Jautājiet ārstu

Klausimas ir atsakymas bus publikuojami šiame tinklalapyje.
Labai prašytume rašyti klausimus be rašybos klaidų.
Dainius Guzevičius (Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinė poliklinika)

Į Jūsų klausimus apie Ausų, klausos ligas, audiologiją atsakys gydytojas otorinolaringologas, otoneurologiojos magistras (UCL) Dainius Guzevičius


Po medicinos studijų Kauno medicinos akademijoje    1987-1993
ir pirminės rezidentūros Šiaulių respoblikinėje ligoninėje     1993-1994
baigiau antrinę Kauno medicinos universiteto otorinolaringologijos rezidentūrą    1994-1997
Otoneurologijos magistratūros studijos Londono Universiteto Kolegijoje   2006-2007

Profesinė patirtis

Gyd. otorinolaringologas KMUK ANG ligų klinikos ambulatoriniame skyriuje
(toninė ir kalbinė audiometrija, impedansometrija, akustinių refleksų matavimas,
Kochlearinės implantacijos grupės narys [pacientų/ tėvų konsultavimas,
implantų patikra operacijos metu, kalbos procesorių programavimas])   1998-2008
Gyd. otorinolaringologas Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinėje poliklinikoje
(audiometriniai ir vestibulometriniai tyrimai)   2008 iki dabar.

Profesinė kvalifikacija kelta tobulinimosi kursuose (2002, 2004, 2009, 2016, 2018), teoriniuose -praktiniuose seminaruose Lunde (Švedija), Kopenhagoje (Danija), Prahoje (Čekija), Vienoje ir Insbruke (Austrija), Dubrovnike (Kroatija), Varšuvoje (Lenkija), Master Class kursai Miunchene (Vokietija), tarptautiniuose, Baltijos šalių ir Lietuvos otorinolaringologųdraugijos kongresuose bei konferencijose

Ekspertas atsako:
Nuo: Lina
2024-02-07
Sveiki. Kodėl vyresnio amžiaus žmogus negirdi šalia važiuojančio dviračio ar automobilio, bet girdi labai toli esančius garsus?

Laba diena,

Atsiprašau, kad negalėjau atsakyti anksčiau, buvauu išvykęs, o rašyti atsakymą telefonu neleidžia programa. Vienareikšmiškai, bus sutrikusi klausa. Gali būti, kad viena ausimi girdi blogiau - ar nebus tik, kad negirdi iš vienos pusės pravažiuojančių mašinų? Na, dviratis išties rieda tyliai, o jo skambutis yra aukšto dažnio. Automobiliai - kuo jie naujesni, tuo tylesnis jų variklio darbas. Bet jūsų apibūdinamos situacijos, greičiausiai, bus susijusios su kitu fenomenu. Pirmiausia nukenčia klausa aukštų dažnių garsams, tad neretai būna, kad žmonės neigia blogiau girdį - jie geriausiai girdi žingsnius, įvairius trinktelėjimus, o kalba jau netenka aiškumo, ryškumo, kartais nesupranta, kas buvo pasakyta, kartais - ne taip nugirsta. Tad čia ne mąstymo sulėtėjimas, o tiesiog kai kurių garsų "iškritimas".

Klausimai ekspertui:

Visas tēmas

Nuo: Ugnė
2024-05-07
Sveiki, buvau pas lor nes ausyse labai spaudžia ir cypia, geriu tanakan labiau pradėjo cypti ausyse. Sakė su kraujotaka kreiptis į kardiologą, nes pulsas labai aukštas buvo.
Atsako: Dainius Guzevičius (Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinė poliklinika)

Laba diena,

Prie ūžesio, jei jis ištisinis, mes pirmiausiai tiriamės klausą, ar nėra abipusio/ vienpusio klausos sutrikimo, pastarojo atveju gali prireikti radiologinių tyrimų. Jei klausa nesutrikusi - patarimas teisingas, žiūrėti, kad pulsas ir arterinis kraujo spaudimas būtų normoje.

Nuo: Meda
2024-05-02
Sveiki, gal galite išversti į "žmonių kalbą" gautus MRT rezultatus? Labai ačiū!
Ūmių židinių pakitimų galvos smegenyse nematyti. Gl. pineale tirsto turinio cista (rekomenduojama kontrolė po 6 mèn.). Dešiniame smegenėlių pusrutulyje matoma veninė angioma. ACI sin. C4 segmento medialinės pusės aneurizma.
Atsako: Dainius Guzevičius (Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinė poliklinika)

Laba diena,

Kriaušinės liaukutės cista, kontrolė po pusmečio dėl didėjimo. Gerybinis kraujagyslinis darinukas dešiniojoje smegenėlių skiltyje. Vidinės miego arterijos C4 segmento vidinės pusės aneurizma. Čia, sakyčiau, jums būtina būtų pasikonsultuoti su intervenciuniu radiologu.

Nuo: Vladas
2024-05-01
Laba diena, jau kuris laikas kamuoja užesys - spengimas ausyje, gali būti kad ir galvoje sunku suprasti, spengia visa kairė pusė, kartais dasideda ir galvos-ausies kausmas be priežasties. LOR sako viskas gerai. Žadu darytis mrt tyrimą-norėčiau paklausti, kokį tiksliai rinktis - vien galvos smegenų, ar galvos ir kaklo minkštųjų audinių. ar dar kokį ,kad būtų tikslesnis priežasties identifikavimas ? Ačiū.
Atsako: Dainius Guzevičius (Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinė poliklinika)

Laba diena,

MAnyčiau, kad galvos ir kaklo vienu metu neapima, bet galiu ir klysti. Dabar žiūrint koks tas ūžesys, ištisinis ar pulsuojantis, sutampantis su pulsu. Jei pulsuojantis, tai, sakyčiau, kaklo minkštųjų audinių, ten matysis kraujagyslės, jų anatominiai varijantai ir pan. Jei ištisinis, klausos sutrikimo vienpusio nėra, tai nematyčiau prasmės daryti MRT, palikčiau stebėjimui. O ūžesiui rekomenduočiau vaistų, efektą bus galima įvertinti vėliau, nes 100% gydymo nėra.

Nuo: Saule
2024-04-30
Galvos smegenų magnetinio rezonanso tomografija!
Aprašymas: Smegeneliy tonziles
lokalizuojasi anatominese ribose. Paranazaliniai veido anciai oringi, kairio ¿andinio ancio apatineje dalyje nezymiai sustorejusi gleivine. Speniniu
ataugy celés oringos. Kaireje piramides virsunés
srityje diferencijuojamas multicistinis, trabekulinis,
iki 17.2x19 mm dydzio Zidinys, tikslintinas
smilkinkauliu KT/MR tyrimu (galety büti
hemangioma).
Išvada: Multicistinis Zidinys kaireje piramides virsunes srityje (tikslintinas smilkinkauliy KT/MR tyrimu).
Gal galetumete paaiškinti, pas daktarus tik po dviejų savaičių 😔
Atsako: Dainius Guzevičius (Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinė poliklinika)

Laba diena,

Tikriausiai ir pati suprantate, kad tokie radiologiniai tyrimai tik pagal tam tikrus požymius leidžia įtarti bvieną ar kitą patologiją. Jūsų atveju įtaria hemangiomą, tai gerybinis kraujagyslinis darinys, ar siūlys kokį nors gydymą, negaliu pasakyti. Iki to laiko visiškai nėra ko nerimauti ar pergyventi.

Nuo: Vytautas
2024-04-24
Prieš beveik 3 metus pajutau dešinės rankos sunkuma nuo peties srities, jaučiau kuri laika. Tada pradėjau jausti tarsi dilgčiojimą rankose, kojose, tarsi aptirpdavo. Atsirado sunkumas kojose, tarsi nesavos kojos. Po kurio laiko atsirado jausmas, kad dega kojų pirštai, rankų pirštai. Deginimo jausmas aplink riešus ir kulkšnis. Skausmai aplink riešus, kulkšnis, kelius. Kojų ir ranku raumenų skausmai. Sustingę pirštai rytais. Įdomiausia, kad simptomai simetriški, jei vienoje rankoje tai iškart toje pačioje vietoje kitoje rankoje, tas pats ir su kojomis. Galvos svaigimas. Per tuos beveik 3 metus simptomai būna praeina savaitei, mėnesiui, paskui išlenda kuris nors simptomas. Kuomet patiriu stresą viskas grįžta labai žymiai. Atlikta nemažai kraujo tyrimu. Vitaminu trukumo nėra, laimo liga tirta. Atliktas galvos CT, galvos MRI, stuburo MRI, kaklo MRI, viskas gerai. Lankytasi pas 2 neurologus, pabadė mane adatėlėmis, padauže plaktuku, patikrino raumenū tonusą ir jū manymu, tai nepanašu į jokia neurologine liga. Išsetinė skleroze atmesta. Šoninė Amiotrofinė sklerozė net netirta. Ar tai negali būti tokia liga? Galbūt būtų galima gauti konsultaciją kur kreiptis ir kokius tyrimus atlikti? Nes nežino kur ir ko jau ieškoti, tik mūsų manymu tai kažkas galbūt su neurologinėmis ligomis.
Atsako: Dainius Guzevičius (Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinė poliklinika)

Laba diena,

Jūsų klausimą, adresuotą man, priimu kaip komplimentą, kad turiu viską žinoti :) , tikrai negalėčiau ginčytis ar mokyti 2 neurologų. Jūsų aprašomi nusiskundimai neapsiriboja kuria nors viena lokalizacija - rankų ir kojų pirštai, riešai ir čiurnos, raumenys, plius, simptomai paryškėja po streso, todėl, iš principo, negalima būtų atmesti psichosomatikos. Pagalvokit, ar nejaučiat nuolatinės įtampos darbe, namike, šeimoje, ar nepasitaikė stresų. Gal būt priežasties ir gydymo reikėtų ieškoti šioje plotmėje.

Nuo: Rasa
2024-04-19
Vaikas ilgai kosėja ir kosidamas dūsta. Peršvietus veidą išvada: dešiniojo maksiliarinio ančio cista. Ar mums reikia iš karto kreiptis pas LOR gydytoją konsultacijai, ar kaip gydytoja sako "ateityje " apsilankykite pas LOR gydytoją.
Atsako: Dainius Guzevičius (Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinė poliklinika)

Laba diena,

Ta cista buvo rasta atsitiktinai tiriant jūsų vaiką dėl užsitęsusio kosulio, su kuriuo ji nesusijusi. Jums tikrai nėra dėl ko nerimauti ar skubėti pas LOR gydytoją - atskiro gydymo dėl jų nereikia.

Nuo: Marija
2024-04-18
Laba diena, nesibaigiančioj priežasties skausmų, einančių iš žandikaulių sąnarių į veido daubas, kelionėj: gavau galvos smegenų MRT atsakymą dėl neurovaskulinio konflikto: "Galvos smegenų, smegenėlių parenchimoje židininių pakitimų nematau.
Smegenų kamienas struktūriškas.
Požievio branduoliai struktūriški, simetriški.
Skilvelių sistema normalaus pločio, simetriška.
Smegenų vagos, subarachnoidiniai tarpai, pamato cisternos normalaus pločio.
Užpakalinė kaukolės dauba struktūriška.
Pontocerebeliniai kampai struktūriški, vidiniai klausomieji kanalai laisvi.
Mekelio ertmės simetriškos.
Kairioji slankstelinė arterija siauresnė, hipoplastiška.
Kraniovertebrinė jungtis struktūriška.
Veido daubos oringos, gleivinė nesustorėjusi.
Speninių ataugų ląstelės, būgninės ertmės oringos.
Išvada:
MRT duomenų už struktūrinį neurovaskulinį konfliktą nepakanka."
Židininių pakitimų galvos smegenyse nematau.

Mano klausimai: Kairioji arterija siauresnė - kreiptis į žandikaulių chirurgą ar neurochirurgą (skausmas būtent ir yra stipresnis kairėj pusėj)? Ar komentaras, kad duomenų nepakanka dėl konflikto nustatymo reiškia, kad turėtų būti leidžiamas kontrastas, kad tai būtų aišku ar ne taip interpretuoju atsakymą :)? Ačiū labai už atsakymus
Atsako: Dainius Guzevičius (Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinė poliklinika)

Laba diena,

Slankstelinė arterijos eina kakle, o įėjusios į kaukolės ertmę susijungia ir taip suformuoja bazalinę arteriją, aprūpinančią krauju smegenų kamieną, smegenėles ir užpakalines smegenų dalis. Kiek kliniškai reikšmingas kairiosios slankstelinės arterijos susiaurėjimas reikėtų pasitikslinti su neurochirurgu, bet nemanau, kad jis būtų jūsų apibūdinamų skausmų priežastis. Tą "nepakanka duomenų" galima interpretuoti kaip "nėra radiologinių požymių". Radiologai paprastai nurodo, kad reikalingi papildomi tyrimai. O dėl smilkininio žandikaulio sąnario skausmų konsultuoja veido žandikaulių chirurgai.

Nuo: Ingrida
2024-04-17
Sveiki vargstu su gerkle ilgai buvau pas lor refliukso nemato šalį tonzilitas lėtinis ar dėl jo gali būti raudona gerkle ir kartais spausti
Atsako: Dainius Guzevičius (Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinė poliklinika)

Laba diena,

Jei išties lėtinis tonziliotas su padidėjusiu ASO titru ir dažnais paūmėjimais - rekomenduočiau šalinti tonziles. Kita vertus, gastroezofaginis refliuksas gali būti ir be matomų ryškių pokyčių. Rekomenduočiau gastroenterologo konsultaciją su endoskopiniu tyrimu ir būtų galima pabandyti specifinį gydymą ir vertinti gautą atsaką į jį.

Nuo: Diana
2024-04-16
Sveiki. Galvos svaigimas, arba kitaip, nesvarumo būsena.. kamuoja jau porą metų, bet tada, buvo geležies trūkumas. Po pagerėjimo vėl prasidėjo, tik jau pagėrus geležies vėl, nepraėjo. Supratau, kad tai nebe tas pats, o naujas dalykas. Na ir prasidėjo, kraujo tyrimai, kardiologas, neurologas(magnetinis rezonansas nieko neparodė), buvau ir pas otoloringologą,darėme ir kaklo kraujagyslių tyrimą. Galų gale nubėgau pas psichiatrą,nes nebegaliu gyventi su tokiu galvos svaigimu. Gavau gydymą, elontril ir miegui kažkokie, bet man nepatiko( lyg narkozė). Dar geriu betaserc, nes vėl vykau pas lor gydytoją, pamaniau, kad ne iki galo patikrintos ausys. Nes būklė negerėja ,ji prastėja. Tuo metu, kai vykau į Kauną, man darė tyrimą su audio aparatūra, akiniai ir oras į ausis. Nenustatė vestibiulinio aparato sutrikimų. O bet tačiau, ta gydytoja nebuvo apžiūrėjus mano ausų, iškart ėjom akinių dėtis. Tyrimas buvo begalo nemalonus. Po jo, vakare, labai pradėjo skaudėti dešinę ausį, lyg iki smegenų nueitų, toks aštrus,trumpas bet staigus, iki alpimo atrodo. Ar galėjo tas tyrimas pakenkti?(turiu omeny oro putimą) jeigu mano ausyje buvo koks Micro įtrūkimas ir panašiai? Nes būtent po to, svaigimas dažnėja, skausmas dažnėja ir yra toks pat stiprus. Ausyse cypia, kartais ūžia. Viską lydi svaigimas, nesvarumo būsena, lyg būčiau ant nestabilaus pagrindo. Lovoj gulėdama jaučiuosi kaip valtyje. Kita lor gydytoja atliko klausos tyrimus, dešinės ausies atsakymai negražūs,daug pakitimų. Beto ,tuo metu kai uždėjo ausinukus kurie pypsi vis garsiau, man pasidarė bloga, pykino. Ar gali būti, jog nėra nustatytas vestibiulinio aparato sutrikimas, tačiau jo nemato, nes yra labai gyliai bėda? Galbūt man suprastėjo pojūčiai,nes geriu elontril ir betaserc, tačiau ir prieš šį gydymą, jaučiausi taip pat. Patarkit gydytojau, ką dar daryti, kur galima ieškoti bėdos? Ačiū
Atsako: Dainius Guzevičius (Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinė poliklinika)

Laba diena,

Kolegės Kaune tikrai atliko tyrimą, atitinkantį visas rekomendacijas. Tas pūtimas šiltu oru ne jum vienai nemalonus ir vienokie ar kitokie pojūčiai galėjo tęstis iki vakaro. Dėl mikroįtrūkimų nereikia pergyventi, su jais saugu atlikti pūtimą oru, negalima būtų naudoti vandens dėl vidurinės ausies uždegiminių komplikacijų. Su tais ausinukais ir pykinimu nuo garsių garsų, tai primintų tokį dalyką, Thulio fenomenu vadinamą, tokius atvejus patikslinti padeda KT, bet tikrai manau, kad kolegės būtų įtarusios. Nebent tiesa "pasimetė" tarp dviejų tiriančiųjų :) .

Nuo: Indrė
2024-04-15
Sveiki. Dariausi galvos smegenų MRT. Išvada tokia:be matomos židininės ar neo patologijos galvos smegenyse. Abipus žandiniuose sinusuose pasieninis gleivinės sustorėjimas. Būsiu labai dėkinga,jej galėsite atsakyti❤️❤️❤️
Atsako: Dainius Guzevičius (Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinė poliklinika)

Laba diena,

Šiaip, sinusų būklei įvertinti daroma KT, bet, kiek suprantu, MRT jums darė ne dėl jų, o į "pasieninius gleivinės sustorėjimus dėmesio visiškai nereikia kreipti. O pačiose smgenyse jokių pakitimų nestebėta :) .

Nuo: Daiva
2024-04-13
Laba diena, gal galėtumėte pakomentuoti. Kankina galvos skausmas, bet nėra vienos vietos skausmas. Pradeda skaudėt viršugalvį eina į smilkinius į galvos apačia, sudure už ausų. Dariausi magnetinį tyrimą ir neramina gautas atsakymas. Ar atsakymas turi įtakos galvos skausmui ir svaigimui. Dėl svaigimo geriu betaserk. Dėkoju.
Abipus F stebimi pavieniai smulkūs nespecifiniai židinukai, galimai mikroangiopatinės kilmės. ACI sin. spindis siauresnis lyginant su ACI dex., C2 segmente fragmentiškai nematyti tėkmės artefakto, pilnai negalima atmesti pasieninės trombozės, patikslinimui rekomenduojama galvos KT angiografija
Atsako: Dainius Guzevičius (Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinė poliklinika)

Laba diena,

Čia kliaučiausi pačių radiologų rekomendacija dėl kompiuterinės tomografijos, o ar gali turėti įtakos galvos svaigimui - reikalingas otoneurologinis ištyrimas, kad įvertinti vestibulinio analizatoriaus funkciją, tada bus galima pasakyti, ar yra nukentėjusi jo funkcija dešinėje, tada būtų galima sieti.

Nuo: Sigita
2024-04-08
Gal galite pakomentuoti tomografijos atsakymą. Labiausiai domina cistos dydis, ar ji nėra didelė?

Veido daubų KT tyrimas: tyrimas atliktas be i/v kontrastavimo.
Veido daubos oringos. Abipus maxiliariai labai nežymiai sustorėjusi gleivinė, šiek tiek ryškiau dešinėje, apatinėje sienelėje dešinėje ~10mm darinys, tikėtina retencinė cista. Ties cista minimaliai į sinuso spindį pralobuoja 17-odanties šaknies viršūnė.
Ostiomeataliniai kompleksai abipus laisvi.
Nosies ertmės bei nosiaryklė laisvos.
Nosies kriauklės struktūrinės.
Abipus persinusinė n. infraorbitalis eiga.
Retrobulbariniai tarpai struktūriniai.
Atsako: Dainius Guzevičius (Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinė poliklinika)

Laba diena,

Jus neraminančią cistą aprašo kaip retencinę, susidariusią iš sinuso gleivinės liaukutės, o jos dydis visiškai neturi reikšmės, būna, kad jos didėdamos pačios trūksta, tuomet iš nosies gali pasirodyti gintaro spalvos išskyrų. Dėl į sinusą prolabuojančios 17 danties viršūnės reiktų informuoti odontologą, jei bus reikalas jį vienaip ar kitaip taisyti.

Nuo: Raimonda
2024-04-05
Gydytojau, Jūs man labai padedate atsakydamas į klausimus, dėkoju už jūsų atsakymus ir atsidavimą darbui. Prašau pakomentuoti KT ir paaiškinti ką man reikėtų daryti toliau, nes suprantu, kad esu baisioje situacijoje, nežinau nuo ko pradėti?
Kreiptis į žandikaulių ir veido chirurgą, endodontą ar Lor gygytoją, ar dar kur?
Atrodo, kad matau pakitimus veide ar tai gali būti kaulo ištirpimas ar tiesiog iššokusios ir ištempusios odą tos cistos? Nepamiegu naktimis, nes galvoju, kad tai piktyniniai navikai.
Dėkoju dar kartą.

KT - Kair. žandiniame antyje ties alveoline
kišene matomos stambios retencinės
cistos – pakitimai galimai odontogeninės
kilmės-ties 26 dantimi (cistų srityje)
matoma periapikalinė cista; smulki
Periapikalinė cista matoma ir ties viena iš 16 dantų šaknų. Kiti prienosiniai ančiai, etmoidalinės
celės be žymesnių pakitimų.
Kairėje nedidelės supraorbitalinė, abipus
Ill tipo frontalinės celės, oringos
Abipus nedidelės oringos hallerio celės,
dešinėje stambi oringa supraorbitalinė.
Kaktiniuose, pleištiniuose ančiuose yra
dalinių kaulinių pertvarų. Retrobulbariniai tarpai struktūriniai. Abipus likusių moliarų auškta šaknų padėtis.

Išvada
kair. žandiniame antyje stambios
retencinės cistos, pakitimai tikėtina
odontogeninės kilmės.
Atsako: Dainius Guzevičius (Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinė poliklinika)

Laba dieną,

Tikrai nereika jaustis baisioje situacijoje. Retencinės cistos kaulo netirpdo ir veido odos neištempia. Jos tikrai nepiktybinės, pasižyminčios tipiniais bruožais KT, gali formuotis iš sinusų gleivinės liaukučių arba, kaip jūsų atveju, būti susijusios su dantų šaknimis. Likusius aspektus paminėjau ankstesniajame atsakyme.

Nuo: Armandas
2024-04-04
Prasidūriau ausies būgnelį, lašinu antibiotikus, bet po poros dienų pradėjo stipriai svaigti galva, sunku net atskelti iš lovos, iš karto pykina. Ar tai normalu?
Atsako: Dainius Guzevičius (Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinė poliklinika)

Laba diena,

Ne, taiu nėra visai normalu, gali būti sudirginta ir vidinė ausis. Pravartu būtų pasirodyti gydytojui otorinolaringologui, kad įvertintų patį pažeidimą ir jo pasekmes.

Nuo: Raimonda
2024-04-04
Sveiki.
Gal galite pakomentuoti KT, nes nesuprantu bendros situacijos.. nežinau kreiptis į chururgą ar Lor, ar kitur...suprantu, kad sutuacija labai prasta, bet nežinau nuo ko pradėti. Ir nesuprantu vis gi cista kaule ar sinuse? Ar tai tirpdo man žandikaulio kaulą.
Labai jums dėkoju.

Kair. žandiniame antyje ties alveoline kišene matomos stambios retencinės cistos - pakitimai galimai odontogeninės kilmės - ties 26 dantimi (cistų srityje) matoma periapikalinė cista; smulki periapikalinė cista matoma ir ties viena iš 16 danties šaknų.
Kiti prienosiniai ančiai, etmoidalinės celės be žymesnių pakitimų.
Kairėje nedidelės supraorbitalinė, abipus III tipo frontalinės celės, oringos.
Abipus nedidelės oringos hallerio celės, dešinėje stambi oringa supraorbitalinė celė.
Kaktiniuose, pleištiniuose ančiuose yra dalinių kaulinių pertvarų.
Retrobulbariniai tarpai struktūriniai.
Nosiaryklė simetriška, laisva.
Abipus likusių moliarų auškta šaknų padėtis.
Atsako: Dainius Guzevičius (Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinė poliklinika)

Laba diena,

Vien dėl cistų tai nerimauti nebūtų ko. Iš įrašo galima suprasti, kad jūsų krūminių dantų šaknys siekia patį sinusą. Kol dantys sveiki, problemos kaip ir nėra, tačiau, esant giiam kariesui, infekcija pro jas gali pasiekti sinusą, sudaryti sąlygas vystytis sinusitui, taip pat.gydytojas odontologas turėtų atkeipti dėmesį, kad, gydydamas kanalus, neprastumtų medžiagų į sinusą, o planuojant dantų implantaciją, gali tekti papildomai "storinti" sinuso dugną.

Nuo: Dovilė
2024-03-26
Sveiki,per potą metų man buvo 3 keisti nualpimai. Atlikus magnetinį rezonansą ,atsakymas buvo K.F nedidelė veninė angioma. Vizitas pas gydutoją,po dviejų savaičių. Ar man sunerimti,ar kantriai laukti vizito.
Dėkoju
Atsako: Dainius Guzevičius (Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinė poliklinika)

Laba diena,

Čia vėlgi klausimas ne visai iš mano srities, nesu tikras dėl jūsų minimos KF srities - kairioji frontalinė (kaktinė) sirtis (?), tiksliau pakonsultuoti galėttų gyd. neurochirurgas.

Nuo: Inga
2024-03-26
ar probiotikai, bakterijų lizatai perspektyvus būdas padėti nuolat visus rino virusus susirekančiam (kas kartą pereina į bronchitą ir vidurinės ausies uždegimą...) darželinukui?
Atsako: Dainius Guzevičius (Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinė poliklinika)

Laba diena,

Probiotikai visada gerai. Jūsų minimi bakterijų lizatai nuo pačių virusų neapsaugos, bet galėtų užkirsti kelią bakterinėms komplikacijoms. Jei kalbam apie tuos pačius lizatus, kur tgeriami prieš valgį, kad sąveikautų su plonojo žarnyno Pejerio plokštelėmis, tai jie turėtų užtikrinti atsparumą tom specifinėm bakterijoms. Kiek jie realiai veiksmingi, tai jums galėtų tiksliau atsakyti gydytojai pediatrai ar imunologai.

Nuo: Ramunė
2024-03-25
Galvos MR. Išvada: platus a.oftalmica dex. piltuvėlis.Ką tai reiškia?
Atsako: Dainius Guzevičius (Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinė poliklinika)

Laba diena,

Tikrai klausimas ne iš mano srities, bet, manau, kad tai anatominis variantas ir pagrindo nerimauti nėra.

Nuo: Mindaugas
2024-03-14
Sveiki, turiu pasikartojancia problema su nosimi. Karta i menesi arba dazniau, tai vienoj tai kitoj nosies pusėje, ties jos galiuku, atsiranda toks idomus pojutis, palietus ta vieta skauda, nosis parausta. Ir taip issilaiko 3-4dienas. Nosies viduje, buna sausa, truputi uzsikimsusi. Ka galetumet patarti?
Atsako: Dainius Guzevičius (Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinė poliklinika)

Laba diena,

Manyčiau, kad dėl nosies priangio sausumo ir užsikimšimo, jūs bandote pasikrapštyti nosį. Tad ir jūsų aprašomus simptomus vertinčiau kaip pasikartojančius nosies furunkuliukus. Yra antibakteriškai ir minkštinančiai veikiančių tepalų, rekomenduočiau porą savaičių ryte-vakare susitepti nosies prieangį tuo tepaliuku ir nusiskundimai turėtų liautis jus varginę.

Nuo: Virginija
2024-03-13
Laba diena,

Atliktas galvos MRT, išvada parašyta tokia: Dešinėje F-P skilčių riboje parasagitaliai
galima įtarti smulkią veninę angiomą. Ar reikia sunerimti?
Atsako: Dainius Guzevičius (Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinė poliklinika)

Laba diena,

Atsiprašau, kad vėluoju su atsakymu. Šiaip sakyčiau, kad sunerimti nėra ko, nes tai ne arterijos aneurizma. Bet, kadangi tai nėra klausimas iš mano srities, jums tiksliau pasakytų gyd. neurochirurgas, ar gyd. angiochirurgas.


Lankytojų klausimai publikuojami be korektūros.

Šis atsakymas yra bendro pobūdžio informacija, kuri nėra ir jokiais būdais negali būti laikoma Jūsų diagnoze, skiriamu gydymu ar kitokia Jums tiesiogiai teikiama sveikatos priežiūros paslauga. Bendro pobūdžio atsakymas teikiamas išimtinai pagal Jūsų pateiktą klausimą. Visais atvejais rekomenduojame kreiptis tiesiogiai į sveikatos priežiūros specialistą dėl diagnozės, gydymo ar kitokios sveikatos priežiūros paslaugos.