Klausk gydytojo

Klausimas ir atsakymas bus publikuojami šiame tinklalapyje.
Labai prašytume rašyti klausimus be rašybos klaidų.
Aneta Railienė (UAB „Panerio klinika“)

Gydytoja-psichiatrė atsakys į klausimus apie suaugusiųjų psichikos sutrikimus, priklausomybę alkoholiui, medikamentams ir narkotikams, gydymo galimybes.

Gydytoja - psichiatrė Aneta Railienė dirba Laisvės atėmimo vietų ligoninės Sveikatos priežiūros tarnyboje gydytoja - psichiatre bei privačioje klinikoje UAB „Panerio klinika“. Diagnozuoja ir gydo psichikos sveikatos surtrikimus, priklausomybę alkoholiui, medikamentams, narkotikams: skiria medikamentus, teikia psichologinę pagalbą, konsultuoja pacientų artimuosius.
 
Išsilavinimas:
1988 - 1995 m.  Kauno Medicinos Akademijos Gydomąsis fakultetas,
1995 - 1997 m. Kauno Medicines Akedemija, pairminė medicinos gydytojo rezidentūra,
1999 - 2003 m.  KMU Psichiatrijos klinika, antrinė gydytojo – psichiatro rezidentūra, 2002-2003m. psichoterapijos studijos  Humanistinės ir egzistencinės psichologijos institute Vilniuje.
2002 m. ir 2003 m. VDU  Socialinių mokslų fakultetas, doc. Dr. James Fleming ir prof.habil dr. Antanas Goštautas vedami profesinės kvalifikacijos tobulimo kursai „Trumpalaikė psichoterapija“.
 
Kiekvienais metais keliu savo profesinę kvalifikaciją dalyvaudama gydytojams rengiamose konferencijose ir gydytojų kvalifikacijos kėlimo kursuose.

Darbo patirtis:
2003 - 2011 m.  Pravieniškių gydymo ir pataisos namai, Sveikatos priežiūros tarnyba, gydytoja-psichiatrė.
2004 - 2008 m.  C. Boim „Šeimos klinika“, gydytoja - psichiatrė.
2006 - 2009 m. UAB „Gintarinė kilnika“ gydytoja-psichiatrė.
2006 - 2007 m.  Pravieniškių 3- ieji pataisos namai, Sveikatos priežiūros tarnyba,gydytoja- psichiatrė.
Nuo 2007 m.  UAB „Panerio klinika“, įkūrėja, direktorė,  gydytoja - psichiatrė.
Nuo 2011 m.  Laisvės atėmimo vietų ligoninė, Sveikatos priežiūros tarnyba, gydytoja - spichiatrė
 
UAB ”Panerio klinika”
Panerių g. 79, Kaunas
+370 687 38049
panerioklinika@gmail.com
www.panerioklinika.lt

Klausimai ekspertui:

Visos temos

Nuo: Edita
2021-01-19
Laba diena, gerb.gydytoja, norėčiau pasiteirauti Jūsų - atliekant kraujo tyrimus ar tikrinant regėjimą tą rytą reikia AD gerti po vizito poliklinikoje, ar galima sunaudoti rytinę dozę ir kiek tai gali turėti įtakos tyrimų rezultatams? Tyrimai - bendras, skydl hormonai, cukrus, geležis , Ka, Mg.
Ir dar dėl soliariume saikingo naudojimosi, naudojant AD atsirado blyskumas ir norisi kelis kartus per savaitę užbėgti pasilepinti, ar tai galima naudojant Zoloft ir Eglonyl bei xanax. Ačiū už atsakymą bir rekomendacijas. Pagarbiai E.

Sveiki,

atliekant laboratorinius tyrimus iš kraujo, reikia nevartoti ryte jokių vitaminų -mineralų preparatų. Antidepresantus būtina vartoti, kaip ir visus kitus pastovaus vartojimo medikamentus. Laboratorinių tyrimų rezultatmas įtakos neturi.

Vartojant Zoloft ir Eglonyl galima naudotis soliarumu, kaip ir būti saulėje. Svarbu neperkaisti, vartoti pakankamai skysčių. Nesu girdėjus apie fotoalergines reakcijas vartojant psichotropinius medikamentus. Aišku - viskas individualu. kiekvienas žmogus unikalus.

Su aiku ir bandant po truputį, galimą daryti viską. medikamen tai labai šiuolaikiški ir gyvenimo galimybių neriboja.

Nuo: Laurynas
2021-01-18
Ačiū už atsakymą.

Kokia escitalopramo dozė Jūsų praktikoje atneša pastebimų rezultatų?

Koks jūsų požiūris, apskritai, į galimybę pasveikti turint nerimo sutrikimą, orientuotą grynai į baimę patirti panikos ataktą?

Sveiki,

kiekvienas medikamentas kiekvieną žmogų veikia skirttingai. Nėra instrukcijų ir vaisto anotacija yra tik nuoroda arba teorinės žinios. reikia bandyti ir žiūrėti.

Kalbant apie daugelį sutrikimų, pasveikstama.

Nerimo sutrikimai, dažniausdiai yra psichogeninės kilmės, todėl ir gydymas turi būti pagrindinis psichoterapija, o medikamentai skiriami tik papildomai. Tada ir pasveikstama.

Nuo: Ginta
2021-01-17
Labas vakaras, noreciau paklausti ka man daryti, esu studente 22 metu ir jau 5 menesiai gyvenu su uzesiu desineje ausyje. Kreipiausi pas LOR gydytojus sake yra jautrumas desineje ausyje, klausa 6 decibelais susilpnejusi, nukreipe pas neurologa ir liepe pagerti tanakan ir betaserc .Neurologas padare tyrimus ir priskyre gerti cipralexs ir lexotanil . Kadangi sustiprejo miego sutrikimas ir nerimas neurologe liepe nutraukti jos priskirtus vaistus ir kreiptis pas psichiatra. Psichiatras nustate GAD ir priskyre vaistus : cipralex ir mizotropane orion. Vartoju juos daugiau nei menesi, taciau pagerejimo nejauciu. Ausyse uzia, blogai miegu. Noriu paklausti ar galiu salia priskirtu vaistu vartoti GABA papildus ???Nes viskas prasidejo nuo mano organizmo isekinimo , t.y. nevalgiau mesos, todel truko gelezies, isivyste mazakraujyste ir nesilaikiau visiskai dienos rezimo: miegoti eidavau 3 val, keldavausi 8 val. Siuo metu gelezies kraujyje yra norma, stengiuosi eiti laiku miegoti , taciau nesusitvarkau su ausies uzesiu ir miegu ( atsikelineju kelis kartus per nakti) Kaip pasiulytumete Jus man gydytis?Aciu uz atsakyma .

Sveiki,

kad atsakyčiau atsakingai - reikalinga konsultaciją.

Jei nuspręsite atvykti konsultacijai, man reikalingi tyrimų atsakyma iš kraujo: cukrus nevalgius iš ryto, bendras kraujo, kalis, magnis, jonizuotas kalcis, Feritinas, vitaminas D, FT3 (skydliaukės hormonas). jei šiuos parametrua turite atlikus 2-3 mėnesių laikotarpyje - tiks.

Nuo: Zip
2021-01-17
Laba diena. Vartoju ilga laika trevicta. Man kai jos poveikis baigesi pasidarau piktas nesukalbamas. O kai tik susileidziu vel viskas gerai kaip normalus zmogus. Ar galima kaip ta laikotarpi lengviau isgyventi?

Sveiki,

Jūs vartojate labai modernų ir gerą medikamentą. Džiugu, kad mūsų valstybė išgali jums jį skirti. Patarčiau medikamentą leistis tvarkingais laiko tarpais, o papildomai "tuo siunkiu laikotarpiu" galima vartoti kitą medikamentą tabletėmis. Pasitarkite su savo gydytoju. Tikrai rasite išeitį.

Nuo: Edita
2021-01-15
Laba diena, gerb.gydytoja, norėjau Jūsų pasiteirauti- neurologo buvo skirta xanax 0,5 men. Naudojau apie 4 men. Po 0.25 per parą ,kadangi esu jautri atsirado priklausomybė, nutraukti bandžiau pačiai nepavyko, kreipiausi pagalbos -nustatyta man yra somatinė autonominė disfunkcija. Skirtas gydymas Zoloft 1/6 ir toliau xanax 2 k po 1/4 tabl. Tada po 3 sav. rekomenduota mažinti pagal galimybes raminamuosius. Zoloft didinti dozės neišėjo,nes sukyla spaudimas, panika, tachikardija, nemiga.Buvo per mėn. Labai stiprūs 3 panikos priepoliai. Zoloft naudoju 5 sav. 1/6 tabl xanax 1/4 per parą. Papildomai pridėtas Eglonyl 1/4 2 kart dienoje palengvinti skrandžio negalavimams ir naktiniams prakaitavimams. Vaistai veikia įdomiai tai slopina, tai tonizuoja, bet įjungė tokį keistą apatijos, nenoro, tingėjimo kažką veikti. Ar tai yra normalu? Ar situacija keisis vaistams pradėjus pilnai veikti? Ar ieškoti kitų ? Kaip greit gali pavykti nutraukti ramin. Nes labai jaučiamas jų mažinimas. Ačiū už ats.ir skirtą laiką. Pagarbiai A🤗

Sveiki,

pasitarkite su savo gydytoju, galima bandyti švelnesni SSRA antidepresantą, pvz Escitalopramum 10 mg. Stengtis 'pabaigti " su Xanax. nes jo vartojimas jau su priklausomybe, be to kuo ilgiau jį vartojate, tuo ilgiau lieka negydyta pagrindinė liga. nevartojant raminančių - nebelieka kaip gerinti būseną-tik derinti gydymą, tartis gydomaisiais medikamentais.

Nuo: Rima
2021-01-12
Laba diena .2007m. turėjau onkologinę operacija - gimdos kaklelio vėžys. Po trejų metų susirgau vidutinio sunkumo depresija , vėliau po medikamentinio gydymo lengvesnė forma. Psichiatras išrašė gerti mirtazoplno 15. Kiekvieną vakarą geriu po pusę tabletės jau 10 metų.Dabar jaučiuosi pakankamai gerai ,bet gydytojas liepia nenutraukti.Ar man nepakenks toks ilgas vartojimas , norėčiau nutraukti vaistų vartojimą. Ačiū

Sveiki,

kiekvienas vaistas turi ir pašalinių poveikių, ir visada yra transformuojamas/skaidomas kepenų. Iš praktikos, Mirtazapinum, labai kokybiškas ir geras medikamentas. Nesu stebėjusi kokių nors pašalinių poveikių, išskyrus kas II klientui, apetito padidėjimą ir sekantį gausesįvalgymą, kūno svorio didėjimą.

Jei jaučiatės gerai, galima po truputį mažinti dozę, vartojant tik 1/4 tab nakčiai apie mėnesį laiko, stebint ar nesikeičia savijauta. ir tada nutraukti. Jei tik būsena pradeda blogėti - iš karto grįžti prie minimalios vaisto dozės, kuri davė gerą savijautą.

Nuo: Asta
2021-01-12
Sveiki, ar galima pereiti nuo vieno antid.prie kito? Geriau virš dviejų metų Cipralex,bet nebetinka. Gydytoja skyrė Zoloft 50 ir Fluanxol. Zoloft pradėti nuo 50, nors instr.rašoma pirmą sav,nuo 25 mg, pradėti? Fliuanxol po 0,5 du kartus,arba po 1 mg.du kart. Sakykite,ar dera toks vaistų duetas ir tokia gėrimo shema. Ypač domina,kaip del Zolofto tos dozuotės? Ir,ar Fliuanxol tinka nerimui,baimei ir kitiems somatiniams skundams,kuriuos jaučiu?

Sveiki,

Jums paskirta dažnai vartojama medikamentų kombinacija.

Zoloft'o dozė tinkama. Paskutinis Jūsų klausimas teorinis. atsakymas''taip". deja praktika yra praktika, kiekvieno situacija, ligos eiga ir visa kita yra unikalu. Kaip tai tiksJums-bus matyti gydymo eigoje. Nėra vieno šablono, tinkamo visiems Nerimams, Baimėms, Somatiniams skundams.

Nuo: Greta
2021-01-12
Sveiki, man yra nustatytas hipochondrinis sutrikimas ir psichiatrė išrašius vartoti Cipralex 20 mg 1k/d. Šiuos vaistus jau vartoju daugiau nei vienerius metus ir ,paskutiniu metu, pastebėjau, jog pradėjo augti svoris. Nors valgau kaip įprastai. Anksčiau su svoriu problemų neturėjau. Kitų vaistų nevartoju. Ar galėjo įtakoti tą mano svorio augimą Cipralex vartojimas? Ačiū už atsakymą.

Sveiki,

vaistas nedidina apetito ir nekeičia medžiagų apykaitos. Todėl kūno svorio augimo priežąsčių reiktų ieškoti kartu su savo šeimos gydytoju.

Nuo: Monika
2021-01-05
Laba diena,

Man diagnozuota situacinė depresija ir vegetacinės nervų sistemos sutrikimas. Turėjau traumuojančią patirtį ir atsirado pasekmės, nors visada buvau jautrus žmogus ir jaučiau nerimą. Pradžioje gėriau fluanxol ir quatepine. Po kurio laiko atsirado labai stiprus nerimas, hyperaktyvumas. Tada nuimtas fluanxol ir pakeisti vaistai į somnol. Vis tiek jaučiausi blogai. Prasidėjo panikos atakos. Šiuo metu geriu nakčiai mirtazapine 30mg. Dienos metu tiapridal 100mg po puse tabletės 3k/d. Jo absoliučiai jokio poveikio nejaučiu. Naktį miegu patenkinamai. Dienos metu kamuoja nerimas, sunku susikaupti, normaliai funkcionuoti. Viskas tampa iššūkiu. Nėra apetito. Kamuoja krūtinės skausmas, viduriavimas, drebulys. Kai labai pablogėja geriu xanax 0.5mg. O pablogėja kasdien. Lankau psichoterapiją, papildomai medituoju, darau jogą ir t.t.. Jei jaučiuosi tiek vaistų naudojant vis tiek blogai, galbūt netinkamas gydymas? Žinau. Kad reikia laukti rezutato ilgiau, bet jau dabar jaučiuosi išsekusi. Kaip elgtis tomis dienomis, kai nerimas didesnis už mane ir tiesiog paralyžuoja?

Laba diena,

aprašėte savo savijautą labai išsamiai.

Jei klausimas nėra retorinis? į jį galiu atsakyti tik konsultacijos metu.

Visus sutrikimus galima gydyti yaip, kad žmogus jaustusi gerai. Kartais gydymą derinti tenka ilgai. Jei skiriamas gydymas neduota rezultatų, reiškia reikia jį keisti ir reguliuoti. laukti reikia 2-3-4 savaites, pakeitus gydymą. jei nėra rezultato, tada vėl reikia tartis su savo gydytoju.

Nerimo gydyme labai svarbi psichoterapija. Turtingame pasualyje - tai pagrindinis gydymas, o medikamentai eina tik papildomai.

Nuo: Valius
2021-01-05
Sveiki, man 21 metai, apie metus laiko vartojau Seroxat, dėl kurių jautėsi šalutinis poveikis (atminties bei erekcijos suprastėjimas), mano gydytoja sakė, kad nutraukus vaistus poveikis dings, tačiau jau 2 mėnesiai, kaip vaistų nebevartoju, viskas pagerėjo, tačiau ne iki galo. Ar su laiku viskas susitvarkys ar taip ir liks?

Sveiki,

nezinau del ko Jums buvo skirtas medikamentas Paroxetinum? bet praktikoje: del vienokio ar kitokio sutrikimo( psichikos: nerimas, itampa, depresija), pablogeja ir atmintis ir paprastai sutrinka seksualine funkcija( sumazeja potraukis ir pablogeja erekcija).

Taip, daugelis psichotropiniu medikamentu blogina seksualine funkcija, bet tai labai individualu. Dazniausiai pasalinis medikamento poveikis praeina per 2-3 savaites, maksimum 2 menesius. Jei pasalinis poveikis stiprus-nematau prasmes kenteti, galima medikamenta keisti.

Jei 2 menesius nevartojant antidepresanto, neatsisitate seksualine funkcija- cia ne antidepresantas kaltas. Tokiame jauname amziuje galvoju tik apie psichologines seksualinio sutrikimo priezastis.

Nuo: Viktorija
2021-01-01
Gerb.gydytoja,esu jau jums anksciau rasiusi. Tada jus patarete cyprakex. Taciau mano gydytoja jo neraso,vartoju eglonyl. Savijauta suprastejo ,pavargau nuo ikyriu minčiu ir kadangi turiu namuose cypralex nutariau pabandyti. Kadangi esu 70 metu pradejau nuo 5 mg. Noriu paklausti ar didinti doze iki 10 mg ir ar reikia ir galima vartoti dar ir eglonyl? Aciu

Sveiki,

Escitalopramum doze galima didinti po 5 mg kas 2-3 savaites. Tai labai letas didinimas. Reikia stebeti savijauta ir jei gereja, bet dar nepakankamai, vel didinti doze. Laisvai ik 20 mg parai.

Sulpiridum papildomai galima vartoti, galima vartoti ir kasdien kelias dienas ar savaites istisai - kai bukle pablogeja. Sulpiridum veikia trumpai, todel tenka ji vartoti 2-4 kartus paroje.

Nuo: Laurynas
2020-12-29
Sveiki,

Po opoa gydymo ir antibiotikų bei omeprazolo vartojimo įvyko PA, o po jos liko generalizuotas nerimas.

Vartojau Cipralex 10mg metus laiko ir nepasitaręs su psichiatre nutraukiau nusprendęs, kad jau jaučiuosi neblogai ir užtenka, nors dar tikrai buvo likęs kontrolės poreikis, buvo baisoka eiti į kirpyklą, renginius ir kt. Matyt, kad dėka per trumpo gydymo (tik laikinai ėjau ir pas psichoterapeutę), po 3 mėn visai smagaus gyvenimo, nerimas atsinaujino per somatinius požymius, baimę ir kt.

Šiuo metu jau beveik 2 mėn. vartoju tik po 5mg Cipralex. Pasitarę su savo gydytoja nusprendėme dalį nerimo įveikos paskirti mažai dozei vaisto, dalį man pačiam, per vidinių problemų paiešką ir sprendimą.

Su miegu ar pan. problemų nėra, jokių šalutinių nejaučiu, įtraukus jogas rytais, kontrastinį dušą ir psichoterapiją būklė pagerėjo gana greitai, tačiau nerimastingos mintys (jų pabaigoje visada stovi panikos atakos baimė, nors rimtas atakas patyriau gal 3-4 prieš pirmą kartą pradedant vartoti vaistus, o po to nerimo atakos dažniausiai pasireikšdavo grynai prasidėjusios nuo baimingų minčių, dažniausiai per kojų silpnumą ar karščio bangas), žinoma, staigiai nesumažėjo. Per šventes šiek tiek pablogėjo, bet, vėlgi, per nerimąstingas mintis ir išgasčio jausmą. Tarsi budžiu ir skanuoju kūno pojūčius, pats sau keliu baimės jausmą.

Būtų įdomu sužinoti ką Jūs manote apie tokią escitalopramo dozę? Ar vertėtų ją padidinti? Ar Jūsų praktikoje nerimo sutrikimui išgydyti dažnai pakanka tokios vaisto dozės ir metų laikotarpio? Ar manytumėte, kad reikėtų vaistą vartoti ilgiau, kol visiškai praeis simptomai, ir tik tada spręsti apie jo nutraukimą?

Labai norėčiau pasveikti, tačiau nepavyksta atsikratyti panikos atakos ir tų gasdinančių pojūčių baimės! :)

Taip pat būtų įdomi jūsų nuomonė kiek įtakos nerimui gali daryti nemėgstamas darbas ar studijos.

Iš anksto dėkoju už nuomonę :)

Laba diena,

tokia escitalopramum dozė veikia labai silpnai. Iš kitos pusė, Jūs vartodamas vaistą jaučiatės " saugesnis' dėl kito nerimo epizodo tikimybės.

Normaliame pasualyje, visi n erimo sutrikimai turėtų būti gydomi tik psichoterapij. Tik išskirtiniais atvejais dadedamas medikamentas. Tačiau mes gyvename skurdžioje šalyje. Kalbant apie psichoterapija - dažnam ji labai brangi, nepaisant jos teikiamos naudos, sunkai pamatuojamos financiškai. Jei Jums padeda psichoterapija - siūlau investuoti čia. Pagal klinikinę patirtį, taip Jūs sutaupote ateityje laiko vizitams pas psichiatrą, vais


daugiau...

Laba diena,

tokia escitalopramum dozė veikia labai silpnai. Iš kitos pusė, Jūs vartodamas vaistą jaučiatės " saugesnis' dėl kito nerimo epizodo tikimybės.

Normaliame pasualyje, visi n erimo sutrikimai turėtų būti gydomi tik psichoterapij. Tik išskirtiniais atvejais dadedamas medikamentas. Tačiau mes gyvename skurdžioje šalyje. Kalbant apie psichoterapija - dažnam ji labai brangi, nepaisant jos teikiamos naudos, sunkai pamatuojamos financiškai. Jei Jums padeda psichoterapija - siūlau investuoti čia. Pagal klinikinę patirtį, taip Jūs sutaupote ateityje laiko vizitams pas psichiatrą, vaistų kasmėnesines išlaidas. Sunku pamatuoti gyvenimo kokybę pinigais.

Nesigydantis savo nerimo šaknų, o jas gydo psichoterapija- eina į ilgalaikį ir viso gyvenimo medikamentų vartojimą, kurie tik slopina simptomus, bet nesprendžia problemų iš esmės. Kalbant apie studijas ir darbą - tai taip pat psichologinis-psichoterapinis klausimas.

Jei žmogus nekeičia to, ką jis supranta kaip sau netinkamą, nepageidaujamą...bet ką: savo elgesį, emocijas, darbą - yra pasmerktas kančioms. Darant ir keičiant, galima pasiekti ko tik nori. Svarbu susivokti, ar tau to tikrai reikia ir ar sutinki "mokėti" kainą, kuri visada yra.

Nuo: Sigita
2020-12-28
Sveiki,gydaus nerimą apie 5metus,ir depresija 13m.man 37metai... jaučiu kad pradėjus sirgt nerimu pradėjau tapt ištižusia tiesiogine ta žodžio prasme. Nesenai dariaus pas psichologę testą depresijos lygiui nustatyti,rado lengvo laipsnio depresiją. Noriu paklausti,kodėl kai gėriau ad aš jaučiausi žmogumi,galėjau dirbti,galėjau ko užsibrėždavau pasiekti,o kai pradėjau gert nuo nerimo vaistus pradėjau tapt paskutiniu metu daržove galima sakyt? Pradėjau jaust tvinkčiojimą kūne,smegenyse,širdies stojimą(toks jausmas užeina)pradėjo silpt jėgos,dingo motyvacija,žodžiai pinasi kartas nuo karto,atrodo kartais kad smegenys atsijungia nuo kūno arba aš pati atsijungus esu nuo savo kūno(arba kad aš esu ne aš)pradėjau tapt jautresnė,mastymas,judesiai suletėję. Nerimo kasdien nejaučiu,nėra ir kasdien baimių kažkokių,namuose darbus pasidarau. Turiu tachikardiją(skaičiau kad kai kurie ad gali ją iššaukti)deja,jos man niekas negydo... Psichiatre skyrė tranxen ryte vakare po tab.taippat ryte ir vakare coaxil po tab.ir per pietus elontril tab. Tai noriu paklaust,tarkim coaxil turi šalutinį poveikį (moters pareigose lovoj,nes kelia tai pasislykstejima) kaip reikia žmogui gyvent? Ir ne vienas atceit gydantis depresiją ar nerimą sukelia šalutinį poveikį ,kodėl juos skiria žmogui? Kodėl sako kad ad gydo jie negydo jie tik užglušina žmogų,žmogus tampa be emocijų nuo jų,sako ir kad prie jų nepriprantama,tai kodėl bandant nutraukt juos gert žmogui tenka kentėt netgi skausmus ir atsiranda tarkim pa atakos? Ir kaip reikia gyvent žmogui,kuris dabar jaučiasi sužlugdytas nes per ilgai užsitęsė gydymas iš kurio vaistai atėmė daug jėgų? Kodėl nuo šitų vaistų praeitis sunkiai beprisimenama? Kodėl skiria šitokius vaistus,kurie gali paaštrint depresiją ir nerimo ar panikos atakas? Aš niekur atsakymo negaunu ir nerandu .. kas man atsakys kas dabar manęs laukia? Durnynas ar visiška Negalia? Kodėl paprašius raminančių medikai vietoj jų kiša vaistus kurie užglušina žmogų? Aš neturiu galimybės ir finansų kreiptis kažkur pagalbos. Pasirodo psichiatrė manęs negirdi ... tai kas man gali padėt tapt tokiai kokia buvau prieš gerdama vaistus,aš tada buvau daug sveikesnė... viską jaučiu širdim ne galva,bet viskas visi negerumai kyla iš širdies... kur nan dėtis,kai beveik puse savo pragyvento gyvenimo pragyvenau kaip narkomanė,turiu dukrą deja,dėl vaistų vartojimo,negaliu pastot nes gyd.nerekomenduoja... tai ką tas žmogus geriantis ad begali? Atsiprašau gal ir grubus mano laiškas,bet aš esu nevilty iš kurios nežinau kaip išbrist... kas man padės tapt tokia kokia buvau anksčiau kai negėriau šito brudo?

Laba diena, turint tokią gydymosi patirtį ir istoriją - tikrai negaliu Jums rekomenduoti gydymo, nematydama gyvai. Negaliu komentuoti, konkrečiai, ar Jums skiriami vaistai skiriami kaip reikia ir kiek reikia.

Vartojant medikamentus Jūs galite pastoti. bet tada bendradarbiavimas su gydytoju-psichiatru turi būti labai glaudus, nes reikia visą nėštumą 'žaisti" su vaistais ir jų dozėmis, maitinant krūtimi po gimdymo - vėl kitas etapas, vėl reikia reguliuoti gydymą.

Nuo: Vita
2020-12-23
Sveiki,ar įmanomas pripratimas prie antidepr.Cipralex 10 mg? Gėriau ilgą laiką po 1 tabl. tiko. Paskui truputï pasikeitė savijauta tada dadėjo iki 1,5 tabl.Kurį laiką irgi viskas tiko. Tačiau jau trečia savaitė padidėjo nerimas,nenoras veikti ir kt.Verksmingumo nėra. Sakykite,ar galima tada padidinti dar dozę iki 2 tabl.gautusi 20 mg? Šalia gerdavau Tiapridal po 0,5 t.du kart dienoje.Irgi labai tiko. Tiesiog nesuprantu kame čia reikalas pasidarė? Iš ankščiau turiu Lexotanil 3 mg. Pabandžiau vietoj Tiapridal išgert,lyg geriau . Sakykite,jei Cipralex sukelia pripratimą ir nebeveikimą,ar reikia tada keisti antidepr? Jai ne,ar tada užtenka tik dozę pakelti? Esu 52 m. būsena perimenopauzinė,gal čia man tas dar susidėjo? Būsiu dėkinga Jums už patarimus ir paaiškinimus,kol susisieksiu su gydytoja,nes šiuo metu labai ilgos eilės.

Sveiki,

prie antidepresantų nėra priprantama.

Gyvenimo bėgyje būklė keičiasi, priklausomai nuo išgyvento streso, kitų kūno ligų ir būklių. Todėl ir psichotropinio medikamento dozė, reikalinga gerai savijautai išlaikyti, gali zvyruoti. Be to, kelių metų bėgyje, stebima tendencija, kad gerai būklei išlaikyti, reikalinga kiek didesnė antidepresanto dozė. Tai galima paaiškinti vykstančiais laike smegenų pasikeitiais. Diselę įtaką daro ir bendrai psichologinis-emocinis fonas.

Reikia tartis su savo gydytoju. Aš sakau, kad neįmanoma paskirti vaistą/vaistus visam gyvenimui.

Nuo: Justė
2020-11-26
Sveiki. Vartoju cipraleks 5mg. Ir fluanxol. Jauciausi super gerai ir tik staiga viena nakti sutriko miegas ir stipriai di go apetitas, atrodo galiu nevalgyt visiskai ir nėra noro. Užmiegu vėlai pabundu anksti. Ir viskas įvyko labai staiga. Dienos metu kol kas netimo kaip ir nėra. Ar tai gali būti pirmi ženklai į būklės pablogėjimą? Gal vertėtų padidinti cipralex dozę?

Sveiki,

tai gali būti būklės blogėjimas. Bent 1 savaitę reikėtų pastebėti.

Jei reikia didienti ar dadėti - turi spręsti Jus gydantis psichiatras. Escitalopramum ir Flupenthixolum turi vienas kitą papildanti veikimą. O ką didinti? Žiūrim, ką turim?

Nuo: Erika
2020-11-25
Sveiki, pradejau gerti kriliu taukus ar jie naudingesni už paprastus žuvu taukus? Kokia jie turi itaka nervu sistemai?

Sveiki,

krilių taukai yra dauųg vertingesni už žuvų taukus. Kuo jie geri, rasite bet kur internete. Ir tai teisybė. Tačiau jie turi 1 minusą- dažniausiai yra labai brangūs ar 3 kartus brangesni už labai gerus žuvų taukus.

Savęs reikia paklausti, ar Jūsų biudžetas gali leisti tą prabangą bent 2-3 mėnesius, jau nekalbu apie pastovų viso gyvenimo vartojimą.

Aš asmenisškai ir mano dukra vartojame krilių taukus visą rudens sezoną karti su žuvų taukais. Nes krilių taukai labai padeda stiprėti imunitetui, ypač šiuo COVID laikotarpiu.

Nuo: Ugnė
2020-11-25
Laba diena. Ką jūs manote apie rebefingą giluminį kbėpavimą kuris neva išgydo viską. Ar jis gali pakenkti vartojant antodepresantus? Ten atseit į transo būseną perrėjus iškvepuojamos patirtys. Tačiau kai kur rašoma, kad vartojant ad negalima jų daryti? Ar tai susiję kažkaip? Negi tie dalykai nera derinami?

Sveiki,

nei kvėpavimas gali pakemkti AD vartojimui, nei AD gali pakankti kvėpavimui.

Gydymas AD yra papildomas prie psichoterapijos ir visų kitųn praktikų. Svarbu, kad Jums tiktų ta praktika, pvz.: kvėpavimas, joga ar kt. Turite jaustis geriau, ne blogiau. O kas padeda-tas tinka.

Nuo: Ugnė
2020-11-23
Sveiki kokiu maisto produktų griežtai negalima su ad? Ar dėl saveikos gali sumažėti veikimas? Ar kava reaguoja? Beje 10mg man beveik šalutinių apart to kad labai sapnuoju nedavė. Ar tai reiškia kad ir 15mg gali būti saugu?svarstom apie dozės kėlima nes del darbo ekstraliom salygom pakyla nerimas...

Sveiki,

tik greipfrutų sultys didina AD koncentraciūją kraujo plazmoje.

Dar didelę sąveiką turi kartu vartojami antibiotikai ir kontraceptikai.

Nuo: Ugnė
2020-11-23
Laba diena. Ar cipralex labai skystina krauja jei doze pakelsiu iki 15mg? Nuo 10mg jis skystesnis bet užkreša...baisu kad pavojingai nesuskystėtų? Ir dar ar 15mg skaitoma didele dozė. Geriu 10 jaučiu kad mažoka ypač rudenį. Ar salutinių 15mg duos daugiau? Nes nuo 10 tai tik daug sapnų labai daugiau nieko blogo

Sveiki,

"kraujo skystinimas" yra buitinis žodynas ir apie kraujo krešumą nieko nepasako. Paskaitos apie tai neskaitysiu.

Kalbant apie Escitalopramum- tai labai saugus ir modernus vaistas. Dozę didinant pamažui Jūs taip ir darote- pašalinių poveikio nepajusite.

Nuo: Darius
2020-11-19
Sveiki turiu nustatyta nerimo sutrikima anksciau buvo panikos atakos dabar ju neturiu psihoterapeute kognitivinio elgesio sako kad esu hipohondrikas klausimas toks ar no mano minetu sutrikimu bet panikos aakos nera gali but tokie simptomai ivairus skausmu dilgciojimai per kuna nerimas zandikaulio rakinimas sanariu raumenu skausmai ne visada netikrumo pojutis artejancios nelaimes pojutis lyg toj toj kazkas ivyks su sveikata galvos spaudimas lyg su juosta kartais vienos galvos puses skausmas dantu sukandimas nekontroliojamas sirdes plakimas oro trukumas pastovi infarkto insulto vezio baime varanti is proto dariausi daug daug tyrimu per paskutinius metus man27 paskutinius 5 metus tokia bukle prasidejo viskas nuo gastrito gyde egnogyliu ir omeprazoliu dingo gastritas prasidejo galvos skausmai poto padare kazkokius tyrimus pasake sveikas po kurio laiko sirdies lygu pradejau bijot ejau pas kardiologus viskas gerai sakydavo kuriam laikui apsiramindavau poto kazkaip vestuves vaiko gymimas buto isigyjimas paukstinimas darbe ginansinis stabilumas lygtais vel viskas gerai ir tada staigei metus su puse atgal panikos ataka kurios nesupratau ir vel viskas is pradziu koloproktologai neurologai urologai gastroenterologai net kompiuterine tamografija galvos pasidariau kraujo tyrymai ir visur atsakymas viskas gerai nieko nera priverte nuejt pas psihoatra jis skire gydyma virs metu geriau cipralex apie puse metu 10mg poto didino iki 15 poto iki 20 savijauta buvo bangojanti simtomus isvardintus karts nuo karto jutau ir nerima bet panikos atakos baigesi pakeite vaistus poto man nes pasake kad cipralex nepadeda dabar puse metu bandau atrast tinkamus vaistus skyre anafranil 25 mg po 1/4 tabletes kol geriau pirmas 14 dienu su raminamaiseia lyg ir padejo nutraukus raminamosius bromazepama padidinus doze iki 1/2 tabletes savijauta pradejo bloget kilt nerimas poto vel mazinom doze iki1/4 tada nusprende pakeist vaistus skyre zoloft 50 mg po1/2 tabletes 14 dienu ir clonazepam po 1/4x2 kol taip geriau lygtais geriau pasidare ir vel padidinus doze iki 50mg zoloft prasidejo nerimas sanariu skausmai kojos tai yra viena lyg nemano rankos keistos sutriko motorika isgastys ir prakaitas teko apsilankitvpas toksikologa nes neiskenciau o raminamuju nenorejau ger toksigologas pasake vidutinio sunkumo pasalinei reiskinei sumazinom doze vel zoloft iki25 mg bet savijauta negerejo liepe daktaras nutraukt zoloft visai dabar negeriu zolofto jau apie 5-6 dienas visai po 4 dienu turiu pradet citalopram 20mg gert bet zandikauli dar rakina koja karts no karto lyg nemano tokia atrodo plastaku sanarei motorika lyg netokia negaliu atlikt kruopstaus darbo bet ta bukle yra bangojanti sunku uzmigt bet rytais megu gerai as jau nezinau konimtis ar gali but kad dar nuo vaistu laikosi salutinis ar verta kreiptis i gydytojus neurologus

Sveiki,

nors parašėte daug apie savo būseną, atsakingai atsakyti į Jūsų klausimus negaliu be normalios gyvos konsultacijos.

Jums reikia ieškoti gydytoją-psichiatrą, kuris vertins Jūsų būklę ne tik psichinę, bet žiūrės į visumą.


Lankytojų klausimai publikuojami be korektūros.

Šis atsakymas yra bendro pobūdžio informacija, kuri nėra ir jokiais būdais negali būti laikoma Jūsų diagnoze, skiriamu gydymu ar kitokia Jums tiesiogiai teikiama sveikatos priežiūros paslauga. Bendro pobūdžio atsakymas teikiamas išimtinai pagal Jūsų pateiktą klausimą. Visais atvejais rekomenduojame kreiptis tiesiogiai į sveikatos priežiūros specialistą dėl diagnozės, gydymo ar kitokios sveikatos priežiūros paslaugos.