Klausk gydytojo

Visos temos

Nuo: Raimonda
2018-06-21
Laba diena,
Noriu Jusu paklausti kokia butu nuomone apie spalvu terapija esant nerimui ir psichosomatiniams simptomams?
Aciu

Laba diena,

Ačiū, už klausimą. Nesu spalvų terapijos specialistė, tad nelabai galiu komentuoti. Be, abejo, spalvos veikia mūsų psichiką, tam tikros spalvos ir atspalviai veikia raminančiai. Tačiau kiekvieno žmogaus atsakas į tą pačią spalvą yra individualus, tad gali skirtis. Todėl svarbu kreipti dėmesį ir į savo reakciją.

Jeigu nerimas ir psichosomatiniai simtomai kyla iš psichologinių problemų, tuomet svarbu spręsti pačias problemas. Vien taikant spalvų terapiją problemos neišsispręs. Tačiau derinant spalvų terapiją su psichoterapija ir medikamentiniu gydymu (pagal poreikį), rezultatas gali tapti efektyvesnis.

Pagarbiai - psichologė Kristina Ušackienė

Nuo: Erika
2018-06-21
Sveiki, gydytoja. Nuo kovo pradžios geriu antidepresantą seroxat ryte ir Valdoxan vakare. Prieš pradedant gerti Seroxat 3 mėnesius gėriau vienvaldoxaną. Buvo labai blogai, nepadėjo nei psichoterapija, nerimas buvo siaubingas, nevalgiau, nemiegojau, maniau, numirsiu, bet... paskyrė seroxat ir gyvenimas po 2 savaičių pradėjo gerėti gerėti gerėti ir jau už kokio mėnesio grįžau į save - apetitas, nuotaika, daug veiklos, gyvenimo džiaugsmas, geras gilus miegas, darbingumas, nuotaika... Norėjau Jūsų paklausti, ar tai, tai kad vaistai man taip padėjo išlipti iš tos duobės gali reikšti, kad be jų aš negalėsiu gyventi, kad visą gyvenimą ir teks vartoti? Psichoterapiją lankau ir toliau... Tiesa labai bijau, kad grįžus žiemai, grįš ir nerimas, nes praėjusios žiemos prisiminimai siaubingi :(((

Sveiki,

iš to ką perskaičiau, sunku atsakyti į Jūsų klausimą, nes reikalinga dar daugiau informacijos, kad teikti prognozes.

Iš praktikos: jei žmogus prisižiūri bendrai, sveikai gyvena, mankštinasi ir psichologo/psichoterapeuto pagalba tvarkosi gyvenimą - 50 procentų pavyksta gyventi be cheminių medikamentų.

Nuo: Justė
2018-06-20
Laba diena, gal galite pakomentuoti rezultatus. Ar yra šansų pagerinti spermos kokybę papildais?
Ką reiškia antikūnų rezultatas?

Kiekis: (ml) 1,5
Suskystėjimo laikas: (min) 10 min
Tąsumas (cm): 10
Spalva: Pilkšvai balta
Drumstumas: Drumsta
pH 8
Spermatozoidų agliutinacija: (%) 0%
Apvalios ląstelės (106/ml): Rezultatas:
Nuo: Julija
2018-06-19
Sveiki,
Radiologo konsultacija. Radiologinis tyrimas
Stuburo juosmens kryžmens 2-jų kr. r-gramose matyti matyti išlyginta lordozė, slankstelių kūnų kampai paryškėję. L1,2 kūnų paviršiuose lokalijniai sklerozuoti įsigaubimai.
IŠVADA: pradiniai osteochondrozės požymiai. L1,2 galimos Šmorlio išvaržos.
Ar galėtumėte paaiškinti, ką visa tai reiškia paprastais žodžiais? Ar galėtumėte patarti, kokių veiksmų galėčiau imtis namų sąlygomis, kadangi neturiu finansinių ištekliu sau leisti privataus gydymo? Esu labai dėkinga už Jūsų skirtą laiką atsakant į mano klausimus.

Sveiki,

rekomenduočiau atvykti vienai procedūrai, konsultacijai, pratimams. Tiksliai surašyčiau rekomendacijas, problemas, ir kaip balansuotis namuose.

Nuo: Sigita
2018-06-18
Ivairius narkotikus vartojau gal 20m, po vyro mirties pradejau gerti metadona, kad nepradeciau narkotiku.Susiradau darba, viskas buvo gerai, bet suzinojau kad sergu hepatitu C irZiv.Bukle buvo tragiska, norejau numirti.Taciau atsitiko dar beda, plyso kojos medialinis sanario raistis, per men sanario neliko.5 kartus operavo, kojoa deformavos per kelena ir ciurna.Liga progresuoja eina I kluba, skauda juosmeni, stubura.Pati savim nepasirupini, valgi padaro draugas, jis mane maudo, aprengia, veza pas daktarus.pries metus gulint ar sedint vezimeli daznai dingsta samone keliom sekundem, poto pradeda pykinti.Is ranku krenta lengviausi daiktai, maista ispilu I lova.Uzeina ranku sustingimai, jas sutraukia skausmas lb didelis, slapimo nebelaiko antras menuo.Kojos abi skauda, pradzioj viena, pries panasiai metus pradejo kita.operuota koja nesilanksto visai, ji zymiai pasidare trumpesne uz kita.Pati negaliu nueit net I tuoleta.Gerb, daktare kas cia gali buti? Nakti daznai miegodama pradedu vemti.Aciu uz atsakyma.

Sveiki,

į Jūsų klausimį man atsakyti ytra labai sunku. Vis gi reikalinga gyva konsultacija.

Siūlyčiau kreiptis į neurologą konsultacijai. Nesvarbu kokia buvo Jūsų praeitis, tai visiškai netrukdo atsirasti kitai patologijai šalia. Tai ką Jūs parašėte man pamanašu, į neurologo sritį.

Nuo: Jūrate
2018-06-18
Sveiki,
Stuburo MR tyrimas išvadose parašyta, kad Th11 slankstelio kairėje lanko kojytėje ir daliniai kūno srityje-saiki lokali čiulpų edeminė reakcija, nepakankamai specifinė, Ties slankstelio kūno priekiniu-apatiniu kraštu nedidelis Schmorlio mazgas su saikia lokalia perifokaline edemine reakcija. L3 slankstelio kūne dešinėje pusėje 1.7x1.5x1.1 cm dydžio hemangioma. Norėčiau paklausti ar tai pavojinga ir ka rekomenduojate?

Labas,

tai nėra pavojinga, ir dažniausiai skausmo neduoda. Rekomenduočiau manualinę korekciją, individualius pratimus. Kreipkitės

Nuo: Asta
2018-06-16
Laba diena,
Noriu Jusu paklausti ar tai jau galetu buti mano psichologine problema. Zodziu praeita vasara patyriau labai stiprias panikos atakas, buvo labai karstas oras atostogu metu. Dabar vel atejo vasara ir jeigu kur isvaziuoju kur silta mane ima persekioti kad man jos neuzeitu ir net ima toks sulpnumas kaip budavo panikos ataku metu. Dar prie to pacio ir sutriko vegetacine nervu sistema. Geriu antidepresantus. Ar visa tai gali praeiti po kiek laiko?
Aciu

Laba diena, Asta,

Ačiū už klausimą. Jūsų aprašytą situaciją galima vertinti kaip psichologinę problemą. Gali būti, kad ruošiantis kelionei, kur šilta, prisiminimais grįžtate į praėjusią vasarą, kuomet patyrėte panikos atakas. Mintis, kad tai gali pasikartoti, sukelia baimės jausmą ir duoda organizmo atsaką. Ar visa tai po kiek laiko praeis, sunku tiksliai pasakyti. Savaime gal ir nepraeis, bet su pagalba, ką šiuo metu ir darote, tikimybė didesnė. Siūlyčiau reguliariai lankytis pas gydytoją ir pasitarti dėl antidepresantų vartojimo. Būtų svarbu atrasti vegetacinės sistemos sutrikimo priežastis. Pvz., jei tai sreso ir pervargimo pasekmė, pagalba būtų vienokia, jei kyla iš nepasitenkinimo savimi ir aplinka - kitokia ir t.t.

Pagarbiai - psichologė Kristina Ušackienė

Nuo: Juste
2018-06-13
Aciu uz Jusu atsakyma. Kreipiausi pas psichologa kaip jus saket del tu permusimu ir nerimo, bet jis man patare kreiptis i psichiatre. Su ja pakalbejus ji man patare pagerti Cipralex 10mh po 1 tablete. Nes sake organizme truksta seratonino. Girdejau, kad jie nera stiprus ir nepriprantama prie ju. Ar tai pades sustiprinti nervu sistema ir tikrai nuvys tas mintis salin, kad tuoj sustos sirdis ir pan. ?

Juste, labai ačiū už atsakymą. Tikrai šaunu, kad kreipėtės į specialistus ir įsiklausote jų patarimų. Paprastai vartojant vaistus, kas kažkiek laiko reikia apsilankyti pakartotinai pas gydytoją, įvertinti būklę, pokyčius, vaistų poveikį, pasitarti, ar tęsti vaistų vartojimą, ar koreguoti dozę, kada nutraukti. Labai tikiuosi, kad vaistai padės. Bet tuo pačiu rekomenduočiau šalia medikamentų ir pačiai rūpintis ir savo psichine bei dvasine sveikata - atrasti laiko poilsiui, pozityvioms mintims ir pan.

Pagarbiai - psichologė Kristina Ušackienė

Nuo: Leonas
2018-06-17
Kodel jau apie 30 metu santykiu metu issiliejant seklai jauciu varpos dirginima(skausma)

Turite apsilankyti pas gyd.urologą, kuris nustatys to priežąstį. Internetu to nustatyti neįmanoma.

Nuo: Laura
2018-06-18
Sveiki,
Noriu Jusu paklausti kaip galetu padeti psichoterapija del somatiniu simptomu? Kaip gydytoja juos galima gydyti esant jau labai stipriems kurie tiesiog trukdo kasdieninei veiklai?
Aciu

Sveiki,

esant išreikštai ligai - be gydytojo-psichiatro neapsieisite.

Jei nebus papildomai taikomas psichoterapnis gydymas, tai ateityje be psichiatro neapsieisite visą gyvenimą.

Nuo: Justa
2018-06-17
Laba diena,man atliko MRT ir nustatė: medialinio menisko užpakalinio rago srityje horizontalus plyšimas per visą menisko storį ir šlaunikaulio lateralinio krumplio F10 zonoje antro laipsnio chondromaliacijos požymių. Šiuo metu nuolatinio skausmo kelyje nejaučiu. Ar būtina operacija, jei taip tai kiek trunka operacija ir per kiek laiko pasveikstama? ką patartumėte daryti dėl chondromaliacijos?

Laba diena,

Meniskas neturi savybės atsistatyti tad jei nėra galimybės jį susiūti tuomet jis šalinamas, jis atlieką savrbią amortizacijos bei krumplio sąnario apsaugos funkciją, visiškas jo pašalinimas didina krumplio susidevėjimo riziką. Operacija trunka paprastai iki valandos, atsistatymas individualus dalykas gali būti lengvas, gali ir sunkus bei komplikuotas.

Nuo: Rasa
2018-06-17
Laba diena,
Gydytoja turiu keleta klausimu del vegetodistonijos; noriu paklausti ar akupunktura gali kazkiek padeti ar jus kaip gydytoja rekomenduotumet darytis ir ar biciu pienelis padeda esant sutrikusiai vegetacinei sistemai?
Aciu Rasa

Sveiki,

natūrali medicina padeda, tik kiekvienam labai skirtingai. Juk ir liga pas kiekvieną eina skirtingai.

Kas natūralu, verta bandyti. jei nepadės, tai bent jau nepakeks.

Nuo: Jurgita
2018-06-16
Sveiki,
Gydytoja ar skydliaukeje esancios cistos gali itakoti nervu sistemai?
Dekoju

Sveiki,

skydliaukė visad įtakoja nervų sistemos būklę.

Cystos pačios nieko nesako. Cystų būna visokių: hormoniškai aktivių arba neaktyvių. dar cystos užima sveiką skydlaiukės audinį ir tada svarbu kiek to sveiko audinio lieka.O Svarbiausia ar Jūsų skyliaukė skiria pakankamai ir/ar ne per daug hormonų

Nuo: Liveta
2018-06-16
Laba diena,

Jau kelias savaites jaučiu skausmą viršutinėje nugaros dalyje dešinėje pusėje. Atrodo, kad toje pačioje vietoje iš kitos pusės krūtinėje taip pat skauda. Skausmas pradėjo plisti į pažasties sritį, kartais suskausta ir ranką. Skausmo ramybės būsenoje nėra. Skauda įtempus petį, ne taip pasisukant, giliai įkvėpiant, čiaudint. Kas tai galėtu būti?

Laba diena ponia Liveta,

Gali būti keli variantai kažkas nutike su tarpšonkauliniais nervais, peties pleksitu. Ar yra koki nors problemu su plaučiais?

Nuo: Nerimautoja
2018-06-15
Labai aciu uz atsakyma. O ar gali buti kad mirtaxapinas 15 mg man per silpnas. Pradzioje kol geriau kartu su Tranxene 5mg ryte nerimu jokiu nebuvo. Pagerejo apetitas. Nutraukus tranxena ir jau palikus tik Mirtazapina rytais eme lysti nerimas daznai plakti sirdis, vel dingo apetitas. Tranxeno vartoti nebenorejau, ji mazinau po 1/4 per sav. Vietoj jo rytais meginu vartoti Fluanxol po 0,5 mg po pusryciu.

Sveiki,

Mirtazapinum pradžioje galėjo veikti "stipriau", be to dar mažinate Tranxene

Gerai, kad nutraukiate Tranxene, o Mirtazapinum galima didintis po 1/4 tab kas savaitę ir žiūrėti.

Nuo: Geda
2018-06-15
Gerb. gydytoja gal galite duoti patarimą. Vartoju 10mg escitalopramum, panašu, kad nuo jo dažniau ir lengvai atsiranda mėlynės, vos tik užsigaunu kazkur. Skaičiau kad jis skystina krauja. Ar tai pavojinga? gal ką patartumėt? Siaip vaistas man tinka.

Sveiki,

toks pašalinis poveikis laaabai retas, praktiškai neįmanomas. Ieškokite kitur. Tarkitės su savo šeimos gydytoju.

Nuo: Egle
2018-06-14
Gerbiama Gydytoja,
Perskaiciau Jusu komentarus apie sutrikusias vegetacines nervu sistemas, bet labai noriu , kad pakomentutumet mano situacija ir kokia bustu Jusu nuomone.
Zodziu man sutriko vegetacine nervu sistema, kuriu pasekoje buvo ir keletas labai stipriu paniko ataku. Kreipiausi i gydytoja man israse Zoloft kuri naudojau po 1/4 ir net maziau. Bet zodziu panaudojus savaite laiko toki maza kieki teko net tik lovoje praleisti nuo visu salutiniu. Po to pakeite i Cipralex kuriuos vartojau gal 5 dienas , nes nuo ju tokia pati situacija rodos kad jau zmogui viskas ateina. Neprenesiau ir ju, o labai noriu kad galeciau vartoti vaistus ir pradeti gydymas. Tada atlikau Farmakogenetini tyrima, kad pziureti kokiu vaistu netoleruoju, atsakymas atejo kad jie man kaip ir tiktu, bet organizmas nepriima. Gydytoja jau as pati galvoju kad mano pacios visi simptomai kaip vaistu butu salutinis toks pat. Gal kaip mano toki patys dar uzsideda vaistas ir gaunasi kazkokia kose kurios negaliu pernesti? Dar galvoju kad gal smegenys visiskai netoleruoja tu vaistu? Nes kaip maisto buna reakcijos jeigu jis netinka ? Tiesiog nesuprantu ka galvoti.
Buciau labai dekinga isgirdus Jusu nuomone

Sveiki,

atsakyti Jums be konsultacijos tikrai mnegaliu atsakingai.

Aš konsultuodama vertinu žmogų kaip visumą, nežiūriu tik iš dvasinės pusės.

Begalė būklių, ligų, laboratorinių tyrimų nukrypimų gali duoti vegetacinės nervų sistemos sutrikimus.

Nuo: Karolina
2018-06-14
Sveiki Gydytoja Aneta,
Gydytoja vaistus vartoju jau 5 men t.y antidepresnatus nuo psichosomatiniu simptomu ir kurie lydimi yra nestipraus nerimo, kuris uzeina nelabai daznai. Bet vis tik dar islenda tu mano simptomu, aisku ne tokie stiprus kaio pradzioje be vaistu vartojimo. Gydytoja ar tai noarmalu ar vaistukas nera man visiskai tinkamas?
Aciu Karolina

Sveiki,

normalu, kad vaistai visko"nenuima". Nes psichosomatinai simptomai sako, kad jie atsirado dėl psichokos diskomforto gyvenime.

Žmonės tikisi 'su tablete' išspęsti gyvenimo problemas. O gyvenimą mes keičiame kalbėdami su savimi, su sau artimais žmonėmis ir su psichoterapeutu.

Nuo: Margarita
2018-06-14
Sveiki,
Po KMEK paaiškėjo, kad turiu 2 laipsnio plokščiapėdystę (1 koja - išilginio skliauto aukštis 20mm, išilginio skliauto kampas 147 laipsniai; 2 koja - išilginio skliauto aukštis 24mm, išilginio skliauto kampas 140 laipsnių). Pagal tai yra sprendžiama ar asmuo tinkamas karo tarnybai are ne (mano atveju sako, kad NE). Buvo atlikta ir rentgeno grama. Tačiau yra išlygų: su 2 laipsnio plokščiapėdyste asmuo gali būti TINKAMAS t.y. jei nėra artrozinių pakitimų pėdos sąnariuose. Norėčiau paklausti ar tie pakitimai yra stebint po kažkokio laiko tarpo (stebint periodiškai), ar jie nustatomi jau po pirmos rentgeno gramos?

Sveiki,

taip, galima matyti pakitimus rentgenogramos nuotraukoje. Rekomenduočiau atvykti konsultacijai, nes pagal aprašymą nėra aiški problema.

Nuo: Au.
2018-06-14
Laba diena, ar pradžiai galima bandyti pagerti vaistinėse parduodamų papildų gerinti spermos kokybei ar čia jau reikėtų kažko rimčiau? Ačiū
Kiekis, ml 4ml
Spalva Gelsvai pilka
Drumstumas Drumsta
Suskystėjimo laikas, Iki 25 min.
Tąsumas, mm

Nepateikėte tyrimo duomenų. Papildai negydo.


Lankytojų klausimai publikuojami be korektūros.