Ask a doctor

Klausimas ir atsakymas bus publikuojami šiame tinklalapyje.
Labai prašytume rašyti klausimus be rašybos klaidų.
Aneta Railienė (UAB „Panerio klinika“)

Gydytoja-psichiatrė atsakys į klausimus apie suaugusiųjų psichikos sutrikimus, priklausomybę alkoholiui, medikamentams ir narkotikams, gydymo galimybes.

Gydytoja - psichiatrė Aneta Railienė dirba Laisvės atėmimo vietų ligoninės Sveikatos priežiūros tarnyboje gydytoja - psichiatre bei privačioje klinikoje UAB „Panerio klinika“. Diagnozuoja ir gydo psichikos sveikatos surtrikimus, priklausomybę alkoholiui, medikamentams, narkotikams: skiria medikamentus, teikia psichologinę pagalbą, konsultuoja pacientų artimuosius.
 
Išsilavinimas:
1988 - 1995 m.  Kauno Medicinos Akademijos Gydomąsis fakultetas,
1995 - 1997 m. Kauno Medicines Akedemija, pairminė medicinos gydytojo rezidentūra,
1999 - 2003 m.  KMU Psichiatrijos klinika, antrinė gydytojo – psichiatro rezidentūra, 2002-2003m. psichoterapijos studijos  Humanistinės ir egzistencinės psichologijos institute Vilniuje.
2002 m. ir 2003 m. VDU  Socialinių mokslų fakultetas, doc. Dr. James Fleming ir prof.habil dr. Antanas Goštautas vedami profesinės kvalifikacijos tobulimo kursai „Trumpalaikė psichoterapija“.
 
Kiekvienais metais keliu savo profesinę kvalifikaciją dalyvaudama gydytojams rengiamose konferencijose ir gydytojų kvalifikacijos kėlimo kursuose.

Darbo patirtis:
2003 - 2011 m.  Pravieniškių gydymo ir pataisos namai, Sveikatos priežiūros tarnyba, gydytoja-psichiatrė.
2004 - 2008 m.  C. Boim „Šeimos klinika“, gydytoja - psichiatrė.
2006 - 2009 m. UAB „Gintarinė kilnika“ gydytoja-psichiatrė.
2006 - 2007 m.  Pravieniškių 3- ieji pataisos namai, Sveikatos priežiūros tarnyba,gydytoja- psichiatrė.
Nuo 2007 m.  UAB „Panerio klinika“, įkūrėja, direktorė,  gydytoja - psichiatrė.
Nuo 2011 m.  Laisvės atėmimo vietų ligoninė, Sveikatos priežiūros tarnyba, gydytoja - spichiatrė
 
UAB ”Panerio klinika”
Panerių g. 79, Kaunas
+370 687 38049
panerioklinika@gmail.com
www.panerioklinika.lt

Ekspertas atsako:
Nuo: Milda
2019-01-15
Sveiki,ar ilgą laiką vartojant ( virš 15 metų),antidepresantus,vaistus nuo nerimo,baimės ir t.t gali pakisti skrandžio gleivinė? Daryta gastroskopija( žarnos ryjimas) ir nustatytas eriteminis gastroduodenitas,beprasidedantis atrof.gastr. Ar turi į takos skrandžiui silpna vegetacinė nervų sistema? Jokių žalingų įpročių neturiu- negeriu,nerūkau,stengiuos sveikai maitintis.Man 50 m.

Sveiki Milda,

savo praktikoje esu pastebėjus, kad silna nervų sistema įtakoje skrandžio gleivinės pakitimus. kas antram besigydančiam depriją ar nerimo sutrikimus, galima rasti skarndžio-12-ės žarnos pakitimus, jei būtų atliekamas EGDS tyrimas.

Patys medikamentai tikrai neturi įtakos skrandžio gleivinės pokyčiams atsirasti.

Todėl būtina gydyti pagrindinį sutrikimą.

Klausimai ekspertui:

All topics

Nuo: Rima
2019-05-22
Laba diena Gerbiama Gydytoja,
Noriu Jusu paklausti. Geriu Coaxil vaitus jau 1,5 metu. Gydausi nuo sutrikusios vegetacines nervu sistemos, kuria lydejo daugybe somatiniu simptomu. Taip per toki laika jau ju yra apmazeje, galiu guventi, nes pries tai galvojau kad jau tiesa sakant man viskas, tik egzistavau. Nes negalejau naudoti visu kitu israsytu vaistu del ju salutinio, nes budavo isvis nepakeliama ju pernesti. Todel naudoju siuos, jie tiko. Bet gydytoja pastebejau, kad po kokio ilgesnio patirto streso, man po kiek laiko pareina tas jausmas kad rodos tik miegot noeiu, pasidarys silpna ir t.t... pvz kai susirgo mano mergaite gydemes mes apie 3 savaites buvau pilna jegu ja rupinti nebuvo kada galvoti apie save , o tik apie ja. Patyriau daug streso del jos sveikatos bukles. Po to ji pasveiko, bet man grizo tas blogumas kai jau viskas atlego. Kodel taip yra?
Aciu uz atsakyma

Sveiki,

streso meto organizmas susikaupis ir įveikia stresą. Tačiau streso metu medžiagų apykaita pasikeičia, yra sunaudojama daugiau energijos, maisto medžiagų, o pasisavinimas iš maisto sumažėja. Smegenys dirba įtemptai, stresas ir jose palieka pasekmes.Todėl daugelis žmonių po išgyvento streso jaučia nuovargį, mieguistumą.

Nuo: Ugne
2019-05-21
Laba diena, ar galima traukti dantį vartojant cipralex? ar nereik nutraukti jų? Tas pats klausimas ir dėl danties implanto? ar reikia imtis kokių atsargumo priemonių?

Laba diena,

vartojant escitalopramum galima traukti dantis, operuoti- įstatyti implantus.

Jei būtų taikoma pilna nejautra- reikia pasakyti gydytojui anesteziologui apie AD vartojimą.

Po operacijų skiriami antibiotikai turi sąveiką su antidepresantais, tačiau jų vartojimo nutraukti nereikia.

Nuo: G
2019-05-07
Laba diena,
Labai prašau Jūsų patarimo.
Vartojau Lexotanil apie mėnesį laiko. Ir kaip suprantu to pakako, kad išsivystytų šiokia tokia priklausomybė. Vartojau vaistus dėl nerimo, širdies permušimų dėl to. Apie savaitę gal kiek daugiau laiko gėriau po 2 tabletes ryte ir vakare. Likusį laiką gėriau po pusę tabletės per dieną arba po pusę du kartus per dieną. Prieš kelias dienas nutraukiau, nes pasijutau geriau. Bet po nutraukimo kitą dieną vakare ištiko lyg ir panikos priepuolis (smarkiai daužėsi širdis, išsikvičiau greitąją), tačiau padarius kardiogramą nieko nerado, pasakė, kad viskas gerai. Išgėriau tabletę ir vėl viskas susitvarkė. Noriu nutraukti šių vaistų vartojimą, tik nežinau kaip iš jų "išeiti". Kokiomis dozėmis gerti ir galiausiai nutraukti visiškai? Dabar gėriau po puselę dvi dienas, ir šiandien gersiu ketvirtadalį. Tačiau nežinau ar teisingai elgiuosi. Labai tikiuosi Jūsų patarimo.
Ačiū.

Laba diena,

raminančių vartojimą sunku nutraukti ne dėl pripratimo ( nes vartojote dar trumpai), bet dėl išlikusio nervų sistemos dirglumo-jautrumo. Tam koreguoti reikalingas gydymas pastovaus vartojimo vaistu 3-6 mėnesius, dažniausiai tai būna antidepresantas.

Siūlyčiau kreiptis gydytojo -psichiatro konsultacijai dėl ilgalaikio ir adekvataus gydymo.

Bromazepamum imkite po 1/4 ar 1/2 tabletės po liežuviu, kai jaučiate, kad trinka širdies ritmas ar kyla nerimas - kol gydytojas suskirs Jums pastovų gydymą.

Nuo: Simona
2019-04-28
Laba diena,
Bandau jau 6 AD Valdoxan, nes visi bandyti iššaukia priepuolius, nerandame tinkamo vaistų derinio. Nustatytas generalizuotas nerimo sutrikimas. Domina klausimas, ar sergant epilepsija ir šalia dar prasidėjus nerimo sutrikimui, įmanoma pasveikti nuo nerimo, taikant gydymą medikamentais ir psichoterapija?
Ačiū

Sveiki,

jei atsakyti į Jūsų klausimą tik "taip" ar "ne", tada atsakymas taip.

Tačiau kiekvieno situacija išskirtinė, kiekvienam liga ir eiga klostosi kitaip.

Nuo: R
2019-04-24
Sveiki.1.5met.vartoju venlafaxin 75mg ir kvetiapin 250mg.po truputį mazinau ad.pajutau anhedonija,verksminga.pakeliau dozę,pradejau jausti euforija,jauduli.ka turėčiau daryt?

Sveiki,

vaistų varojimą turi prižiūrėti gydytojas.

Be bandymo sumažinti ar padidinti dozę_ net ir gydytojas negali atsakyti 100 procentų ar nebus pablogėjimo ar kito būsenos pasikeitimo.

Jums reikia tartis su savo gydytoju, gal reikia keisti antidepresantą, gal reikia keisti quetiapinum dozę? nematant ir nežinant Jūsų ligos istorijios ir Jūsų- sunku atsakyti.

Nuo: Erika
2019-04-23
Sveiki gydytoja, metus vartoju paroxetine, visuomet mano svoris buvo stabilis, bet dabar besitvarkydama spitas pastebėjau, kad nebetelpu į daugumą pavasarinių drabuži, kuriuos turiu metų metus ir visuomet jie man tiko. Pastebėjau, kad su paroksetinu ne tik pagerėjo mano būklė bet ir apetitas, ar tai galima susieti ar tai tik sutapimas? Ar gali atsirasti svoriop padidėjimas SAVAIME nuo vaisto ar visgi vaistas gali padidinti APETITĄ ir dėk didesnio valgymo auga svoris? Ar gydymui pasibaigus svoris grįš į mano "normalų", įprastą?

Sveiki,

psichiotarijoje yra ne daug vaistų, kurie tiesiogiai glai įtakoti medžiagų apykaitios apsikeitimą ir dėl didėjantį kūno svorį.

Paroxetinum priskiriamas prie apetitą slopinančių antidepresantų ir neįtakoja svorio "augimo" dėl medžiagų apykaitos pasikeitimo.

Svorio augimo priežąsčių reikėtų ieškoti plačiau.

Nuo: R
2019-04-21
sveiki.vartoju ssdr ir kvetiapina.ar galima papildomai vartoti ką nors smegenų kraujotakai gerinti?ar nesipjaus suano vaistais.aciu.

Sveiki,

paprastai kraujotaką gerinantys vaustai neturi prastos sąvaeikos su antidepresantais.

Kai kurie kraujotaką gerinanrys medikamentai gali paddinti nerimą, įtampą.

Todėl reiktų Jums pasitarti su savo gydytoju, kuris žino Jūsų situaciją.

Nuo: Oksana
2019-04-13
Sveiki,kodėl negaliu atsikratyti rankų drebėjimo,nors antrą mėnesį geriu escitaloprama ir bromezepamo kažko jaučiasi neramumas,kada pagerės nesuprantu jau tie simptomai vargina.

Sveiki,

sunku atsakyti, nes nežinau Jūsų ligos istorijos.

Jums reikia tartis su savo gydytoju. Gal reikalinga didinti medikamentų dozes?

Atitaikius gydymą, būklė paprastai gerėja jau mėnsio laike.

Nuo: Simona
2019-04-10
Laba diena,
Jau nebesmagu rašyti, bet mane konsultuoja neurologas, kuris į kiekvieną užduotą klausimą tik numykia 'nezinau, dar pakentek'...
Pasinaudojau Jūsų rekomendacija toje pačioje dozeje pabūti ilgiau, vakar padidinau cymbalta dozę iki 1/2. Ar normalu, kad su dozės padidinimu, padidėjo ir nerimas, šalia to labai širdis sunki ir galvą spaudžia.
Ačiū

Laba diena,

didinant AD dozę dažnai "lenda' pašaliniai simptomai, o pagerėjimą galima pajusti ne mažiau savaitę vartojant tą pačią dozę.

Neskubėkite didinti dozės. laikas visur yra svarbus ir taip pat veikia gydančiai.

Jei pašaliniai vis dar yra, gerkite vaistą vakare pavalgius. Tada diena bus geresnė.

Nuo: Simona
2019-04-04
Laba diena,
Labai Jums ačiū už atsakymą, bet dar neramina vienas klausimas. Cymbalta pradėjau nuo 1/6, dozę didinu kas 4 dienas, dabar geriu 1/3, rytoj jau gersiu 1/2. Nerimas kaip ir dingo, bet šalutiniai baisūs. Miegoti einu 19val, nes vakarais išvis išeinu iš savęs, lyg būčiau ne aš, apatija viskam, nereaguoju į aplinką, sulėtėjusi visa. Dienos metu būna panašiai, plius jausmas, kad užmirštu kvėpuoti, turiu vis sau priminti, kad 'kvepuok' nutirpineja galva. Ar tai normalu? Ar pradejus vartoti pilna doze jie dings ?
Ačiū

Sveiki,

kiekvienas vaistas žmogų veikla skirtingai.Cymbalta vienas stipresnių antidepresantų. Tai reiškia, kad stipriai keičia neuromediatorių lygį organizme. dėl to ir pašaliniai poveikiai dažniausiai stipresni.

Patarčiau neskubėti didinti dozę. pabūkite toje pačioje 8-10-16 dienų. Leiskite organizmui prisitaikyti. Kiekvieno tempai skirtingi. Reikia ir laiko. .

Gerkite vaistą pavalgius, tada vaistas patenka į smegenis labai pamažu ir silpnesni pašaliniai simptomai.

Nuo: Gražina
2019-04-03
Esu senyvo amžiaus. Kankina nerimo priepuoliai, kurie tęsiasi ilgai. Paskui praeina ir vėl. Antidepresantų netoleruoju. Buvo išrašyti 5 skirtingi. Negalėjau gerti dėl šalutinių poveikių. Klausiau internetu psichiatro(pavardės neminėsiu), patarė pasidaryto toleravimo testą. Mano pensija neišneša pasidaryti tokio testo. Be to, garantijos, kad iš pirmo karto priskirs vaistus niekas neduoda. Nusipirkau papildus 5HTP . Geriu antra savaitę po i tab.100 mg. Kad būtų geriau nejaučiu. Gerb. gydytoja, paskaičiau, kad tokie simptomai yra , kai perdaug serotonino yra, ne tik kai trūksta. Kokia Jūsų nuomonė dėl to maisto papildo. Jei nepadeda, tai gal bent neblogins padėties? Ačiū.

Laba diena,

papildai būklės tikrai nepablogins, bet kad padės - tikimybė nedidelė.

Parašykite, kokius antidepresantus Jums bandė pritaikyti? ir kokius dar turite namie?

Nuo: Simona
2019-03-31
Laba diena,
Kovoju su nerimu jau pusantrų metų, galvojau pavyks pasveikti be vaistų, knygos, sportas, psichoterapija -deja ne, iklimpau tik dar į didesnę duobę. Sergu 13 metų epilepsija. 6 metus priepuoliu nebuvo, su nerimu grįžo ir jie. Išbandžiau 4 AD, nepernesiau šalutinių. Dabar išrašė Cymbalta, psichologiškai nusiteikiau gydytis, nes nei pati gyvenu, nei artimiesiems leidžiu gyventi, plius turiu maža vaiką, kuris jau po mažu pradeda suprasti mano būsena. Nuo epi geriu keppra ir topamax. Pradėjus gerti ad nerimas padidėjo, priepuoliu būna daugiau, ar galiu šalia gerti tranxeno 5mg po dvi tabletes kol aprims visa nervine sistema? Man tiesiog labai baisu gerti tokį kiekį vaistų.
Ačiū

Laba diena,

jei epi priepuolių padaugėjo Duloxetinum gydymo fone, manau, kad jis Jums netinkamas. Sunku komentuoti kokius AD bandėte ir tai buvo "bandoma"? Be to gydymas galimas vartojant ne tik AD grupės vaistus.

Kad atsakyti Jums kokybiškai ir atsakingai-man reikalinga gyva konsultacija.

Dėl Tranxene - mano nuomone, nerimo slopinimas 5 mg doze labai retai duoda rezultatą. Turėkite omenyje, kad gali būti reikalinga jo didesnė dozė. Be to pagrindinio nerimo sutrikimo jis negydo. reikia vis gi bandyti parinkti gydymą ilgalaikio vartojimo medikamentais.

Nuo: Jotautė
2019-03-29
Laba diena, gydytoja... Geriu metus laiko vaistą seroxat ir valdoxan... Viskas ilgą laiką buvo gerai, bet į pavasarį tarsi paūmėjo, atsirado kažkoks lyg nerimo šešėlis kartkartėmis, ne nuolat, bet truputį cargina. Gydytojas paskyrė dar vieną vaistą - Fluanxol. Kokia Jūsų nuomonė apie tokįė vaistų kokteilį? Ar verta pradėti dar ir trečią vaistą gerti? Man kraupiai skamba, esu tik 28 metų, o jau tokie vaistų kiekiai, tai kas bus ateityje...:( Man labai nesinori gerti trečio medikamento, kokia jūsų nuomonė? Ar dėl menkesnio nuotaikos interesų nebuvimo pavasarėjant verta apkrauti kepenis dar vienu papildomu vaistu jau ir taip geriant dvejus....

Laba diena,

labai sunku komentuoti, nes gydytojas Jus mato ilgą laiką, o man tenka kelios eilutės.

Kalbant apie Fluanxol, jis nėra "baisus vaistas", pakankamai plačiai vartojamas, pašalinių poveikių turi realybėje labai nedaug. Vaistas yra visiškai kitos grupės nei Jūsų vartojami AD, todėl ir poveikio, matomai gydytojas, tikisi kito ir papildomo.

Atvykite gyvai konsultacijai, jei yra galimybė.

Nuo: Daina
2019-03-28
Sveiki,kiek kartų per metus saugu naudoti B grupės leidžiamus vitaminus( Neurobin),esant depresijai,kaklo,nugaros skausmui?

Laba diena,

depresijos atveju geriau vartoti ilgesnį laiką geriamą b grupės konpleksą.

Esant šakneliniams skausmas, paprastai leidžiami preparatai naudojami į raumenis 5-10d viso 5 ampulės. kartojama individualiai pagal reikalą, efektą ir jei nesivysto alerginės reakcijos.

kadangi injekciniuose B grupės preparatuose yra įdėta labai daug vitaminoB12, ilgai vartojant-gali išsivystiti alergija ir ateityje negalėsite vartoti jokių prepartų su vitaminu B12.

Nuo: Elena
2019-03-21
Mano vyras 12metu dirbo atsakinga, itemta darba, tuo metu vakarais eme ilgas valandas futbolo fone spresti kryziazodzius, galvojau, kad tai savotiskas budas nuimti nuovargi. Firma bankrutavo, 5 metus buvo bedarbis, prasidejo galvos svaigimas, aptemimas akyse (nedaznas), skausmas sirdies plote ,krutines maudimas , maneme kad tai nuo stuburo ,tyremes , nieko blogo nerado , paskyre vaista eglonyl ir taip jau penki metai. Tiesa dar tyresi sirdi, kraujagysles, viskas normos ribose. Sia ziema pasidare mieguistas , miega po tris kartus per diena, nebesidomi seimos gyvenimu , visa diena gali praguleti lovoje. Siuo metu dirba national sargu. Budi kas trecia para naktimis, o visa kita laika guli lovoje, anksciau viskuo domejosi, padedavo buityje, daznai vaziuodavo darbuotis pas mama. Jam 59 metai, kartu uzauginom 4vaikus, visi gyvena uzsienyje, netiki kad tetis tap galejo pasikeist , mano, kad jis tinginiauja. Ar tai galetu buti amziau krize ar depresija , apsilankyti pas neurologa atsisako, kaip patartumet prikalbinti.

Laba diena,

iš to ką parašėte, manau, kad Jūsų vyras serga depresija.

Reikalinga gydytojo-psichiatro konsultacija ir būtinas gydymas. Tikrai galima padėti.

Nuo: Laura
2019-03-19
Labai Jums ačiū už atsakymą į klausimus. Dar norėjau pasiteirauti, kodėl pavasarį gali pablogėti būklė? Juk atrodo šviesiau, šilčiau... Ar tas pablogėjimas vien dvasinis ar dėl kažkokių biologinių kūno procesų? Mano psichiatras retai atvažiuoja į mūsų miestelį, vizitas negreit, todėl klausiu Jūsų. Ar Jūs savo praktikoje nestiprių pablogėjimų metu linkusi didinti vaisto dozę ar visgi linkusi klientams patarti išlaukti blogesnį laiką? Norėčiau greičiau nustoti vartoti vaistus, o ne dar didinti dozę:(

Laba diena dar kartą,

kad papasakoti kas darosi su mūsų organizmu keičiantis metų laikui- reikėtų paskaitą skaityti.

Jūs įsiklausykite į save: jei būklė tik vos vos pablopgėjus ir tai Jūsų nevargina, tada nereikia didinti medikamentų. Jei trinka Jums įprasta veikla, netenkina darbingumo lygis, dozę galima didintis vos vos ir stebėti.

Bet kokiu atveju, pasitarkite su savo gydytoju, jis Jus matė ne kartą ir geriau gali patarti.

Nuo: Viktorija
2019-03-18
Gerb. gydytoja. Turiu nerimo sutrikimą. Buvau pas psichiatrą. Bandė parinkti antidepresantus. Dėl šalutinių poveikių negaliu jų gerti. Mečiau. Dienom, kai užeidavo nerimas išgerdavau Lexotanil, vakare prieš miegą Xanax. Žinau, kad jie negydo, bet jau 7 mėn. buvo gerai. Norėjau nutraukti Xanax. Tris dienas nebegėriau, jau džiaugiausi, kad ir užmiegu ir nerimo nėra. ir...dabar vėl atsikartojo, tik labai stipriai. Raugėju, pykina, plazda širdis, košmarai naktiniai, mirties baimė, prakaitavimas, kraujospūdžio šokinėjimas. Ar galėjo vaistų nutraukimas iššaukti tai, ar tai nerimo atsikartojimas. Vėl geriu Xanax. O paklausti noriu štai ką. Iš visų antidepresantų galėjau gerti tik Fevarin tol, kol gėriau 1/8;1/4 tabletės. Kai tik padidindavau dozę- blogai. Ar verta Fevarin gerti po 1/4, ar tai gali duoti gydymui naudos tokia dozė?

Laba diena,

vėl atsiradęs nerimas yra dėl buvusių raminančių medikamentų staigaus nutraukimo, bei dėl atsinaujinusio nerimo, dėl jo negydymo.

Kol vartojote raminančius, jie tik prislopindavo nerimą, atvedė į pripatimą, tačiau pačios nerimo šaknys nebuvo gydytos.

Mano praktikoje buvo žmonių , kurie labai jautriai reagavo į antidepresantus, tačiau iš visos esamos pasiūlos vis gi pavykdavo pritaokyti kurį nors.

Gydymas Antidepresantu, net ir labai maža doze, veikia pagrindinį susirgimą teigiamai. Būtina ir psichoterapija.

Nuo: Laura
2019-03-18
Laba diena, Gerb. Gydytoja. Turiu Jums įdomų klausimą. Prieš metus man buvo paskirtas anidepresantas paroksetin 20 mg. Dozė pasirodė pakankama, išrašė gydytojas vaistų ilgesniam laikui, gėriau, savijauta gera. Ištvėriau ir rudenį ir žiemą be menkiausio nerimo šešėlio, bet... dabar į pavasarį užėjo tarsi liūdesio sumišusio su silpnu nerimu bangos. ir valgau ir miegu, bet vistiek tai sapnuoju košmąrą apie tai, kad man atsinaujina nerimo atakos, tai dieną jaučiu kažkokį keistą jausmą tarsi vietos sau nerasčiau sunku susikaupti ir pan. Ar gali tai būti susiję su tuo, jog man pataruoju metu kas antra diena yra atliekamas stiprus viso kūno masažas, tempimai ir pan? Ar tai gali būti priežastis ar tik toks sutapimas? Jei ne, ar Jūsų nuomone išlaukti šį periodą ir viskas praeis ar jau reikėtų didintis vaisto dozę? Apskritai ar sapnai (košmarai) reikšmingas rodiklis?Psichoterapiją lankau.

Laba diena,

pavasaris ir ruduo kai kuriems žmonėms yra dvasiškai sumkus ar sunkesnis, net jei Jūs vartodama medikamentus ilgą laiką jautėtės gerai.

Nemanau, kad masažas blogina Jūsų būklę.

Sapnų padaugėjimas, košmariški sapnai - rodo būklės pablogėjimą.

Ar kentėti ir laukti? Ar didinti dozę?Į šiuos klausimus galite atsakyti sau kartu su savo gydančiu gydytoja-psichiatru. Kiekvieno žmogaus situacija yra unikali. Be konsultacijos aš negaliu atsakyti į šiuos Jūsų klausimus.

Nuo: Monika
2019-03-14
Geriu cotoloprama jau 3 savaites. Pagerėjimas kaip ir jaučiasi lyginant su prieš tai buvusiu nerimu. Tačiau kartais jis išlenda tarkim rytais ir prieš miegą, bet dar sugebu su tokiu susitvarkyti. Išgėrus citolopramo 20mg po 2val buna jauciami tokie elektriniai pojūčiai galvoje tik kurį laiką, vėliau jie dienos bėgį išnyksta. Ar tai normalu? Mėnesį geriu ir miegui vaistus lorozepama. Pradzioj miegas buvo labai geras, dabar vis prastėja. Ką patartumete?

Laba diena,

patarčiau pakartotinai konsultuotis su savo gydytoju, nes miegui vartojamas lorazepamas visai netvarko miego ir einate į priklausomybę jam. turi būti paskirtas pastovaus vartojimo gydomasis medikamentas.

Citalopramum vartojate dar labai trumpai, todėl būklė tik gerėjanti, pojūčių gali būti. Reikia laiko.

Nuo: Laimis
2019-03-04
Laba diena. Noreciau paklausti del metadono vartojimo. Po kiek laiko galima ji isgerti vartojus narkotiku. Pvz Subuxone minimum 12val reikia laukti, nes bus dar blogiau. Esu uzsieni ir cia galiu gauti tik Metadono. Labai noriu nutraukti narkotiku vartojima, bet bijau isgerti per anksti vaistus. Labai Aciu.

Laba diena,

kadangi metadonas yra sintetinis opioidinis narkotikas- pertraukos tarp heroino ir metadono vartojimo gali nebūti. paprastai metadonas vartojamas, kada prasideda pirmieji heroino abstinencijos pažymiai.

Subuxone yra dviejų preparatų junginys, jis veikia truputį kitaip nei metadonas. Todėl reikalingi ir laiko intervalai.


Lankytojų klausimai publikuojami be korektūros.