Fragen Sie einen Arzt

Alle Themen

Nuo: Ona
2024-07-18
Laba diena, kreipiausi pas neurologą dėl praeinančio dešinės veido skausmo , sustingimo po nakties, pereinančio į kaklą iki peties. Turiu priblemų stubure(diskų išvaržos,artrozė ir kt. ),lygsvaros sutrikimai .atlikus MRT , parašyta išvada;Dešinėje smegeneliu pusėje senasišeminis židinys. Vaskulines leukoncelapatijos židiniai- Fazekad 1 III bei šoniniai skilvelisi vidutinio dydžio. III skilvelio plotis - 9mmHuchmano indeksas-59 mm.Ženkli hipoplazija AV dex.V4 segm.Fetalinio tipo ACP dex. Pas 3 lygio neurologą galima patekti tik po kelių mėn,todėl prašau gerb. Gydytojo paaiškinti, ką reiškia šios išvados ir kuri išvada yra kelianti nerimą. Būsiu labai dėkinga už paaiškinimą ir už Jūsų sugaištą laikà Pagarbiai
Atsako: Dainius Guzevičius (Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinė poliklinika)

Laba diena,

Klausimai vėl ne visai iš mano srities. Radiologinius radinius vertinti reikėtų kartu su nusiskundimais ir klinika, todėl tikrai rekomenduočiau gydytojo neurologo konsultaciją. Dėl veido ir kaklo sustingimų iš po nakties kiek keblu komentuoti, nes galviniai nervai išeina tiesiai per kaukolės angas nuo stuburo būklės nepriklauso, o kaklo sustingimą būtų galima aiškinti kaklinės stuburo dalies pakitimais, bet čia gautųsi kaip ir atskiri nozologiniai vienetai. Detaliau pakomentuoti negalėčiau.

Nuo: Alina
2024-07-09
Sveiki, pučiant nosį, kairėje ausyje jaučiamas traškėjimas. Šiandien net akyse kaip ir aptemo, koordinacija trumpam sutriko. Jau 3 sykį taip, po to toks užesys ir po kelių minučių praeina. Esu daug sykių sirgusi ausų uždegimu, kaip ir panašu, bet... Kas čia galėtų būti? Ačiū.
Atsako: Dainius Guzevičius (Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinė poliklinika)

Laba diena,

Iš dalies tai būtų galima bandyti paaiškinti slėgio pokyčiais vidurinėje ausyje, bet kartais tokiais atvejais KT pagalba nustatomas priekinio pusratinio kanalo kaulinės sienelės defektas. Nieko daryti nereikia, nes tai, be tokių susvaigimų, jokio pavojaus nesukelia.

Nuo: Luna
2024-07-03
MRT tyrimo išvada, ar matyt kažkas blogai?
Galvos smegenyse patologinių židininių pakitimų nematyti. P/c kampai laisvi, patologinių darinių pagal CN5 galvinių nervų eigą nematyti. MR duomenų už neurovaskulinį konfliktą nepakanka. Gl. pinealis nedidelė cista. Kairio smegenėlių pusrutulio veninė angioma.
Atsako: Dainius Guzevičius (Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinė poliklinika)

Laba diena,

Labai specifiniai klausimai, išeinantys už mano kompetencijos ribų, bet manyčiau, kad dėl kankorėžinės liaukos cistelės nerimauti nereikėtų, dėl angiomos gali būti reikalingas sekimas - po tam tikro laiko pakartotinis MRT tyrimas, tiksliau pasakytų gydytojas angiochirurgas ar neurochirurgas. O neurovaskulinis konfliktas - su VIII nervu kontaktuojanti kraujagyslės kilpa, galinti sąlygoti trumpalaikius pasikartojančius galvos svaigimo paroksizmus. MRT to neparodė.

Nuo: Indre
2024-07-01
Laba diena. Ar reikia sunerimti dėl rastos cistos.Villis rato arterijų eiga nepakitusi, aneurizminių išsiplėtimų, obstrukcijos požymių nematyti; kraujo tėkmės SI tipinis.
Nedidelė retencinė cista dešinėje maksiliarinėje dauboje, kitos matomos veido daubos ir celės oringos.
Retrobulbariai papildomų patologinių darinių nematyti.
Kraniovertebrinėje jungtyje patologinių pokyčių nematyti.
Išvada:
Be matomų patologinių MR SI pokyčių
Atsako: Dainius Guzevičius (Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinė poliklinika)

Laba diena,

Gan dažnai pasikartojantis klausimas, ne, sunerimti nereikia, kartais jos pačios pratrūksta, pasirodo tipiškai gintaros spalvos sekreto. Jos niekuo negresia ir chirurginis gydymas nereikalingas.

Nuo: Ingrida
2024-06-29
Sveiki praejo menuo po tonziliu op ,is grrkle vis raudona paskausta,kiek laiko tai gali buti
Atsako: Dainius Guzevičius (Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinė poliklinika)

Laba diena,

Na, pirmiausia būtų įdomu, ar tas gerklės paraudimas yra pooperacinėse tonzilių nišose ar gerklė šiaip raudona, Šiaip, bet kokie su operacija susiję pakitimai per tiek laiko jau turėjo būti praėję. Tiksliau pasakyti galėtų jus apžiūrėjęs gydytojas otorinolaringologas.

Nuo: Ugnė
2024-06-24
Sveiki, išgėriau 2 mėnesius tanakan jokio pagerėjimo nėra vistiek spaudžia ausyse. Daryti tyrimai klausos viskas tvarkoje.
Atsako: Dainius Guzevičius (Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinė poliklinika)

Laba diena,

Atsiprašau už dėl atostogų vėluojantį atsakymą. Tanakan, dėl jo kraujo krešumą reguliuojančio, kraujagysles plečiančio, antioksidacinio ir neuronų sinapses stimuliuojančio poveikio dažniausiai skiriamas amžiaus klausos sutrikimų prevencijai ir gydymui, gali būti skiriamas esant ūžesiui. Sunku be apžiūros nuspėti ausų spaudimo priežastį, bet nemanau, kad tanakan būtų pirmo pasirinkimo vaistas tam atvejui. Antra vertus, prie kai kurių būsenų 2 mėn. kursas gali būti per trumpas, kad pasireikštų jo veikimas.

Nuo: Marta
2024-07-02
Sveiki, norėčiau paklausti, susirgau tonzilitų, labai ištyno tonzilė, padidėjo limfmazgiai, pradėjo skaudėti ausį bei sunku buvo išsižioti, vartojau ibupromą bei teraflų, skausmas dingdavo porai valandų, pradėjau gerti antibiotikus ospamox 500, savijauta kaip ir pagerėjo, bet visiškai dar nepasveikau, nežinau ar vartoti toliau ospamoxą nes po jo vartojimo labai išbėrė rankas. Ačiū už atsakymą!

Laba diena,

jei įtariate, kad bėrimas atsirado nuo antibiotiko, jo vartojimą reikėtų nutraukti ir kuo skubiau kreiptis į gydytoją, kad paskirtų naują gydymą.

Taip pat noriu paminėti, kad pagal tai, ką parašėte, Theraflu vartojimas buvo perteklinis. Šis vaistas nebuvo tinkamas Jūsų būklei.

Sėkmės ir sveikatos!

Nuo: Inga
2024-07-11
Sveiki, kokią arbatą rekomenduotumėte esant esencialiniam tremorui?

Laba diena, paskambinkit tel 844337118 užregistruosim asmeninei konsultacijai.

Nuo: Kamilė
2024-07-05
Laba diena,
Ką galėtumėte pasiūlyti vaistažolių nuo dirgliosios žarnos sindromo? Ačiū.

Sveiki, paskambinkit darbo metu tel. 844337118

Nuo: Rasa
2024-05-26
Sveiki. Vyras turi daug metų tropinę opą, kurioje atsirado streptokoko bakterija kurios jau metai laiko daktarai neisnaikina, jokie vaistai tos bakterijos neužmuša. Gal galėtumėt kažką pasiūlyti? O gal galima konsultacijai pas jus užsirašyti? Lauksiu jūsų atsakymo, pagarbiai Rasa

Sveiki, paskambinkit darbo metu tel. 844337118 užregistruosim asmeninei konsultacijai

Nuo: Danutė
2024-06-20
Laba diena.Atliko galvos MRT ir išvada nedidelis gliozinis židinėlis kairėje temporaliniai subkortikaliai.,fatalinis ACP sin.varijantas.Ar tai labai rimta,gal galite paaiškinti .Ačiū.
Atsako: Dainius Guzevičius (Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinė poliklinika)

Laba diena,

Fetalinis (ne fatalinis :) ) ACP variantas - užpakalinės jungiančiosios arterijos eigos variantas, būdingas kūdikystėje, kuris augant pasikeičia. Manyčiau, kad tai tik anatominis variantas, jokio pagrindo nerimui. Nedidelis gliozinis židinėlis - ko gero, liekamieji pakitimai. Tiksliau pakomentuotų gydytojas neurologas.

Nuo: Monika
2024-06-20
Sveiki. Prieš dvi savaites 7 m. mergaitei buvo atlikta adenoidų šalinimo operacija. Rastos būgnelio retrakcinės kišenės. Audiogramoje AD13.3/11.7 kondukcinis klausos sutrikimas. Timpanograma A-C tipo abipus. (slėgiai - 121/-139). Ar čia kažkas rimto? Gydytojas patarė po operacijos praėjus porai savaičių įsigyti prietaisą ausų atkimšinėjimui EarPopper. Ar tikrai verta jį įsigyti? Ačiū labai!
Atsako: Dainius Guzevičius (Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinė poliklinika)

Laba diena,

Prieš įsigyjant tikslinga būtų pasikartoti audiogramą - viskas gali būti ir taip atsistatę. Jei nebus, tikrai patarčiau tą prietaisą įsigyti, kad vidurinėje ausyje nesikauptų skystis ar nesiformuotų sąauginiai pakitimai.

Nuo: Ovidija
2024-06-19
Sveiki, po galvos MRT gavau išvadas:
Gl.pineale cista 14×11×13mm, paspausti viršutiniai keturkalnio kalneliai. Uždegimo požymiai prienosiniuose ančiuose. ACM sin. M1 segm.dorzalinės sienelės išsigaubimas - smulki aneurizma, difer.praplėstos šakos žiotys, tikslinga KTA , sekimas dinamikoje. Kair.skersiniame veniniame antyje 7mm arachnoidinė granuliacija.

Gal galite pakomentuoti?
Atsako: Dainius Guzevičius (Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinė poliklinika)

Laba diena,

Tiesiogiai mano specialybę liestų tik "uždegiminiai" pokyčiai prienosiniuose ančiuose, bet sinusų būklę vertiname pagal kompiuterinės tomografijos vaizdus, taip, kad nerimauti nereikėtų. Dėl smulkios aneurizmos reikėtų laikytis radiologo rekomendacijos ir atlikti angiografiją, vėliau konsultuojnatis su intervenciniais radiologais. Dėl granuliacijos, manyčiau, nerimauti nereikėtų. Kankorėžinės liaukos cistą vertinčiau kaip didoką, tikslinga neurochirurgo konsultacioja.

Nuo: Elita
2024-06-14
Smegenėlių deš. pusrutulio viršutinėje dalyje nežymūs T2 hiperintensinio SI pakitimai – panašu po buvusios išemijos. ACI dex. C5 panašu į smulkias lokalias aterosklerotines plokšteles
Atsako: Dainius Guzevičius (Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinė poliklinika)

Laba diena,

Pakitimai - nežymūs, smulkūs lokalūs - dėl to nerimauti labai nebūtų ko, bet reikėtų pasikonsultuoti su kardiologu, kad padarytų kraujo tyrimus, lipidogramą, gal būt reikėltų koreguoti cholesterolio kiekį kraujyje.

Nuo: Ingute
2024-06-13
Laba diena,

Otoskopija- abipus ausų landos laisvos, oda rami, būgneliai vientisi, pilkšvi, AD įtrauktas, su išskl.šv.refleksu, AS su šv.refleksu.
Timpanograma- AD -199dapa,AS -150dapa. Teigiama dinamika.

Kaip suprasti tipanogramos rezultatus, sakė nepilnai girdi. Buvo ūminis serozinis otitas. Vaikui 4 m.
Atsako: Dainius Guzevičius (Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinė poliklinika)

Laba diena,

Normalios timpanogramos reikšmes vaikams yra iki -200 daPa, jūsų atveju - jau normalios reikšmės, tačiau dar gydytojas mato būgnelio pakitimus. Bet jums raktiniai žodžiai yra "teigiama" dinamika, gydytojas mato, kad ūminis serozinis otitas rimsta.

Nuo: Laura
2024-06-12
Laba diena sakykit ką reiškia akytkaulio ląstelės užpildytos turiniu, kamuoja nesibaigianti sluoga ir iš vienos šnervės palenkus galvą bėga permatomas skystis kaip vanduo .
Atsako: Dainius Guzevičius (Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinė poliklinika)

Laba diena,

Radiologas aprašo tai, ko negalima matyti apžiūrint nosies ertmę endoskopu - pokyčius nosies ančiuose, jūsų atveju akytkaulio ląstelės užpildytos, greičiausiai - uždegiminės kilmės. Manau, kad gydytojas otorinolaringologas, nukreipęs jus sinusų KT, skirs atitinkamą gydymą.

Nuo: Gražina
2024-06-12
Stuburo l/s dalies MRT- Saikiai _ vidutiniškai išreikšti degeneraciniai pakitimai, L3 anterolistezž, L4/5 kairėje mediolateraliai- intraforaminaliai žemiau disko lygmens besileidžianti disko protrūzija, kartu su degenaraciniais pakitimais sąlygojanti vidutinę lateralinės kišenės, saikią foraminalinę stenozę kairėje. L5/S1 dešinėje subartikuliariai- foraminaliai disko protrūzija. Stebima ekstraforaminalinė disko išvarža L2/L3 sin
Atsako: Dainius Guzevičius (Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinė poliklinika)

Laba diena,

Tikrai negalėčiau pakomentuoti. Čia klausimas būtų gydytojui neurologui, kuris, atsižvelgdamas į jūsų amžių bei klinikinius požymius ir aprašomus pokyčius stuburo MR tomografijoje, nuspręs, koks gydymas ar kitos konsultacijos jums reikalingos.

Nuo: Kristina
2024-06-12
Laba diena,buvo atliktas MRT tyrimas dėl galvos skausmų,gal galite pakomentuoti ką reiškia ši išvada?Išvada:Galvos smegenyse be žymesnės patologijos; mastoidinėse celėse sustorėjusi gleivinė
Atsako: Dainius Guzevičius (Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinė poliklinika)

Laba diena,

Darant MRT, ilgai tenka gulėti, tai radiologai dažnai aprašo pakitimus (net skysčio mato) speninės ataugos (mastoidinėse) celėse. Speninė atauga - tai tas kaulas už ausies, kurios viršūnė per pirštą už apatinio žandikaulio. Dėl to nerimauti nereikia. O pačioje tomogramoje taip pat daugiau nieko reikšmingo (blogąja prasme) nematė.

Nuo: R
2024-06-09
Sveiki.noriu paklausti, reikia greito atsakymo,nes gydytojas nieko nepaaiškino.sergu laimo liga, nuo erkės įkandimo praėjo du su puse mėnesio.paskyrė amoksiciliną,ospox po 1000 mg du kartus dienoje.ar pakanka tiek, nes jaučiuosi nekaip.pas gydytoją infektologą šansų nėra greitai patekti.ar pakankamą dozė, svaigsta galva, tirpsta rankos,veidas.nepasakė, are gerti po valgio,ar pieno išvis nevartoti,ar tik kelias valandas iki vaistų.ačiū.

Laba diena,

negaliu komentuoti gydytojos paskirto gydymo, nes jis skiriamas atsižvelgiant daugybę faktorių. Galiu tik pasakyti, kad amoksicilinas tikrai naudojamas Laimo ligai gydyti.

Amoksicilino pasisavinimui maistas neturi įtakos (pienas taip pat), tad galima antibiotiką vartoti tiek prieš valgį, tiek valgio matu, tiek po jo. Svarbiausia, naudoti tuo pačiu metu, Jūsų atveju, kas dvylika valandų.

Jei savijauta prastėja, būtinai kreipkitės į Jus gydantį gydytoją.

Sėkmės ir sveikatos!

Nuo: Mante
2024-06-09
Kam naudojamas papaverino hidrochloridas,ar tai stiprus vaistas, ar naudojamas šlapimo pūslės spazmams?

Laba diena,

papaverinas yra opioidų grupės preparatas ir receptinis vaistas, kurį galima vartoti tik paskyrus gydytojui.

Viena iš jo savybių yra lygiųjų raumenų spazmus atpalaiduojantis poveikis, tad efektas gali pasireikšti ir mažinant šlapimo pūslės spazmus.

Visgi tai stiprus ir daug šalutinių poveikių turintis vaistas, ne itin dažnai pasitaikantis kasdienėje praktikoje ir skiriamas tik labai atidžiai apsvarsčius naudos ir žalos pacientui santykį.

Sėkmės ir sveikatos!


Lankytojų klausimai publikuojami be korektūros.

Šis atsakymas yra bendro pobūdžio informacija, kuri nėra ir jokiais būdais negali būti laikoma Jūsų diagnoze, skiriamu gydymu ar kitokia Jums tiesiogiai teikiama sveikatos priežiūros paslauga. Bendro pobūdžio atsakymas teikiamas išimtinai pagal Jūsų pateiktą klausimą. Visais atvejais rekomenduojame kreiptis tiesiogiai į sveikatos priežiūros specialistą dėl diagnozės, gydymo ar kitokios sveikatos priežiūros paslaugos.