• Pokalbis apie organizmo valymą su Edita Esenku Šimkute

    Kalbant apie kepinius, verta pastebėti, kad glitimas / gliutenas, manoma, turi savybių, neigiamai veikiančių virškinimo sistemą – dėl to, kad nusėda ant žarnyno sienelių ...
  • Dieta be gliuteno ne visada naudinga

    Dieta be gliuteno darosi vis populiaresnė ir pastaruoju metu ji tampa tiesiog madinga tendencija mityboje. Nors tikros indikacijos jai yra gana retos, juk tikra celiakija – gana retas sutrikimas, ji pasitaiko mažiau nei pas 1 procentą gyventojų. O pagal statistiką išsivysčiusiose šalyse vartoti produktus be gliuteno linkę nuo 10 iki 20% gyventojų. Dėl ko taip yra ir kuo tai gresia...
  • Naujiena "Sosdiagnostika" laboratorijoje

    Kas yra celiakija? Celiakija (CL) gliutenui jautri enteropatija, kuria serga tiek vaikai, tiek suaugę.  Kai žmonės, sergantys celiakija, valgo tam tikrų grūdų turinčių produktų, kurių sudėtyje yra gliuteno, tai imuninis atsakas pažeidžia plonąją žarną. Tai, savo ruožtu, nesiliečia su plonosiose žarnose sugebėjimo įsisavinti maistines medžiagas maiste randami, todėl prastą mitybą ir...