Jautājiet ārstu

Visas tēmas

Nuo: Virginija
2024-06-09
Ištiesinta lordoze ,skolioze.Kaklineje stuburo dalyje tarpslankstelinių diskų dehidracija.C4-C6 vidutine unkovertebrine artroze.Kaireje vidutine-išrekštaTh1/2-Th3/4 facetinių sanarių artroze.C3/4-C4/5 vidutine dešine foraminaline stenoze.C5/6 vidutine abipuse foraminaline stenoze.Foraminaliai tiketinas C6dx nervines šakneles dirginimas.Jaučiu kaklo ir pečių skausma ,dažnai skauda galvą ,užeina svaigimo ,nestabilumo epizodai ,kurie praeina kartais ir po kelių valandų ,Ar tai galetų būti del šitų kaklo problemų ,kur turėčiau kreiptis?Ačiū.
Atsako: Dainius Guzevičius (Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinė poliklinika)

Laba dieną,

Aprašomi kaklo slankstelių pakitimai galėtų sąlygoti pečių skausmus. Dėl galvos skausmų reikėtų pasikonsultuoti su neurologo. Galvos svaigimo, nestabilumo epizodų nesiečiau su aprašytais pakitimais, tikslesnę priežastį leistų nustatyti otoneurologo konsultacija ir labirinto funkcijos įvertinimas.

Nuo: Virginija
2024-06-09
Keli nespecifiniai židinėliai frontalinių skilčių subkortikalineje baltojoje medžiagoje ,Kairiosios užpakalines komunikuojančios arterijos ryški hipoplazija.Dešiniosios užpakalines smegenų arterijos P1 segmento aplazija-fetalinis ACP tipas.Labai dažnai skauda galva ,užeina svaigimo epizodai,kurie praeina kartais užtrunka net valandas,nejaučiu stabilumo.
Atsako: Dainius Guzevičius (Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinė poliklinika)

Laba diena,

Dėl nespecifinių židinėlių frontalinėse skiltyse nerimaut nereikėtų. Ar aprašomi kraujagyslių pakitimai būtų kliniškai reikšmingi - negaliu pasakyti, reikėtų konsultuotis su neurologu ar tyrimui nukreipusiu gydytoju. Dėl galvos svaigimų būtų tikslinga gydytojo otoneurologo konsultacija su labirinto funkcijos įvertinimu, tai leistų pasakyti, ar tai susiję su galimais kraujotakos sutrikimais, ar dėl kitų priežasčių/. ligų.

Nuo: Mante
2024-05-16
Ar chromas gali padėti šlapimo pūslės spazmams ir nuo dažno šlapinimosi, ar prie jo trūkumo gali būti šie simptomai?

Laba diena,

man neteko girdėti, kad chromo trūkumas sukeltų Jūsų minėtus simptomus.

Siūlyčiau kreiptis į šeimos gydytoją.

Sveikatos Jums ir sėmės!

Nuo: Saule
2024-05-31
Sveiki . Del galvos skausmu buvo darytas galvos smegenų mrt . bifrontoparietaliai pavieniai nespecifiniai – į mikroangiopatinius panašūs židinukai. Abipus ACoP – aplastiškos. Ar tai labai blogai. Ačiū
Atsako: Dainius Guzevičius (Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinė poliklinika)

Laba diena,

Dėl nespecifinių mikroangiopatinių židinukų nerimauti tikrai nereikėtų, o dėl kitų - negaliu pasakyti, klausimas būtų radiologui, ACoP - neradau, kur būtų išaiškinta, ką reiškia ACoP.

Nuo: Ligita
2024-05-30
Juosmeninės stuburo dalies KT tyrimas: Pilnai apimti L1-S5 slanksteliai. Juosmeninėje stuburo dalies fiziologinė lordozė ištiesinta, matoma II stadijos intervertebrinė osteochondrozė, saikinga - vidutiniškai išreikšta deformuojanti spondiliozė, visuose lygmenyse matomos įvairaus dydžio Šmorlio išvaržos. L4-S1 lygmenyse matoma intervertebrinė artrozė.  L1/L2 L2/L3, L3/L4, L4/L5  tarpslanksteliniai diskai žymiau nepasigaubę, aiškių protruzijų/ekstruzijų neformuoja, spinalinės, foraminalinės stenozės požymių nematyti. L5/S1 tarpslankstelinis diskas plačiai pasigaubęs (sagitaliai į stuburo kanalą ~4 mm), panašu formuoja deš. foraminalinę išvaržą, dėl plačiai pasigaubusio disko ir hipertrofuotos sąnarinės ataugos dešinėje siaurinama intervertebrinė anga ir lateralinė stuburo kanalo kišenė.

Ar čia viskas gerai

Laba diena.

Pagal jūsų pateiktą tyrimo išvadą, nėra viskas gerai .

Jūsų stuburo ligą galima gydyti ir galite jausti sveikatos kokybė. Tam reikalinga išsami anamnezė jūsų stuburo ligos. Nepamėta , ar jaučiate skausmą.

Galiu jums padėti , nes reikalinga išsami konsultacija ir gydymo programa jusų atveju individualiai.

Dvasinės ir fizinės gerovės centras, Kaunas

37068668501

Skirmutė Juškienė - sveikatos specialistė

Nuo: Luboš
2024-05-30
Laba diena, 5 savaites turiu šiuos simptomus. Užgultos ausys - labiausiai kairė (jausmas kaip lektuvo pakylimo metu); kaip žiovauju tai ausų viduje jausmas, kad trūkinėja, traška; dešnė ausis drėgna- įprasta, o kairė sausa negamina natūralaus ausų skysčio; kai guliu ant kairės pusės tai dar daugiau užsikiša kairė ausis, gulit ir ant dešnio užgulimas padidėja; nosis drėgna ir išsipūsti nėra ką.
Pas LOR buvau, bet po paskirto gydymo jokio pagerėjimo. Naudoti vaistai pirma CLARITHROMYCIN 500MG ; CIRRUS 5MH/120; NASONEX ; TOBRIN ; Nasonex 2p/p į nosį. PASKUI - Amoxicillini +ac.clav. 875/125mg x 2.Tb.Prednisoloni 5mg pgl schemą. Nasonex 2p/p į nosį. < br/ > LOR k.--- DABAR JAU -Pramistar 600mg x2. < br/ > LOR k. Vaistai nieko nepakeitė, pagal simptomus, koks galimas gydymas?
Atsako: Dainius Guzevičius (Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinė poliklinika)

Laba diena,

Jums skirto gydymo schema atitiktų galimą ligą pagal jūsų nusiskundimus. Tai, kad ausyje traška ir trūkinėja - būtų geras požymis, liudijantis, kad bent kiek oras pro ausies trimitą pareina. Neparašėt, kiek laiko jau gydotės, kartais prireikia 2 savaičių tokio gydymo. Užsitęsus minėtiems nusiskundimams, ypač jei liautųsi ir traškėjimas ausyje, būtų svarstytina "nedidelė" operacija, kai į mažytį pjūvį būgnelyje įspraudžiamas vamzdelis. Tada greičiau pasišalina pro jį sekretas iš viduriniosios ausies, grįžta gleivinė į normalią būklę, o po pusmečio arba tą vamzdelį pašalina, arba jis pats būna pasišalinęs.

Nuo: Rūta
2024-05-30
Laba diena
Neramina rudas liežuvis nuo liežuvio šaknies
Atsako: Dainius Guzevičius (Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinė poliklinika)

Laba diena,

Burnos prieangis, ertmė ir liežuvis būtų odontologų kompetecija. Šiaip liežuvį vadiname virškinimo sistemos veidrodžiu, tai čia gali būtų gerai ir gastroenterologo konsultacija. Deetaliau negalėčiau pakomentuoti.

Nuo: Inga
2024-05-24
Sveiki. Gegužės 20 d. buvo atlikta kelio priekinio kryžminio raiščio ir meniskų operacija su vietine nejautra. Nuo gegužės 22dienos atsirado nuolatinis galvos skausmas, užgulusios ausys ir ūžimas ausyse. Geriu gydytojo paskirtus kraują skystinančius vaistus ir analgetikus. Kodėl taip yra? Ar reikia sunerimti ar tai tik anestezijos šalutinis poveikis ir kaip ilgai galu taip tęstis? Ačiū.
Atsako: Dainius Guzevičius (Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinė poliklinika)

Laba diena,

Na, kelio operacija ir dar vietinėje nejautroje tikrai tolokai nujo galvos ir ausų, tiesa? Jūsų atveju nieko negalėčiau padetalizuoti be klausos tyrimo. Gal kartais pakilęs spaudimas ar pašalinis kokių medikamentų būtų galėję sąlygoti ūžesį, bet svarbiau būtų įsivertinti klausą.

Nuo: Evelina
2024-05-21
Laba diena,
turiu nesibaigiančią slogą jau ilgą laiką, priežastis neaiški. Ir šiandien pučiant stipriau nosį pasijuto didžiulis ausies skausmas. Skausmas šiuo metu tęsiasi apie 6 valandas, bet vis labiau stiprėja. Jaučiasi stiprus skausmas su niežėjimu, šiek tiek užgulusi ausis. Ar reikia kreiptis į šeimos daktarę, jog išrašytų siuntimus pas specialistus? Bet manau eilės ilgos bus.
Atsako: Dainius Guzevičius (Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinė poliklinika)

Laba diena,

Jums nutiko tai, kaip ir leidžiantis lėktuvui, sumažėjo oro slėgis vidurinėje ausyje, bus įtrauktas būgnelis, dėl ko skauda ir užgulimas atsiradęs. Pabandykit atlikti kramtymo, žiovavimo pratimus. Turėtų praeiti. Užsitęsus užgulimui, gali tekti pavartoti vaistų, sutraukiančių gleivinę, kad atsistatytų ausies trimito praeinamumas.

Nuo: Ugnė
2024-05-07
Sveiki, buvau pas lor nes ausyse labai spaudžia ir cypia, geriu tanakan labiau pradėjo cypti ausyse. Sakė su kraujotaka kreiptis į kardiologą, nes pulsas labai aukštas buvo.
Atsako: Dainius Guzevičius (Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinė poliklinika)

Laba diena,

Prie ūžesio, jei jis ištisinis, mes pirmiausiai tiriamės klausą, ar nėra abipusio/ vienpusio klausos sutrikimo, pastarojo atveju gali prireikti radiologinių tyrimų. Jei klausa nesutrikusi - patarimas teisingas, žiūrėti, kad pulsas ir arterinis kraujo spaudimas būtų normoje.

Nuo: Jurij
2024-05-02
Laba diena,daktare.Aciu Jums uz atsakyma ir noriu dar gauti konsultacija.Pas mane padidejusi prostata,daznas slapinimas jau apie 10 metu.Israsytos man Cardura 8 mg ir Fokusin 0,4. Stebetis einu kas metus,tik noriu paklausti ar laiku begant praeis man retkarciai galvu skausmas ir galvos sukimas,kaip staigiai atsistoju,seimos gydytojas sako kad cia nuo Fokusino?
Pagarbiai
Jurij

Laba diena,

tik noriu priminti, kad aš ne gydytoja, o vaistininkė.

Abu išvardinti vaistai gali sukelti galvos svaigimą, atsirandantį keičiant kūno padėtį. Jei jau tiek metų vartojate šį derinį, labai abejoju, kad šis nemalonus vaistų šalutinis poveikis praeis. Reikėtų tartis su gydytoja, ką Jūsų atveju būtų galima keisti, kad išvengtumėte pasireiškiančių vaistų sukeliamų šalutinių poveikių.

Sveikatos Jums ir sėkmės!

Nuo: Meda
2024-05-02
Sveiki, gal galite išversti į "žmonių kalbą" gautus MRT rezultatus? Labai ačiū!
Ūmių židinių pakitimų galvos smegenyse nematyti. Gl. pineale tirsto turinio cista (rekomenduojama kontrolė po 6 mèn.). Dešiniame smegenėlių pusrutulyje matoma veninė angioma. ACI sin. C4 segmento medialinės pusės aneurizma.
Atsako: Dainius Guzevičius (Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinė poliklinika)

Laba diena,

Kriaušinės liaukutės cista, kontrolė po pusmečio dėl didėjimo. Gerybinis kraujagyslinis darinukas dešiniojoje smegenėlių skiltyje. Vidinės miego arterijos C4 segmento vidinės pusės aneurizma. Čia, sakyčiau, jums būtina būtų pasikonsultuoti su intervenciuniu radiologu.

Nuo: Vladas
2024-05-01
Laba diena, jau kuris laikas kamuoja užesys - spengimas ausyje, gali būti kad ir galvoje sunku suprasti, spengia visa kairė pusė, kartais dasideda ir galvos-ausies kausmas be priežasties. LOR sako viskas gerai. Žadu darytis mrt tyrimą-norėčiau paklausti, kokį tiksliai rinktis - vien galvos smegenų, ar galvos ir kaklo minkštųjų audinių. ar dar kokį ,kad būtų tikslesnis priežasties identifikavimas ? Ačiū.
Atsako: Dainius Guzevičius (Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinė poliklinika)

Laba diena,

MAnyčiau, kad galvos ir kaklo vienu metu neapima, bet galiu ir klysti. Dabar žiūrint koks tas ūžesys, ištisinis ar pulsuojantis, sutampantis su pulsu. Jei pulsuojantis, tai, sakyčiau, kaklo minkštųjų audinių, ten matysis kraujagyslės, jų anatominiai varijantai ir pan. Jei ištisinis, klausos sutrikimo vienpusio nėra, tai nematyčiau prasmės daryti MRT, palikčiau stebėjimui. O ūžesiui rekomenduočiau vaistų, efektą bus galima įvertinti vėliau, nes 100% gydymo nėra.

Nuo: Saule
2024-04-30
Galvos smegenų magnetinio rezonanso tomografija!
Aprašymas: Smegeneliy tonziles
lokalizuojasi anatominese ribose. Paranazaliniai veido anciai oringi, kairio ¿andinio ancio apatineje dalyje nezymiai sustorejusi gleivine. Speniniu
ataugy celés oringos. Kaireje piramides virsunés
srityje diferencijuojamas multicistinis, trabekulinis,
iki 17.2x19 mm dydzio Zidinys, tikslintinas
smilkinkauliu KT/MR tyrimu (galety büti
hemangioma).
Išvada: Multicistinis Zidinys kaireje piramides virsunes srityje (tikslintinas smilkinkauliy KT/MR tyrimu).
Gal galetumete paaiškinti, pas daktarus tik po dviejų savaičių 😔
Atsako: Dainius Guzevičius (Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinė poliklinika)

Laba diena,

Tikriausiai ir pati suprantate, kad tokie radiologiniai tyrimai tik pagal tam tikrus požymius leidžia įtarti bvieną ar kitą patologiją. Jūsų atveju įtaria hemangiomą, tai gerybinis kraujagyslinis darinys, ar siūlys kokį nors gydymą, negaliu pasakyti. Iki to laiko visiškai nėra ko nerimauti ar pergyventi.

Nuo: Vytautas
2024-04-24
Prieš beveik 3 metus pajutau dešinės rankos sunkuma nuo peties srities, jaučiau kuri laika. Tada pradėjau jausti tarsi dilgčiojimą rankose, kojose, tarsi aptirpdavo. Atsirado sunkumas kojose, tarsi nesavos kojos. Po kurio laiko atsirado jausmas, kad dega kojų pirštai, rankų pirštai. Deginimo jausmas aplink riešus ir kulkšnis. Skausmai aplink riešus, kulkšnis, kelius. Kojų ir ranku raumenų skausmai. Sustingę pirštai rytais. Įdomiausia, kad simptomai simetriški, jei vienoje rankoje tai iškart toje pačioje vietoje kitoje rankoje, tas pats ir su kojomis. Galvos svaigimas. Per tuos beveik 3 metus simptomai būna praeina savaitei, mėnesiui, paskui išlenda kuris nors simptomas. Kuomet patiriu stresą viskas grįžta labai žymiai. Atlikta nemažai kraujo tyrimu. Vitaminu trukumo nėra, laimo liga tirta. Atliktas galvos CT, galvos MRI, stuburo MRI, kaklo MRI, viskas gerai. Lankytasi pas 2 neurologus, pabadė mane adatėlėmis, padauže plaktuku, patikrino raumenū tonusą ir jū manymu, tai nepanašu į jokia neurologine liga. Išsetinė skleroze atmesta. Šoninė Amiotrofinė sklerozė net netirta. Ar tai negali būti tokia liga? Galbūt būtų galima gauti konsultaciją kur kreiptis ir kokius tyrimus atlikti? Nes nežino kur ir ko jau ieškoti, tik mūsų manymu tai kažkas galbūt su neurologinėmis ligomis.
Atsako: Dainius Guzevičius (Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinė poliklinika)

Laba diena,

Jūsų klausimą, adresuotą man, priimu kaip komplimentą, kad turiu viską žinoti :) , tikrai negalėčiau ginčytis ar mokyti 2 neurologų. Jūsų aprašomi nusiskundimai neapsiriboja kuria nors viena lokalizacija - rankų ir kojų pirštai, riešai ir čiurnos, raumenys, plius, simptomai paryškėja po streso, todėl, iš principo, negalima būtų atmesti psichosomatikos. Pagalvokit, ar nejaučiat nuolatinės įtampos darbe, namike, šeimoje, ar nepasitaikė stresų. Gal būt priežasties ir gydymo reikėtų ieškoti šioje plotmėje.

Nuo: Anželika
2024-04-23
Laba diena, kokias žoleles galima pavartoti turint gimdos polipa?

Sveiki, Nr. 12 "Kovok", miškinę sidabražolę, užsisakyti galite www.jadvyga.lt

Nuo: Rasa
2024-04-19
Vaikas ilgai kosėja ir kosidamas dūsta. Peršvietus veidą išvada: dešiniojo maksiliarinio ančio cista. Ar mums reikia iš karto kreiptis pas LOR gydytoją konsultacijai, ar kaip gydytoja sako "ateityje " apsilankykite pas LOR gydytoją.
Atsako: Dainius Guzevičius (Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinė poliklinika)

Laba diena,

Ta cista buvo rasta atsitiktinai tiriant jūsų vaiką dėl užsitęsusio kosulio, su kuriuo ji nesusijusi. Jums tikrai nėra dėl ko nerimauti ar skubėti pas LOR gydytoją - atskiro gydymo dėl jų nereikia.

Nuo: Marija
2024-04-18
Laba diena, nesibaigiančioj priežasties skausmų, einančių iš žandikaulių sąnarių į veido daubas, kelionėj: gavau galvos smegenų MRT atsakymą dėl neurovaskulinio konflikto: "Galvos smegenų, smegenėlių parenchimoje židininių pakitimų nematau.
Smegenų kamienas struktūriškas.
Požievio branduoliai struktūriški, simetriški.
Skilvelių sistema normalaus pločio, simetriška.
Smegenų vagos, subarachnoidiniai tarpai, pamato cisternos normalaus pločio.
Užpakalinė kaukolės dauba struktūriška.
Pontocerebeliniai kampai struktūriški, vidiniai klausomieji kanalai laisvi.
Mekelio ertmės simetriškos.
Kairioji slankstelinė arterija siauresnė, hipoplastiška.
Kraniovertebrinė jungtis struktūriška.
Veido daubos oringos, gleivinė nesustorėjusi.
Speninių ataugų ląstelės, būgninės ertmės oringos.
Išvada:
MRT duomenų už struktūrinį neurovaskulinį konfliktą nepakanka."
Židininių pakitimų galvos smegenyse nematau.

Mano klausimai: Kairioji arterija siauresnė - kreiptis į žandikaulių chirurgą ar neurochirurgą (skausmas būtent ir yra stipresnis kairėj pusėj)? Ar komentaras, kad duomenų nepakanka dėl konflikto nustatymo reiškia, kad turėtų būti leidžiamas kontrastas, kad tai būtų aišku ar ne taip interpretuoju atsakymą :)? Ačiū labai už atsakymus
Atsako: Dainius Guzevičius (Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinė poliklinika)

Laba diena,

Slankstelinė arterijos eina kakle, o įėjusios į kaukolės ertmę susijungia ir taip suformuoja bazalinę arteriją, aprūpinančią krauju smegenų kamieną, smegenėles ir užpakalines smegenų dalis. Kiek kliniškai reikšmingas kairiosios slankstelinės arterijos susiaurėjimas reikėtų pasitikslinti su neurochirurgu, bet nemanau, kad jis būtų jūsų apibūdinamų skausmų priežastis. Tą "nepakanka duomenų" galima interpretuoti kaip "nėra radiologinių požymių". Radiologai paprastai nurodo, kad reikalingi papildomi tyrimai. O dėl smilkininio žandikaulio sąnario skausmų konsultuoja veido žandikaulių chirurgai.

Nuo: Jolita M
2024-04-18
Laba diena, vaikui 11 metų diagnuozuota eritmetinė-erozinė gastropija. Kokią arbatą patartumėte gerti? Ačiū

Sveiki, pavartokite arbatą Nr. 27 Skrandžiui -1 porą pakelių sugėrus daryti savaitės pertrauką, tuo metu naudokite miškinės sidabražolės šakniastiebius.

Nuo: Ingrida
2024-04-17
Sveiki vargstu su gerkle ilgai buvau pas lor refliukso nemato šalį tonzilitas lėtinis ar dėl jo gali būti raudona gerkle ir kartais spausti
Atsako: Dainius Guzevičius (Respublikinės Klaipėdos ligoninės Konsultacinė poliklinika)

Laba diena,

Jei išties lėtinis tonziliotas su padidėjusiu ASO titru ir dažnais paūmėjimais - rekomenduočiau šalinti tonziles. Kita vertus, gastroezofaginis refliuksas gali būti ir be matomų ryškių pokyčių. Rekomenduočiau gastroenterologo konsultaciją su endoskopiniu tyrimu ir būtų galima pabandyti specifinį gydymą ir vertinti gautą atsaką į jį.


Lankytojų klausimai publikuojami be korektūros.

Šis atsakymas yra bendro pobūdžio informacija, kuri nėra ir jokiais būdais negali būti laikoma Jūsų diagnoze, skiriamu gydymu ar kitokia Jums tiesiogiai teikiama sveikatos priežiūros paslauga. Bendro pobūdžio atsakymas teikiamas išimtinai pagal Jūsų pateiktą klausimą. Visais atvejais rekomenduojame kreiptis tiesiogiai į sveikatos priežiūros specialistą dėl diagnozės, gydymo ar kitokios sveikatos priežiūros paslaugos.