3 > 40
Progresyviai judantys spermatozoidai (%) 44 > 32
Vietoje judantys spematozoidai (%) 13
Bendras spermatozoidų judrumas (%) 57 > 40
Nejudantys spermatozoidai (%) 43 10 - 20
Normalios formos spermatozoidai (%) 9 > 4
Spermatozoidų galvutės patologija (%) 76 Nėra
Spermatozoidų kaklelio patologija (%) 5 Nėra
Spermatozoidų uodegos patologija (%) 4 Nėra
Spermatozoidai su likutine citoplazma (%) 6 Nėra
Spermatozoidų agliutinacija (Balai) 0 ≤ 1
Apvalios ląstelės (x10 /ml) 4,3 < 1

Jus konsultaves urologas neteisus. Normaliam pastojimui kiek mažoka normalių spermijų, bet diagnozės patikslinimui ir apie gydymo galimybę galima spresti tik betarpiškai bendraujant su pacientu ir pakartotinai ištyrus spermą kitoje laboratorijoje.

Nuo: Anonime
2022-09-27
Laba diena,gydytoja. Kartais vartoju propranololį nuo per didelio pulso ir permušimų. Ar galima vartoti jį su escitalopramu ir fluanxol?

Laba diena,

taip, galima.

Nuo: Inesa
2022-09-26
Labas vakaras. Norėjau pasiteirauti kas gali būti buvau nukritus nuo laiptu patyriau smegenū sutrenkima dabar nuolat jaučiu nuovargi silpnuma kartais svaigsta galva pamirštu greit viska dar naktim pradėjau miegodama vaikščioti.

Laba diena,

pirmiausia jus turi konsultuoti gydytojas-neurologas. Po traumu gali buti liekamieji reiskiniai. jei gydytojas-neurologas patars kreiptis i gydytoja-psichiatra, tada kreipkites.

Nuo: Žydrė
2022-09-24
Laba diena.Nuo rugsėjo 1 d. pradėjau gerti seroxata 10mg puse tabletės. Bet dar didelio pagerėjimo nejaučiu ar dar reikia laiko ar reiks didinti dozę?buvau nutraukusi prieš mėnesį bet po dviejų savaičių vėl pajučiau nerimą ir gryžau prie 10mg.

Sveiki, jei nera pasaliniu poveikiu, doze galima didinti.

Nuo: Mantass
2022-09-30
Sveiki. Galbūt galite pakomentuoti tyrimų rezultatus. Ar prolaktinas nėra gan didokas? Ar gali tai būti astenospermijos priežastis?
Testosteronas (11,75 rezultatas) norma: 5,72-26,14 vyrams 21-49metų.
Prolaktinas (217,1 rezultatas) norma: 45,00-375,00 vyrams.
FSH (2,31 rezultatas) norma: 1,4-18,1 vyrams 13-70m.
LH (3,87 rezultatas) norma: 1,50-9,30 vyrams 20-70m.
Iš anksto ačiū už atsakymą!

Hormonai normos ribose ir ne jie įtakoja spermijų judrumą. To priežąsčių yra daug bet nuotoliniu būdu nustatyti negalima.

Nuo: Antalija
2022-09-29
Sveiki. Vyras pasidarė spermogramos tyrimą.
Bendras judrių spermatazoidų 0.04×10šeštame 1,3%; nejudrūs 3×10šeštame 98,7%. Progresyviai judrūs 0.01×10šeštame 0.3%. Normalių formų 1%; tąsumas 1; ph 8. Spermijų agliutinacija 0%. MAR Ig G testas 50%; MAR Ig A testas 50%.
Išvados: oligoastenoteratospermija.
Ką tai reiškia? Kad tik dirbtinis apvaisinimas? Ar tai labai blogi rezultatai? T.y. visiškai negalima jų prikelti "gyvenimui"? Ar jau nėra galimybės natūraliai pastoti? Ačiū!

Pateiktame tyrime blogai, bet iš vieno tyrimo daryti galutinę išvadą dar anksti. Reikia kartoti tyrimą kitoje laboratorijoje . Jeigu rezultatas panašus, gallima spręsti apie galimybę gydyti. tel.869822431

Nuo: Robertas
2022-09-29
Sveiki, norėjau Jūsų komentaro apie tyrimo rezultatus.
Spermijų konc. 97,1
Bendras judrumas 54
Pirmyneigis judrumas 46
Nepirmyneigis judrumas 8
Nejudrūs spermijai 46
Norm. morf. sperm.k.* PSO 5-a redakci 11
MSC- Sperm. judrumas 52,4
PMSCpirmyneig. sperm.konc 44,8
FSC funkc.sper.konc. 11
Sperm. jud. greitis 46
SMI-sperm.judr.ind. 267
Spermių kiekis ejakuliat 485,6 M
Judr. sperm.k 262,2
Pirmyneig. sperm. k. 223,8
Funkc. sperm. k. 55,2
Norm. morf. sperm.k 53,4
Tūris 5,0 ml
Klampumas Normal
pH 8,0
Leukocitų konc. < 1

Ačiū
Nuo: Ugnė
2022-09-28
Sveiki,

Ar gali spermatozoidai kurie turi patologijas galvutėse, kakleliuose, uodegėlėse apvaisinti kiaušinėlį?
Tas žodis patalogija kelia nerimą, kad vaikas gims irgi su patalogijomis. Ar galite apšviesti plačiau apie šiuos spermijus? Ar reiktų susirūpinti dėl jų? Ar tik sveiki spermijai apvaisina kiaušinėlį?

Pas kiekvieną vyrą yra normalūs ir patologiškai pakitę spermijai, bet juk gimsta sveiki ir normalūs vaikučiai. Todėl nerimauti, kad bus kasnors negerai nereikia.Tai naturali gamtos atranka.

Nuo: Mantas
2022-09-27
Laba diena, gerb. Daktare.
Galbūt galite atsakyti dėl astenospermijos, pagrinde dėl kokių priežasčių gali suprastėti spermatozoidų judrumas? Jei hormonų tyrimai normos ribose, LPL nerasta.

Astenospermijosi gali būti daug priežąsčių kurių nustatyti nuotoliniu būdu neįmanoma.

Nuo: Reda
2022-09-17
Sveiki gavau atsakyma bet nieko nesuprantu pas daktaro kita savaite kas man yra ir koks bus gydimas?? ačiū. Išvada. Juosmeninės stuburo dalies degeneraciniai pakitimai (radiologiškai I laipsnio). L2-S1 Šmorlio
mazgeliai. L3/L4, L4/L5 tarpslanksteliniai diskai pasigaubęs epiduraliai, gali būti dirginamos abipus L4,
L5 nervinės šaknelės.

Laba diena,

Vien iš MRT ar KT tyrimų apie gydymą sprėsti sunku. Tai turėtų padaryti siuntęs tyrimui gydytojas, įvertnęs visą klinikinį vaizdą ir tyrimų rezultatus.

Geros dienos.

Nuo: Andrius
2022-09-14
Sveiki.
Pradėjo skaudėti nugarą ir po to didelis skausmas eina į kairę koją. Pasidariau magneginį rezonansą:
Juosminio stuburo fiziologinė lordozė ištiesinta, stebima nežymi scoliozė gaubtu į kairę. Conus medullaris baigiasi TH12/L1 lygyje, MR signalo pokyčių nematyti. Juosmeninių slankstelių forma nepakitusi, stebimi smulkūs kraštiniai osteofitai, slankstelių struktūra nepakitusi, pavieniai smulkūs Šmorlio mazgeliai. Visi juosminiai diskai dehidratuoti. Dengiamųjų plokštelių L4/5, L5/S1 Modic I-II tipo degeneracija. L1/2 diskas nesuplokštėjęs, pasigaubęs cirkuliariai, žymiau plačiai paracentraliai kairėje, siaurinama kairė lateralinė kišenė, stuburo kanalas nestenozuotas -12,7mm sagitaliai, i/v angos nestenozuotos. L2/3 diskas nesuplokštėjęs, pasigaubę saikiai cirkuliariai-kiek žymiau foraminaliai ekstraforaminaliai dešinėje su radialiniu fibrozinio žiedo plyšimu, stuburo kanalas nestenozuotas-12mm sagitaliai, dešinė i/v anga saikiai stenozuota. L3/L4 diskas nesuplokštėjęs , pasigaubęs cirkuliariai, centraliai -protruzija-4,5mm su radialiniu fibriozinio žiedo plyšimu, saikiai deformuotas tekalinis maišas, stuburo kanalas saikiai stenozuotas, sagitaliai 10,7 mm, i/v angos nestenozuotos. L4/5 diskas suplokštėjęs, pasigaubęs cirkuliariai, paracentraliai kairėje disko disko ekstruzija-5,4×12×18 mm, ūmi pagal MR signalo intensyvumą, kylanti už L4 slankstelio kūno iki jo vidurio, stenozuota kairė lateralinė kišenė ir paspausta L5 nervinė šaknelė, stuburo kanalas saikiai stenozuotas-9,1mm sagitaliai , kairė i/v anga vidutiniškai stenozuota, dešinė-saikiai. L5/S1 diskas suplokštėjęs žymiai dorzaliai, pasigaubęs, centraliai-paracentraliai dešinėje protruzija -4,7mm, stenozuota dešinė lateralinė kišenė, liečiama S1 dešinė nervinė šaknelė-galimas jos dirginimas, stuburo kanalas nestenozuotas-14,3mm, i/v angos saikiai stenozuotas, be nervinių šaknelių kompresijos. Facetoniuose sąnariuose neišreikšti artroziniai pokyčiai.
Chirurgas mato tik operaciją nes anksčiau ar vėliau teks tai padaryti , o neurologas liepia kol kas išbandyti visą terapijos kursą.
Ką patarsite daryti.
Ačiū už atsakymą.

Laba diena,

Atsakyti galėtume įvertinę pilną klinikini vaizdą. Tam reikėtų su Jumis susitikti, apžiūrėti, atlikti funkcinį testavimą ir įvertinti nechirurginio gydymo galimybes.

Geros dienos

Nuo: Lina
2022-09-23
Laba diena...gavau nuotraukas be aprašymo...gal galite pakomentuoti apie sąnaeiš būklę

Laba diena ,

Jūsu tyrimus turėtų komentuoti gydytojas , kuris siuntė juos atlikti.

Geros dienos

Nuo: Raimundas
2022-09-12
Laba diena. Gal galetumete pakomentuoti mano kompiuterinės tomografijos tyrimą?
Tyrimas atliktas skenuojant natyviai. Ištiesinta fiziologinė lordozė. Matyti nedideli priekiniai osteofitai. Susiaurėjęs L5-S1 tarpslankstelinis tarpas. L5 ~3 mm posterolistezė. Pradiniai facetinių sąnarių artroziniai pakitimai. L4-5, L5-S1 tarpslankstelinių diskų cirkuliarūs pasigaubimai, saikiai paspaustas tekalinis maišas. L4-5 siaurinamos tarpslankstelinės angos abipus (d > k). Stuburo kanalas sag. ~10 mm.
Stuburo juosmeninės d. pradinė osteochondrozė, spondilioartrozė. L5 nedidelė posterolistezė. L4-5, L5-S1 tarpslankstelinių diskų cirkuliarūs pasigaubimai. Siaurinamos tarpslankstelinės angos abipus (d > k) l4-5 lygyje.

Laba diena, Jūsu tyrimus turėtų komentuoti gydytojas kuris siuntė juos atlikti.

Getros dienos.

Nuo: Raimondas
2022-09-23
Sveiki gydytojau man 30m.
Su žmona vaikų nesulaukiam jau nemažai laiko
Vaikystėje turėjau kirkšnies isvaržos operacija
Pasidarius spermograma diagnozuota kriptozospermija
Spermatozoidų rasta mažiau nei 1mln.
Ar įmanomas koks nors gydymas.
Gal galimas dirbtinis apvaisinimas
Šiaip ant kapšelio matosi nemažai kraujagyslių ar tai gali būti varokocelė
Dabar pradėjau vartoti profertil ir bandysiu kartoti tyrimą po 3men
Iš anksto dėkui.

Pateiktas tyrimo rezultatas neguodžia, bet iš vieno tyrimo kategoriškai spręsti apie kokybę negalima nes galima labai suklysti. Bųtina kartoti tyrimą ir apžiūrėti pacientą.Profertil negydo. tel.869822431

Nuo: Angele
2022-09-22
Sveiki. Paskirtas kvetiapinas nuo nerimo ir libido padidėjimo, kurį galimai išprovokuoja nerimas arba ir premenopauzė kartu. Beje, ką apie tai manote, įdomu. Paskaičius kvetiapino pašalinius, kyla baimė, labai jau daug nepageidaujamų reiškinių, net mirtinų įvardinta. Kokį jūs vaistą skirtumėte tokiai paūmėjusiai problemai. Man 50. Nerimas nuo įtampos darbe vargino prieš 6 metus, bet po mirtazapino pavartojimo bei psichoterapijos greitai praėjo. Dabar vargina nevalingai užeinantis sustiprėjęs libido, toks savaiminis lytinis sujaudinimas kasdien, kuris jau vargina, nes reikalauja save tenkinti. Gal tai tik dėl moteriškų hormonų...patarkite. Ar tikrai turėčiau vartoti kvetiapiną?

Laba diena,

1-2 sakiniais neatsakysiu. Pasvertam, atsakingam atsakymui-reikia konsultacijos.

Nuo: Mantas& Viktorija
2022-09-22
Sveiki. Galbūt galite parekomenduoti kokius tyrimus atlikti dėl astenospermijos? Ar įmanoma pagerinti judrumą?
A (greitai tiesiai judantys) 0%
B (lėtai tiesiai judantys) 14%
A+B (progresyvus judėjimas) > 32 (14% rezultatas)
C (judantys vietoje) 24%
D (nejudantys) 62%
Normalios formos > 4 (11% rezultatas)
Kiekis ml > 1.5 (5 rezultatas)
Visi kiti rezultatai normos ribose, diagnozė astenospermija.

Astenospermija - tai permažas spermijų judrumas. To priežąsčių gali būti įvairių, todėl spresti nuotolinių būdu apie pagalbą, nėra galimybės.Būtina kartoti spermos tyrimą kitoje laboratorijoje ir tikk tada galima spręsti apie pagalbą..tel.869822431

Nuo: G.
2022-09-21
Sveiki. noriu paklausti,ar gaurometis žolelių arbatos nesipjauna su venlafaksino labai maža doze. Ačiū.

Laba diena,

tik pati bandydama, pastebėsite atsakymą į savo klausimą. Kiekvienas medikamentas sąveikauja su kitomis medžiagomis organizme. Tą sąveika unikali.

Nuo: Augustė
2022-09-20
Laba diena, galbūt galėtumėt papasakoti kaip vyksta pirminė konsultaciją pas gydytoją psichiatrą? (dėl nepatikslintos tachikardijos) ar yra atliekami kažkokie testai ar tyrimai? Ar tiesiog vyksta pokalbis?

Laba diena,

Jūs atsinešate gydytojo kardiologo išrašą, šeimos gydytojo atliktų tyrimų atsakymus ir gydytojas psichiatras pokalbio metu galvoja, sprendžia, ką Jums skirti.

Nuo: Kristina
2022-09-20
Laba diena, gerb. Gydytojau.
Būsiu dėkinga, jei pakomentuosite vyro tyrimo rezultatus:

Rodiklis Norma Rezultatas
Kiekis (ml) > 1,5 3
Suskystėjimo laikas (min) < 15 Nesuskystėjo
Tąsumas (cm) < 2 20
Spalva Pilkšvai balta Pilkšvai balta
Drumstumas Drumsta Drumsta
pH > 7,2 7,5
Spermatozoidų agliutinacija % < 5 1%
Apvalios ląstelės (10 6/ml) < 1 3

Spermatozoidų kiekis
Viename mililitre (10 6/ml) > 15 18,0
Visame ejakuliante (10 6/ml) > 39 54,0

Spermatozoidų judrumas
A (Greitai tiesiai judantys) (10 6/ml) 0,0 0%
B (lėtai tiesiai judantys) (10 6/ml) 8,0 44%
A+B progresyvus judėjimas (10 6/ml) > 32% 8,0 44%
C (judantys vietoje) (10 6/ml) 2,0 11%
A+B+C judėjimas > 40% 10,0 56%
D (nejudantys) 8,0 44%

Imunologiniai tyrimai
Antisperminiai antikūnai Ig G % < 50 10 (10 6/ml)
Antisperminiai antikūnai IG A % < 50 10 (10 6/ml)

Morfologija pagal Kriugerį
Normalios formos % > 4 12,0%
Patologinės formos 88%
Galvutės defektai 30%
Kaklelio defektai 37%
Uodegėlės defektai 15%
Likutinės plazmos perteklius 6%

Susilaikymas prieš tyrimą 3 d.

Diagnozė Normospermija

Iš anksto labai ačiū už Jūsų komentarą.

Pirmiausiai - diagnozė neteisinga, nes nėra a judrumo sperijų; antra - nepavyko normali ejakuliacija arba nevisą surinko; permažas spermos kiekis ir normalioas formos spermijų tik 4% - tai normaliam pastojimui permažai. Negaliu tikėti šiuo tyrimu...

Nuo: Tomas 29 m.
2022-09-20
Ar įmanoma pastoti su tokiais rodikliais? 2 metai niekaip nepavyksta.
Spermijų konc. 47,4
Bendras judrumas 53
Pirmyneigis judrumas 39
Nepirmyneigis judrumas 14
Nejudrūs spermijai 47
Norm. morf. sperm.k.* PSO 5-a redakci 9
MSC- Sperm. judrumas 25,3
PMSCpirmyneig. sperm.konc 18,7
FSC funkc.sper.konc. 3,9
Sperm. jud. greitis 33
SMI-sperm.judr.ind. 86
Spermių kiekis ejakuliat 241,6 M
Judr. sperm.k 128,8
Pirmyneig. sperm. k. 95,1
Funkc. sperm. k. 19,8
Norm. morf. sperm.k 21,7
Tūris 5,1 ml
Klampumas Normal
pH 8,0
Leukocitų konc. < 1

Viskas būtų gerai, jeigu būtų daugiau normalių spermijų, todėl pastojimas gali būti apsunkintas. Reikėtų aiškintis priežąstis.


Lankytojų klausimai publikuojami be korektūros.

Šis atsakymas yra bendro pobūdžio informacija, kuri nėra ir jokiais būdais negali būti laikoma Jūsų diagnoze, skiriamu gydymu ar kitokia Jums tiesiogiai teikiama sveikatos priežiūros paslauga. Bendro pobūdžio atsakymas teikiamas išimtinai pagal Jūsų pateiktą klausimą. Visais atvejais rekomenduojame kreiptis tiesiogiai į sveikatos priežiūros specialistą dėl diagnozės, gydymo ar kitokios sveikatos priežiūros paslaugos.