Įmonių sąrašas

Forest energija, UAB

Miško g. 12, Šunskų mstl., 69360 Marijampolės sav.
(8 656) 93355
7 metai veikloje

Rasti maršrutą:

Pasirinkite adresą:
Pasirinkite adresą:

Sezamų sėklų aliejus

Sezamų sėklų aliejus
Sezamų aliejus - be jo neapsiėjo grožio procedūros senosiose kultūrose. Ypač plačiai nuo senų laikų plaukams ir odai puoselėti jį naudojo indų moterys.

Sezamų aliejaus sudėtyje yra nemažai mononesočiųjų ir polinesočiųjų riebalų rūgščių, vitaminų E, K, augalinių sterolių ir kt. Sėklos labai maistingos, jose gausu riebalų, bal¬tymų, angliavandenių, mineralų (ypač magnio ir kalcio), vitaminų, antioksidantų ir kitų maistingųjų medžiagų. Sėklose ir aliejuje esantis antioksidantas sezamolis saugo jį nuo sugedimo ir yra naudingas kovojant su žalingu laisvųjų radikalų poveikiu. Maisto pra¬monėje ši medžiaga naudojama, siekiant ilgesnį laiką išsaugoti šaldytos mėsos skonį ir spalvą. Aliejus naudojamas salotoms, padažams, tinka troškinti, kepiniams, marinatams bei desertams gardinti.

Tūkstančius metų sezamų aliejus buvo naudojamas Ajuverdoje, kinų ir Tibeto medicinoje gydymo tikslais bei odos prie¬žiūrai. Šiomis dienomis kosmetikos pramonėje jis naudojamas kaip puikus bazinis aliejus. Sezamų aliejus tinka visų tipų odai prižiūrėti, jis pasižymi tuo, jog turi šildantį efektą. Be to, valo, skatina ląstelių atsinaujinimą, tinka masažams, puoselėja plaukus, apsaugo nuo kenksmingo saulės poveikio, drėkina, ramina pažeistą odą.

Jei jaučiatės peršalę ar šąla kojos, pašildykite šiek tiek sezamų aliejaus ir gerai įtrinkite jo į pėdas ir krūtinę, šiltai apsiklokite. Kamuojant nuovargiui, nervinei įtampai, darykite viso kūno masažą Taip pagerinsite kraujo cirkuliaciją, sumažės nuovargis. Drungnu sezamų aliejumi valykite veidą du kartus per dieną, drėkinkite paakių sritį.