Klausk gydytojo

Klausimas ir atsakymas bus publikuojami šiame tinklalapyje.
Labai prašytume rašyti klausimus be rašybos klaidų.
Aneta Railienė (UAB „Panerio klinika“)

Gydytoja-psichiatrė atsakys į klausimus apie suaugusiųjų psichikos sutrikimus, priklausomybę alkoholiui, medikamentams ir narkotikams, gydymo galimybes.

Gydytoja - psichiatrė Aneta Railienė dirba Laisvės atėmimo vietų ligoninės Sveikatos priežiūros tarnyboje gydytoja - psichiatre bei privačioje klinikoje UAB „Panerio klinika“. Diagnozuoja ir gydo psichikos sveikatos surtrikimus, priklausomybę alkoholiui, medikamentams, narkotikams: skiria medikamentus, teikia psichologinę pagalbą, konsultuoja pacientų artimuosius.
 
Išsilavinimas:
1988 - 1995 m.  Kauno Medicinos Akademijos Gydomąsis fakultetas,
1995 - 1997 m. Kauno Medicines Akedemija, pairminė medicinos gydytojo rezidentūra,
1999 - 2003 m.  KMU Psichiatrijos klinika, antrinė gydytojo – psichiatro rezidentūra, 2002-2003m. psichoterapijos studijos  Humanistinės ir egzistencinės psichologijos institute Vilniuje.
2002 m. ir 2003 m. VDU  Socialinių mokslų fakultetas, doc. Dr. James Fleming ir prof.habil dr. Antanas Goštautas vedami profesinės kvalifikacijos tobulimo kursai „Trumpalaikė psichoterapija“.
 
Kiekvienais metais keliu savo profesinę kvalifikaciją dalyvaudama gydytojams rengiamose konferencijose ir gydytojų kvalifikacijos kėlimo kursuose.

Darbo patirtis:
2003 - 2011 m.  Pravieniškių gydymo ir pataisos namai, Sveikatos priežiūros tarnyba, gydytoja-psichiatrė.
2004 - 2008 m.  C. Boim „Šeimos klinika“, gydytoja - psichiatrė.
2006 - 2009 m. UAB „Gintarinė kilnika“ gydytoja-psichiatrė.
2006 - 2007 m.  Pravieniškių 3- ieji pataisos namai, Sveikatos priežiūros tarnyba,gydytoja- psichiatrė.
Nuo 2007 m.  UAB „Panerio klinika“, įkūrėja, direktorė,  gydytoja - psichiatrė.
Nuo 2011 m.  Laisvės atėmimo vietų ligoninė, Sveikatos priežiūros tarnyba, gydytoja - spichiatrė
 
UAB ”Panerio klinika”
Panerių g. 79, Kaunas
+370 687 38049
panerioklinika@gmail.com
www.panerioklinika.lt

Klausimai ekspertui:

Visos temos

Nuo: Erika
2020-09-24
Laba diena, gydytoja dar kartą. Tik norėjau pasiteirauti ar vaistų seroxat ir cypraleks veikimas panašus? Ar vaistas cypraleks tinkamas nerimo gydymui? Ar šis vaistas nedidina apetito? Nes nuo seroksat tkrai svoris paaugo nemenkai.

Sveiki,

abu medikamentai yra pabašaus veikimo. Apetito jie tikrai nedidina. Ir tikrai nestimuliuoja alkio centro.Tik gydant sutrikimą, paprastai būsenai gerėjant žmogus pradeda vėl jausti maisto skonį, daugiau bendraujama ir prie stalo, pradeda daugiau valgyti ir dėl to svoris auga.

Nuo: Rugilė
2020-09-19
Sveiki. Norėjau pasiteirauti, kiek išgydomi yra nerimas ir panika? Taip pat, jeigu suaugusį žmogų, kuriam yra diagnozuotas bipolinis sutrikimas, kankina dar ir nerimas bei panika, kiek išgydomas yra tokios žmogaus nerimas? Žinau, kad atkritimai gali būti normalus dalykas bipolikui, dėl to ir kilo šitas mano klausimas. Jeigu atkritimai yra normalu, ar tuo metu iš tikrųjų yra įmanoma atsikratyti nerimo, ar tas nerimas jau tampa bipolinio sutrikimo dalimi ir su juo tiesiog belieka pastoviai kovoti? Ačiū!

Sveiki,

atsakymą į Jūsų klausimą galima teikti tik konkrečiu atveju.

Kalbėti aplamai- nėraq prasmės, nes aplamai ir visokių "nuomonių" yra internete ir kitose platybėse.

Nuo: Erika
2020-09-17
Sveiki gydytoja. Vartojau paroxetinum 30 mg. Bet kadangi noriu vaiku gydytojas liepe pereiti prie vaisto cypralex puses tab. Dabar mazinu seroxata palaipsniui kas 2 sav. Ir pradejo trikti miegas. Ar galiu šiuo pereinamuoju laikotarpiu pavartoti truputi lexotonil arba somnols pries miega? Be to ar seroxat ir cypralex veikia panasiu principu? Ar didele tikimybe kad naujas vaistas nepades? Nes seroxat puikiai tiko tik gydytojas sake jis nestumo metu pavojingesnis.

Sveiki,

jei norite pradėti nėštumą visiškai "švari" nuo vaistų, gydymą reikia visiškai nutraukti ir po 6 mėn nuo nutraukimo bandyti pastoti.

Realybė tokia, kad vis daugiau moterų vartoja AD ir pastoja ir gimdo vartodamos AD- tokia mano praktika.

Ką ir kaip Jums vartoti- negaliu pasakyti atsakingai be konsultacijos.

Nuo: Liepa
2020-09-17
Ačiū už atsakymą. Gaila, kad socialinės apsaugos sistema tokia skylėta ir žmogaus sunkumus vertina išskirtinai medicininiu, o ne socialiniu požiūriu. Juk nuo žmogaus realaus funkcionavimo priklauso, ar jis turi sutrikimų, ne pagal tai, ar lankosi sveikatos priežiūros institucijose. Atrodo, kad žmogų patį stumia į ligą. Nežinau, ar vienas testas gali parodyti, ar yra psichotinis susirgimas, visgi ir tai man atrodo per daug subjektyvus vertinimas. Kažin, ar patys medikai drįstų pasidaryti šį testą? :) Nors gal žinant, kokie atsakymai rodo statistinio vidurkio (nieko originalaus, išskirtinio) normą, nebe taip baisu

Medikas toks pat žmogus, kaip ir kiti žmonės.

O psichiatrijos rezidentūroje visi rezidentai tą teatą atlieka. Bent taip buvo, kai aš studijavau.

Nuo: Vardas
2020-09-15
Sveiki. Noriu jūsų paklausti apie antidepresantus. Turiu nerimo sutrikimą, yra obesesinio kompulsinio požymių, taip pat pas mane labai žema savivertė, tas nerimas plaikstosi į daug dalių, pavyzdžiui labai bijau susirgti, nuolat prisigalvoju sau ligas. Na, yra tų problemų. Visko pradžioje šeimos gydytoja uždraudė man gerti antidepresantus kad ir kaip būtų, nes jie paverstų mane kitu žmogumi. Man 17 metų, suprantu, jog psichotropiniai vaistai nėra gerai, tačiau jeigu reiktų, ar tikrai man taip blogai būtų? Šiuo metu lankau psichoterapiją, ir man jos kolkas pakanka, išskyrus kad kaip ir minėjau nuolatinė baimė kad sergu (dažniausiai sunkesne psichikos liga), todėl pagalvoju, ar iki paskutiniųjų tokiu atveju reiktų gydytis be jų, ar tai nėra taip blogai? Ačiū jums :)

Sveiki,

kiek bebūtų metų, kankintis neverta. Jaunystė nėra priežastis neskirti gydymo.

Jus turi konsultuoti gydytojas psichiatras, ne šeimos gydytojas ir nuspęsti dėl reikalingo gydymo.

Nuo: Liepa
2020-09-13
Sveiki, prieš 6 m. ligoninėje man buvo nustatyta par. šizofrenijos diagnozė, dėl jos turėjau neįgalumą tris metus. Po ligoninės nevartojau jokių psichotropinių vaistų ir nejaučiau nei pozityvių, nei negatyvių ligos simptomų. Susiradau privačią psichologę, kuri man daug padėjo dėl mano problemų bendravime su žmonėmis, emocinio nestabilumo, padidinto jautrumo kritikai. Tiek ji, tiek aš manėme, kad man yra ribinis asmenybės sutrikimas, nes atitikau visus jo kriterijus. Teko skaityti daug ribinių žmonių pasakojimų internete, tai mano patirtys labai panašios. Tuo tarpu pažįstu daug žmonių, kuriems nustatyta šizofrenijos diagnozę, jų išgyvenimai man tolimi, panašu, kad aš niekada neturėjau psichozės. Kai kreipiausi į gydytojus, buvau didelėje emocinėje krizėje po gyvenimo užsieny ir patirtos seksualinės prievartos (apie kurią niekas nesiteiravo). Man dabar 28eri, psichoterapija padėjo, pasidariau mažiau konfliktiška, dramatiška, nebeišsilieju tiek ant žmonių kaip anksčiau, tačiau vis dar turiu didelių adaptacijos problemų, kolektyvuose nepritampu. Baigiau mokslus (magistrą), dabar esu 28erių. Dėl savo bendravimo problemų labai prastai socialiai funkcionuoju, nesugebu susirasti darbo ir jame išbūti ilgiau nei mėnesio. Tačiau kadangi neturiu neįgalumo, man nepriklauso jokios valstybės paslaugos (pvz, įdarbinimas su pagalba). Jaučiu daug nerimo dėl visko, labiausiai dėl nuolatinio nestabilumo finansiškai. Norėjau Jūsų paklausti, ar man būtų įmanoma turėti neįgalumą dėl ribinio asmenybės sutrikimo? Ar įmanoma pakeisti diagnozę? Ar man būtų geriau bandyti tęstis jau pripažinta šiz. diagnozę, nors nei aš, nei psichologės, su kuriomis konsultuojuosi, nepritaria, kad man yra ši liga? Esu labai sudėtingoje situacijoje, todėl man būtų labai svarbu žinoti, kokios galėtų būti pagalbos galimybės tokiam žmogui kaip aš.

Sveiki,

pagal galiojančią šiuo metu neįgalumo nustatymo tvarką, asmenybės sutrikimai nėra laikomi neįgalumą sukeliantys.

Jums reikėtų tęsti asmeninę psichoterapiją. Galima pas kitą psichoaterapeutą, nes kita nuomonė visada yra visada vertinga.

Dėl diagnozės: jei Jūs nesigydėte ligoninėje ir nevartojote pas savo vietos psichitrą medikamentų, tada kaip ir esate sveika. gydymasisi stacionare kaip ir parodo Jūsų ligą ir jos sunkumą.

Ar yra psichotinio lygio sutrikmas, ar jo nėra, gali parodyti psichologinis klinikinis mąstymo tyrimas pas gerą klinikinį psichologą-diagnostą. Tada nebelieka vietos tuščiai diskusijai yra tokia diagnozė ar nėra?

Nuo: Anonimas
2020-09-12
Sveiki. Turiu klausimą. Žinau, negalite diagnozuoti be pačio žmogaus, bet sakykite, ar tai panašu į bipolinį sutrikimą. Mano mama yra tarsi 2 skirtingi žmonės. Daugumą laiko ji yra nuostabus žmogus, supratinga, palaikanti, mes turime labai puikų ryšį. Bet mėnesyje yra 1-2 dienos kada ji visiškai pasikeičia ir elgiasi tarsi ne ji. Betkoks dalykas, kai yra kažkas negerai absoliučiai gyvenime ar ypatingai su manimi ar mano broliu ją paverčia visai kitu žmogumi. Tuomet girdžiu vieną frazę- aš nusižudysiu. Kelis kartus netgi buvo išvažiavusi su ta mintimi, kad jau viskas, bet visada parvažiuoja. Turėjusi nerimo sutrikimą, galvojau jai depresija, bet kad taip greitai ta ,,isterijos’’ fazė pasikeistų ir vėl puikią tai nebežinau ar gali būt. Kaip mes sakome, išsirėkia, išsiklykia ir vėl mėnesį laiminga. Tačiau jos mintys apie savižudybę man nieko gero nežada. Kalbinu nueiti pas psichiatrą, bet ji atsisako. Aš pati turiu nerimą, lankausi pas psichologę, bet bijau jai ką sakyti, kad paskui nesiimtų kažkokių drastiškų priemonių, nes kaip ir sakiau, beveik visada ji yra visai kitas, nuostabus žmogus. Kas tai galėtų būti? Ir man pačiai jaučiu nieko gero tokie jos pasikeitimai, nes pati kaip ir sakiau turiu stiprų nerimą ir nuolat bijau, jog man nesusimaišytų protas. Ačiū jums.

Sveiki,

Jūsų mama yra suaugęs žmogus ir turi savimi pasirūpinti. Tą ką Jūs pasakojate, daugiau panašu į asmenybės sutrikimą.

Rūpinkitės savimi. Deja, tėvų mes negalime pasirinkti, bet galime rinktis būti jais ar būti savimi?

Nuo: Vaida
2020-09-10
Sveiki, gerb. gydytoja. Norėčiau Jūsų pasiteirauti dėl nuomonės šiuo klausimu: savo artimųjų tarpe turiu 2 asmenis, kurie sirgo nerimo sutrikimu su depresija. Vienas asmuo sirgo prieš 30 metų, vartojo Tazepam 1,5 metų; kitas asmuo sirgo prieš 5 metus, jam teko vartoti įvairius vaistus, įskaitant AD, tačiau jam padėjo tik Xanax vartojimas 3 metus po 3 mg per dieną, iki šiol abu asmenys neturėjo atkryčių, džiaugiasi gyvenimu ir t.t. Aš pati taip pat tutiu nerimo sutrikimą, bet gydytojas griežtai neleidžia vartoti raminamųjų, tik antidepresantus, jau gydausi 3 m., bandžiau juos nutraukti pora kartų, tačiau pi mėnesio vėl tenka pradėti, kadangi būklė pablogėja. Klausimas būtų toks, ar nėra taip, kad raminamieji, pvz Xanax tikrai gydo nerimą, bet bijoma skirti jį dėl priklausomybės, o AD veikia tik tam kartui, bet negydo, juos nustojus, vėl tenka pradėti ir gaunasi užburtas ratas. Taip sakau dėl turimų asmenų pavyzdžių, kurie man tvirtina ir primygtinai sako nevartoti AD, o tik pvz Xanax ir viskas susitvarkys. Kokia Jūsų nuomonė šiuo klausimu, nes tikrai gyvenimas tampa šviesesnis kai išgeri Xanax, o ne AD. Dėkoju už atsakymą.

Sveiki,

antidepresantai "tikrai gydo nerimą", o prie raminančių yra greitai priprantama. Pagrindinis nerimo gydymas yra psichoterapija, nes jis prasiseda ir pasibaigia galvoje. Kadangi mūsų valstybė skurstanti, tiksliau sveikatos priežiūra, žmonės negauna prieinamo psichoterapinio gydymo( nes jis brangus), belieka vartoti vaistus.

Prieš 30 metų buvo visai kitokios gydymo galimybės. Normalių AD nebuvo. Tad visi vartojo raminančius. nerimą gydė neurologai, o tikra psichiatrija buvo už langų su grotomis ir už durų be rankenų.

Nuo: Anonimas
2020-09-09
Sveiki,ar vaistas lyrica tinka vartoti kada yra didelis nerimas,ištinka panikos atakos ,nuolat nerimaujama dėl įvairių dalykų,ar tinka vartoti kartu su sertralinu

Sveiki,

iš esmės gali būti vartojamas. Tinka kartu su Sertralinum. Tačiau tikrų nerimo sutrikimų metu vartojamas retai.

Nuo: Vaida
2020-09-09
Dėkoju Jums už atsakymą dėl Brintellix. Sakykite, o jo Brintelix šalutinis poveikis koks galėtų būti? Nes mano gydytojas sako, kad jis labai saugus. Žinokite pasitariau su juo ir padidinome Brintelix dozę, žiūrėsime kaip bus. Ir dėl Xanax, ar jo vartojimas nemažina AD poveikio? Kiek laiko saugu vartoti Xanax kad neišsivystytų priklausomybė, bei ar turi Xanax šalutinį poveikį, nes db jaučiu pavartojusi mėnesį didelius virškinimo sutrikimus? Dėkoju už atsakymą.

Sveiki,

Vortioxetinum beveik pusei vartojančių jį klientų duoda pykinimo jausmą, nemalonumą skrandyje pavartojus vaisto po 10-15 minučių. tai gali trukti iki pusvalandžio. Jei pašalinis poveikis stiprus , reiktų Vortioxetinum išgerti pavalgius ( geriausia vakarienę). Šis AD gali būti vartojamas vakare ar nakčiai, kad netrigdytų dienos savijautos.

Alprazolamum reikėtų bvartoti kuo mažiau ir kuo rečiau. Priklausomybė vystosi vartojant kasdien ar kelis kartus savaitėje 2-3 mėnesius. Alprazolamum įtakos antidepresantų veikimui ar pašaliniams poveikaims neturi.

Nuo: Vaida
2020-09-08
Laba diena, gerb. gydytoja. Diagnozuota depresija su nerimo sutrikimu prieš 3m. Vartojau Brintellix ir Remeron (Mirtazepin). Tačiau nerimas tik stiprėjo, gydytojas pakeitė Brintelix į Seroxat, jį vartoju tik 6 d., taip pat vartoju Xanax 0,5 mg ryte tam, kad suvaldyti nerimą. Per visą šį 3 m. laiką gyvenau įprastą gyvenimą, auginu vaiką, taigi negaliu sau leisti visiškai sugriūti, juk reikia rūpintis šeima ir savimi. Daug sportuoju, skaitau, lankau psichoterpiją. Klausimas būtų toks: ar tinkamas gydymas man paskirtas dabar Seroxat 20 mg ryte, Remeron nakčiai, Xanax (laikinai, planuoju nutraukti, kažkaip iš jo išeiti po truputį) nuo nerimo sutrikimų, ar nerimą gydo sportas, ar pasveikti turiu galimybę, nes tikrai labai vargina toks gyvenimas. Kad ir kaip stengčiausi, rezultatai kol kas dar labai mažai apčiuopiami. Kas dar gali padėti sveikti greičiau? Be to, kadangi nuo vaistų sutrikdytos menstracijos, ar galima vartoji gydytojos išrašytas kontraceptines tabletes Yesminelle, ar jos nesikerta su AD? Dėkoju už atsakymus.

Sveiki,

Vortioxetinum 5 mg mažiau slopina nerimą už paroxetinum 20 mg.Galima buvo kelti Vortioxetinum dozę, neskirian Paroxetinum. Bet tai individualu.

Vartojant Mirtazapinum, dažnai padidėja apetitas, nes vaistas aktyvina alkio centrą smegenyse. Žmogus valgo daugiau ir jei nejuda daugiau, svoris pradeda augti.

Fizinis aktyvumas visada gerina bet kurio susirgimo eigą.

Kartu su antidepresantais hormoninių kontraceptikų vartoti nereikėtų: blogėja abiejų terapinis poveikis, didėja šalutinis poveikis, bei kepenų funkcija.

Nuo: Sim
2020-09-07
Laba diena, sergu generalizuotu nerimo sutrikimu, geriu 150mg venlafaxine ir 300mg lyricos. Nerimas apmazejo tik pradėjus gerti lyrica. Teko skaityti, kad prie lyricos greitai issivysto priklausomybė. Ar tikrai lyrica yra daus stipresnis vaistas nei raminamieji ir juos yra daug sunkiau mesti?

Sveiki,

Lyrica yra pastovaus vartojimo vaistas. Prie jo priklausomybė nesivysto. Nutraukti vaistą galima staiga ir nebus nutraukimo sindromo. Tik bendrai būklė gali pablogėti.

Nuo: Virginija
2020-09-05
Sveiki , per ilgai laika turbut verkiu pirma karta , kas man nera budinga, nes issekau,pervargau ..nebegaliu . Turejau sunkia vaikyste ( alkoholiku vaikas , smurtas ir t,t ) nuo vaikystes turejau nerimo busena, panika, kuria ismokau valdyti ir nekreipti demesio , bet labiausiai isesekau nuo miego sutrikimu , kurios bandziau gydyti vaistai , bet dirbu atsakinga darba negaliu sau leisti " sedeti" ant psichotropiniu vaistu , nes dienos kokybei turi poveiki ne ka mazesni nei pati nemiga.. bet ir prie "isspaustos" citrinos savijautos beveik pripratau.. bet asirado gasdinantis ir labai sekinantis simptomas, nakti dega kunas, ,nera temperaturos, nera spaudimo ( visada zemesnis) palietus oda normalios temperaturos irgi , bet viduje degimas , nusiklojus nejauciama temperaturos pokycio , tik po kurio laiko lb staigiai pasidaro nenormaliai salta, pasiurpsta oda , vel uzkloju, po kurio laiko nubundu vel visa deganti ir taip iki ryto.. diena daznai buna atvirksciai saltis "vaiksto" per nugara, neimanoma susilti , buna kartu lyg skauda desne veido puse , prisimerkusi akis .. ar tai tikrai psichosomatika ? ar esu pasmerkta gyventi su psichotropiniais vaistais? o gal tai fizine liga ir visai ne ten ieskau galu, kraujo , skydliaukes ir k.t tyrimai normoje ?esu moteris 35 metu . aciu

Sveiki,

nors Jūsų laiškas ilgas, atsakyti nematydama Jūsų, atsakingai negaliu.

Būna apleistų kūno ligų, kada viskas "nurašoma" psichosomatikai, net ir šiais laikais, kai žmonės tiriasi viską iš eilės.

Psichosomatika dažnisausiai yra gydoma ir psichoterapija. Kitaip psichosomatika gydant psichotropiniai smedikamentais, belieka juos vartoti visą gyvenimą.

Nuo: Anonimas
2020-09-05
Sveiki,pradėjus naudoti sertralina labai suintensyvėjo nerimas,atsirado rytinis pykinimas,ar galima panaudoti kažką iš trankviliantu grupės ,kad sumažinti nerimą ir kiek laiko gali užtrukti sertralino šalutinis poveikis

Sveiki,

Jus jaučiate pašalinį AD poveikį. Paprastai greičiau ar lėčiau jis praeina.

Vartokite pačią mažiausią dozę, kokią Jums pavyksta atpjauti iš tabletės nakčiai, dozę didinkite lėtai 1/4 tabletės kas 2-3 savaites .

Nuo: Milė
2020-08-30
Sveiki, pastaruosius pusę metų mane kamuoja neracionalios baimės, pavydžiui, bijau, jog mane nuskriaus, apvogs, nors tokių įvykių neesu patyrus gyvenime. Panašios baimės, jog kažkas aprėks, pasakys kažka neigiamo bei įžeidžiančio. Iliuzija, jog visi manęs nekenčia, neigiamos emocijos, pyktis bei liūdesys. Ar tai tiesiog nerimas ar kitoks sutrikimas? Psichiatras yra nustatęs tik depresiją, bet aš tikrai nesijaučiu visa laika liūdna, tos emocijos labai nestabilios. Stengiuosi ignoruoti visas tas baimes, bet iš nevilties kyla mintys susijusios su savižudybe. Kokia galėtų būti mano diagnozė? Ka aš turėčiau daryti?

Sveiki,

diagnozei patikslinti galima atlikti medicininį-psichologinį diagnostinį tyrimą.

Deja, dažniausiai tai verta atlikti tik pas patyrusį psichologą-diagnostą. Ką tik baigę studijas ar be tokios patirties-dažniasiai tyrimas bevertis.Gydytojas psichoatras duoda nurodymą psichologui-diagnostui ko ieškoti ir ką tikslinti, nes visas tyrimas yra 5-6 valandų ir brangus.

Nuo: Arvydas
2020-08-30
Laba diena, esu priklausomas nuo alkoholio. Esu praėjęs minesotos programą VPLC, bet po pusmečio po truputį vėl įnykau į alkoholį. Neperseniausiai teko jau nebepirmą kartą gultis detoksikuotis su lašalinėmis. Aušros vartų ligoninėje (šioj ligoninėj teko guleti pirma kartą) išrašant namo man buvo paskirta alprozolamo (xanax, 1 mg. !!!). Ir net nepaaiškino kokiom dozėm/periodais vartot. Labai nustebau ir prašiau gydytojo išrašyti diazepamo, nes po tokių procedūrų (o jų man buvo ne pirma) man skirdavo būtent diazepamo ir jis padėdavo sumažinti abstinencijos simptomus. Diazepamą mažindamas dozę gerdavau 3-4 dienas, kartais ir mažiau. Benzodiazepinams priklausomybės neturiu, niekad jų negėriau nerimo ar miego sutrikimams šalinti, tik alkoholinės abstinencijos metu.
Klausimas būtų toks, kodėl gydytojas išraše ne diazepamo, o alprozolamo, juolab - man jis nepadėjo, nors savo atsakomybe per pusę paros suvartojau 3 mg. Kita parą dar tiek pat.
Gavosi, kad tiesiog prakentėjau abstinenciją dvi dienas be vaistų.
Kiek teko domėtis internete alprazolamas nors ir priklausantis benzų grupei nėra skiriamas abstinencijos sindromo slopinimui.

Sveiki,

alkoholinės abstinencijos metu skiriami raminantys/migdantys preparatai.

Pagal SAM rekomendacijas yra pirmoje ir tolimesnėje eilėje skiriami preparatai. Ką skirti konkrečiu atveju. sprendžia gydytojas, matantis Jūsų būklę ir žinantis ligos istoriją.

Nuo: Anonimė
2020-08-26
Noriu paklausti dėl escitalopram Cipralexo. Labai pakėlė apetitą ar su laiku jis apmažės?Nuolat noriu valgyti... Geriu antras mėnuo. Ar miegas irgi susitvarko nuo jo?Lyg gerėja bet dar paryčiais vartausi.

Sveiki,

escitalopramum pats apetito nedidina.

Gydant ligą, būsena gerėja ir žmogus pradeda daugiau valgyti, ypač, jei anksčiau maistas strigo gerklėje ir buvo neskanus.

Nuo: Tomas
2020-08-25
Sveiki, man gyditoja išrašė 0.25mg xanax tablėčiu, pradėjau vartoti po puse ryte ir vakare pagal gyditojo rekomendacijas, po 4 dienu naudojimo prasidėjo staigus odos berimas ir niežulys, dabar jau 3čia diena nebenaudoju xanax ir tik tevagilis padeda, ar gali buti visa tai nuo xanax? Skambinau gyditojui sakė tai nelabai įmanoma.

Sveiki,

mano praktikoje bėrimų ar alerginių reakcijų, vartojant Xanax nėra buvę.

Nuo: Žiedūnė
2020-08-20
Laba diena. Kokia jūsų nuomonė apie antidperesantų dozės kėlimą su raminamais geriau ta daryti ar be jų? Ar raminami neleidžia atsirasti salutiniams ar tik maskuoja? Gaunasi kad gerti reiktų mėnesį laiko juos..man baisoka..gal galima lečiau keltis ir be jų? Bet ar verta kentėti? Dar įdomu ar gali 10-15 escitalipramo per daug žmogų suaktyvinti? Na jei nera bipolinio tikrai. Daignoze vidutinio sunkumo depresija.

Sveiki,

neėžinant Jūsų ligos istorijos ir nematant Jūsų - visi klausimai tik teorinio pobūdžio.

Viską išaiškinti Jums gali tik Jus gydantis psichiatras. El . laišku tai labai sunku ir net neetiška. Nematant konkretaus žmogaus.

Tiek terapinis rezultatas AD, tiek dozė ar šalutiniai reiškiniai - viskas labai individualu.

Lėtai didinant AD dozę, paprastai šalutiniai reiškiniai būna labai silpni, arba jų visai nebūna.

Nuo: Lina
2020-08-15
Sveiki,jau senokai uzciuopiau nemaza gumba pilvo desiniam sone. Neskauda,bet per sita laika neimanoma gauti gydytojo konsultacijos.dabar Jau keleta dariniu jaucias .kur reiktu kreiptis.

Sveiki,

pirmiausia reikalinga šeimos-gydytojo konsultacija. Jei skambinat į Jūsų šeimos klinikos registratūrą pasakysite, kad atsirado dariniai pilve ir jų daugėja- tikrai Jus priims šeimos gydytojas savaitės bėgyje..

Be to, esant stipriems pilvo skausmams, skubiai priima šeimos gydytojas be registracijos. Dar visada galima atsakingai kviesti greitąją medicinos pagalbą.


Lankytojų klausimai publikuojami be korektūros.

Šis atsakymas yra bendro pobūdžio informacija, kuri nėra ir jokiais būdais negali būti laikoma Jūsų diagnoze, skiriamu gydymu ar kitokia Jums tiesiogiai teikiama sveikatos priežiūros paslauga. Bendro pobūdžio atsakymas teikiamas išimtinai pagal Jūsų pateiktą klausimą. Visais atvejais rekomenduojame kreiptis tiesiogiai į sveikatos priežiūros specialistą dėl diagnozės, gydymo ar kitokios sveikatos priežiūros paslaugos.