Paieškų šiandien: 5813

Klausk gydytojo

Visos temos

Nuo: Lina
2017-09-18
Gerbiama Gydytoja,
Noriu Jusu patarimo ar galiu naudoti Trittiko 75mg somatiniams simptomams gydyti, nes bandziau Zoloft , Cipralex ir negaliu niekaip prie ju priprasti. Ar jis tinkamas tiems stipriems somatinimas simptomams?
Aciu uz atsakyma

Laba diena,

trittico retard gali būti naudojamas ir psichosomatinių simotomų gydymui. Antidepresanto parinkime yra svarbu kokia simptomatika eina šalia, individuali vaisto toleranciją, buvęs gydymas , kitų vaistų vartojimas ir ir daug dalykų, kurių visų neišvardinsi.

Konkrečiu atveju parenkamas ir gydymas. Turint kantrybės, pradedant nuo mažos dozės ir ją palaisniui dididnant, organizmas prisitaiko prie vaisto. Šalutinis poveikis praeina.

Nuo: Vaidotas
2017-09-17
Laba diena, miela gydytoja.

Noriu Jūsų pasiteirauti dėl generinių psichotropinių preparatų. Nežinau, ar ankstesniuose klausimuose rašėtė ką nors apie tai.

Pastaruoju metu labai paaštrėjo viešos diskusijos dėl generinių ir originalių vaistinių preparatų. Aš pats iš patirties pastebėjau skirtumą vartojant generinį kvetiapiną ir sertraliną bei atitinkamus originalus (Seroquel, Seroquel XR, Zoloft). Kokią jūsų nuomonė apie generinius/originalius psichotropinius preparatus? Ar jūsų praktikoje pasitaikė atsiliepimų iš pacientų, kad generiniai vaistai neturi tokio pat terapinio poveikio kaip originalieji? Labai dėkoju už Jūsų laiką ir nuomonę.

Laba diena,

taip pastebėjimų pasitaikė.

Aš manau, kad visada svarbu ne tik vaisto švarumas, dozė (ta pati tabletė gali netaip gerai veikti / buvo pastebėjimų, kad vieno gamintojo vaistai veikia"silpniau"), bet žmogaus jautrumas vaistui ar jo formai ( pvz kapsulė ar tabletė, paprasta ar prailginto veikimo tabletė).

Yra ir kita pusė: kai kurių originalių vaistų kainos išlieka vis dar aukštos, nepaisant atėjusių generikų - dažnam žmogui (ypač jei gydosi privačiai ir vaistai nėra kompensuojami) net netenka ilgesni laiką vartoti originalius. Tai ir lyginti nelabai būna ką.

Dar visad lieka žmogaus emocinis nusiteikimas arba aš vadinu tikėjimu vaistu.

Pvz. :atvyksta iš vieno X miestelio ponia N su rekomendacija, nes pagydžiau to miestelio kitą NN ponią ir jai "labai padėjo vaistas D", tada esu net spiriama skirti poniai N vaistą D. Tikėjimas yra labai daug. Kartais net 99% gydymo sėkmės.

Nuo: Gh
2017-09-16
Ar imanoma lytinius organus padidinti hormonu pagalba? (20metu)

Laba diena,

pasibaigus lytinio brendimo periodui lytinių organų dydžio hormonais nepakeisi.

Nuo: Linas
2017-09-16
Gerbiama Gydytoja,
Noriu Jusu paklausti ar Lanvexin 37,5 yra tinkamas psichosomatiniu simptomu gydymui?
Aciu

Laba diena,

venlafaxinum gali būti naudojamas ir psichosomatinių simotomų gydymui. Antidepresanto parinkime yra svarbu kokia simptomatika eina šalia, individuali vaisto toleranciją, buvęs gydymas , kitų vaistų vartojimas ir ir daug dalykų, kurių visų neišvardinsi.

Konkrečiu atveju parenkamas ir gydymas.

Nuo: Veronika
2017-09-15
Laba diena,
Metai laiko skauda kair.klubą,sėdmenį,skausmas plinta i koją ir pėdą.Išbandžiau kompleksinį gydymą -nepadejo.Galiausiai pasidariau juosmens MRT, Išvados,Juosmeninės stuburo dalies skoliozė į dešinę,Deš.pusės L5,S1 šaknelės jungtinės (conjoined).Laisvas skystis mažajame dubenyje(galimai j
funkcinės kilmės) Klausimas Jums, ar gali man nuo tokios patologijos diena iš dienos alinančiai skaudėti,pavargau labai nuo skausmo,likau nervinga ir išsekusi.Galbūt problema ne ten ? Dar prieš 10 metų nesėkmingai buvau nukritusi ,ant uodegikaulio ir kairį klubą sumušiau,tada nesikreipiau pas gydytojus,bet maudimą uodegikaulyje jutau 4 metus.Gal dabar to ir pasekmė?Mankštas darausi bendro pobūdžio,bet norėčiau,kad specialistas įvertinęs mano būklę,parinktų pratimus,stuburo tiesinimui.Pas ką kreiptis?Ačiū.
Atsako: Darius Paknys (Sveikatingumo ir terapijos centras)

Sveiki,

problemų daug, gydymas sunkesnis ir ilgesnis. Kreipkitės.

Nuo: Ramunė
2017-09-15
Radiologo išvada:
Stuburo juosmeninės dalies filziologinė lordozę nežymiai palyginta, susiaurinti tarpslanksteliniai L4-5 ir L5-S1 tarpai, dengiamosios plokštelės nežymiai sklerozuotos, nusmailinti priekiniai slankstelių kampai.
Išvada: Stuburo L4-5 ir L5-S1 dalies osteochondrozės požymiai, pradinė spondiliozė
Noriu tirtis toliau, kur tikslingiausia kreiptis. Ko vengti (lankau sporto klubą, mėgstu šokti, kartais pabėgioju, mėgstu vaikščioti, kartais su aukštakulniais - šiuo metu viską pristabdžiau, kol neturiu aiškios profilaktikos programos). Ačiū už atsakymą
Atsako: Darius Paknys (Sveikatingumo ir terapijos centras)

Sveiki,

teisingai, turite turėti aiškų gydymo ir tikslinio fizinio aktyvumo planą. Kartoju ir kartoju, kad jokia fizinė veikla negalima jeigu nedarote savo individualių pratimų. Patarčiau kreiptis dėl manualinio gydymo, fukcinio ištyrimo ir individualių pratimų.

Nuo: Milda
2017-09-14
Sveiki, atlikus MRT diagnozuota: saikingi ir vidutiniai degeneraciniai pakitimai. C 5/6 kairė paramedialinė disko išvarža su osteofitais, stenozuojanti k.lateralinę kišenę, k.intervertebrinės angos žiotis, dirginama k. C6 šaknelė (kontralateraliai sipmtomatikai). C6/7 plataus pagrindo medialinė, abipusė paramedialinė disko išvarža su osteofitais, saikinga lateralinių kišenių, foaminalinė stenozė.
Ar būtina operacija? Koks gydymas?
Atsako: Darius Paknys (Sveikatingumo ir terapijos centras)

Labas,

teoriškai operacija, o praktiškai nežinau, kol Jūsų nemačiau ir neatlikom ciklo manualinio gydymo procedūrų. Kreipkitės.

Nuo: egle
2017-09-13
Laba diena, pasidariau kompiuterine tomografija ir isvada tokia: intervertebrines osteochondrozes pozymiai L5-S1segmentuose L4-S1 tarpslanksteliniai diskai tolygiai pasigaube i visas puses ar galit paaiskiinti kas tai yra aiskiau ir koks gydimas butu geriausias ??
Atsako: Darius Paknys (Sveikatingumo ir terapijos centras)

Sveiki,

turite dviejų apatinių stuburo diskų pažeidimus (gręsiančias išvaržas), todėl kuo greičiau rekomenduočiau manualinį gydymą, po to individualius pratimus ir pokalbį apie mitybą.

Nuo: Kamile
2017-09-15
Laba diena,
Gydytoja noriu jusu paklausti kokie butu pagrindinisi depresijos simptomai. Ar depresija gali lydeti galvos svaigimas, mieguistmas, spaudzia akis, uzrinantis silpnumas staiga?
Dekoju

Sveiki,

pagrindinius simptomus laisvai rasite google. o kliniškai depresijų būna visokių ir visaip jos rodosi arba slepiasi.

Taip, depresija gali būti su silpnumu, mieguistumu...kaip ir pvz mažakraujystė.

O dėl mažakraujystės gali būti begalė dar visokių trūkumų, negalavimų ir ligų.

Nuo: Zivile
2017-09-14
Sveiki,
Gydytoja antidepresnatus naudojau 5 dienas ir tai pamazinta doze. Nutarukus jauciu silpnuma ir pykinima . Kiek dienu tai gali trukti?
Aciu uz Jusu laika

Sveiki,

paprastai 2-3 dienas. Pavartokite daugiau skysčių.

Nuo: Ausrine
2017-09-14
Laba diena,
Gydytoja gal galite pasakyti, kodel uzeina
Labai stiprus silpnumas esant visai mazam nerimo sutrikimui? Kodel taip yra? Ir ar gydymas tik
Antidepresnatais kad nuimti ta silpnuma?

Aciu Kums uz atsakyma

Sveiki,

dėl ko užeina silpnumas - parašiau atsakymą į tokį klausimą visai neseniai. O daug anksčiau rašiau, kad nerimo ir silpnumo priežąsčių gali būti daug ir labai daužnai jos siejasi/pinasi tarpusavy.

Kad duoti atsakymą Jums, o ne šiaip sau rašinėti, reikalinga konsultacija. Nes daug kartų kalbėjau, kad kiekvienas žmogus unikalus. Tik keista, kad visi nori ir klauisia apie gydymą antideptresantu, lyg tai būtų vienintelė galimybė.

Nuo: Ernesta
2017-09-14
Laba diena ! Negalim susilaukt vaikelio ir pasidareme spermos tyrima ...Gal galetumete ivertinti tyrimo rezultatus?
Ph 8
Leukocitai 0-1-1r/l
Eritrocitai 1-1-2 r/l
Kiekis 4ml
Spalva gelsvai pilka
Drumstumas drumstas
Klampumas 3 cm
Spermatozoidu kiekis 1ml 10
Spermatozoidu kiekis visame ejakuliate 40
Lipoidiniai grudeliai 3-4-5r/l
Spermatozoidu agliutinacija 5%
Spermatozoidu judrumas A 7%
Spermatozoidu judrumas B 29%
Spermatozoidu judrumas C 26%
Spermatozoidu judrumas D 38%
Spermiigeniniu lasteliu kiekis 0-1-1r/l
Patologija galvutes 50%
Patologija kaklelio 27%
Patologija uodegeles 21%
Normalios formos 1%
Ar del to galimai nepastoju ?

Taip, nes beveik nėra normalių spermijų ir jų kiek mažoka. Reikia gydyti. Kreipkites 869822431

Nuo: Asta
2017-09-14
Gerbiama Gydytoja,
Gydytoja noriu isgirsti Jusu nuomone. Turiu man paskirto Effor XR antidepresanto. Nes zinokit labai jau nemazai isbandziau ir nelabai randam man tinkamo del salutiniu. Gydytoja man sitas israsytas nuo psichosomatiniu sumptomu, kurie mane labai vargina.
Ar Gydytoja sitas vaistas gali juos sumazinti arba visiskai panaikinti. Labai noriu, kad jie man padetu ir kiek laiko gali uztrukti,'kad pradetu veikti vaistukas.
Be galo dekinga Asta

Sveiki, apie šį vaistą tik ką buvo užduotas klausimas. aš savo klientam šio vaisto neskiriu psichosomatiniu ir nerimo sutrikimų metu. galvoju, kad klientui galima pasiūlyti geriau ir kokybiškiau.

Nuo: Violeta
2017-09-14
Laba diena, gerb gydytoja,
labai prašau Jūsų kompetetingos nuomonės. Jau daugiau nei metai jaučiu didžiulį nerimą,(atsirandantį jau anksti ryte iš niekur) kurį sumažina tik raminamieji vaistai. Jokių psichologiniųproblemų neturiu.Psichiatrai niekaip nenustato vieningos diagnozės, o dar kiti sako, kad man vaistų iš vis nereikia. Išbandžiau daugybę įvairių grupių antidepresantus, tačiau visi, net ir aktyvinantys, labai slopina, kartais negaliu po porą valandų pakilti iš lovos. Per tuos metus, įvedant antidepresantus buvo skiriami įvairūs raminamieji. Kai jaučiu didelį nerimą, kartu jaučiu begalinį galūnių silpnumą.Nerimą buvo nuėmęs tik SERTRALINAS 50mg, tačiau dėl labai didelio galvos svaigimo turėjau jį nutraukti. Tiesa, tuomet vartojau ir MIRTAZAPINĄ 15mg.Dabar gyvenu su bromazepamu 3mg per parą. Jį ištisai vartoju jau pusantro mėnesio. Žinau, kad jis negydo, bet tik taip galiu normaliau išgyventi dieną, nesikankindama. Blėsta paskutinės viltys kažkaip išsikapstyti. Gal galima bandyti kol padeda gyventi su raminamaisiais. Dėkoju už sugaištą laiką.
Pagarbiai, Violeta

Sveiki,

Į Jūsų klausimą tikrai negaliu atsakyti. Nesvarbu, kad daug prirašėte. Atsakingai atsakyti galima tik po konsultacijos. Tai ką rašote, yra Jūsų nuomonė apie save, savo ligą ir jautrumą/nejautrumą vaistams. Specialistui tai tik dalis informacijos siekiant parinkti tinkamą gydymą.

Savo klientams sakau, kad visada galima žmogui padėti, jei jis to nori ir siekia.

Nuo: Viktorija
2017-09-14
Laba diena Gydytoja,
Noriu Jusu patarimo ka daryti. Susinervavus mane pradeda pykinti ir labai stipriai kodel taip yra? Ir atrodo kad net akyse raibuliuoja.
Aciu jums uz atsakyma

Sveiki,

taip atsitinka todėl, kad reaguoja į stresą ne tik galva, bet ir visas kūnas. Jame pilna receptorių, nervų, neuromediatorių ir hormonų. Pokyčiai vyksta visame kūne. Todėl ilgai išgyvenant įtampą ne tik galva nebedirba, bet pradeda streikuoti skarndis, širdis, dingsta moterims mėnesinės.

Kalbant apie pykinimą, tai klasika įtampos metu, organizmo savisauginė/apsauginė reakcija.

Paprastas pavyzdys: filmuose rodo, kai apžiūrint nusikaltimo vietą būtinai kurį nors vieną supykina ir šis apsivemia.

Nuo: Mantas
2017-09-13
Sveiki, uzdaviau jums klausima del varikoceles ir sakete jog viskas turi reiksmes ir varikocele tik dides. Galbut duotumet patarimu ko nedaryti, jog varikocele didetu labai pamazu ar galbut nedidetu. Sportas su svoriais, sveikas maistas, ar tai pades ? Dirbu tik stovedamas lengva darba. Aciu jums :)

Varikocele, tai seklinio virželio venų išsiplėtimas. panašiai kaip būna blauzdose. Išsiplėtus venos spindžiuii susidares kraujo stulpas venos spindį pamažu plečia . ir vožtuvai negali pilnai uždaryti venos spindžio o susidares kraujo stulpas pamažu spindį vis plečia.Vystymosi greitis yra labai individualus ir neprognazuojams.uždaryti Pradžioje galima panaudoti tepalus kuriais gydomas venų išsiplėtimas.Vaistineje patars.

Nuo: Auguste
2017-09-13
Laba diena Gebiama Gydytoja,
Labai noriu isgirsti Jusu nuomone apie mane kamuojancias problemas.
Zodziu kaip is giedro dangaus mane uzklupo nerimas jis tesesi pora savaiciu, o dabar nebeliko
Nerimo tik kruva psichosomatiniu simptomu. Kodel
Jie atsitado ir ar gydymas dabar tik antidepresantu
Pagalba?
Nuosirdziai dekoju

Sveiki,

nerimu ir kitais simptomais orfanizmas praneša, kad kūnui/galvai, dažnai abiems negerai. Labai dažnai savijauta pablogėja, kaip žmogui atrodo, kad "gyvenime viskas gerai" , 'šiuo metu nieko netrūksta". Aš sakau, kad gyvenime viskas turi kainą. ir dažnai mokame po to ar daug vėilau ir niekas neklausia ar ta kaina tinka.

Koks turi būti gydymas - rekomenduoja gydytojas po konsultacijos. galimi visokie būdai ir jų variantai.

Nuo: Linute
2017-09-13
Laba diena Gydytoja,
Labai noriu Jusu paklausti ar tinkamas vaistas yra
Venlafaxine 37,5mg nerimui gydyti? Nes bandziau keleta kitu antidepresantu ir man jie visiskai netinka. Labai noriu isgirsti Jusu nuomone apie si vaista is Jusu patirties? Labai noreciau, kad pakomentuotumet ar yra gerai toleruojamas? Ar daug salutinio turintis ir ar veiksmingas?
Dekoju Jums uz atsakyma

Sveiki,

venlafaxinum retai naudojamas gryno nerimo gydymui. Aš savo klientams jo neskiriu nerimui gydyti.

Nuo: Larisa Lauciene
2017-09-12
Laba diena,mano mama turi siuntima i jusu klinika ,labai dideli skausmai i koja duoda,,sakę gal reikia padaryt blokada nervo,,ar ji po to gales vaikščioti,

Laba diena, dažniausiai procedūra pavyksta be komplikacijų, pacientai po jos gali vaikščioti.

Nuo: Gabija
2017-06-28
Labas vakaras, neradau tinkamo konsultanto pagal savo simpomus, tad parašiau Jums. Norėčiau pasikonsultuoti. Pora dienų vienoje kaklo pusėje yra guziukas, kai ryju seiles skauda gerklę, šiek tiek paraudusi, pakilus temperatūra, bet nei kosėju nei sloguoju. Galvojau man angina, nuėjau pas šeimos daktare, sakė uždegimas, siuntė pas gerkles daktarą, tik pasižiūrėjo ir išrašė antibijotikų. Ryjant seiles nebeskauda , bet keistai jaučiuosi, trūksta oro, negaliu pakankamai įkvėpti, gaudau orą kaip žuvis, bijau eit miegot. Kodėl taip?

Labas vakaras, kokybiškai atsakyti į šį pasiteiravimą be diagnostinių tyrimų neįmanoma.


Lankytojų klausimai publikuojami be korektūros.