Klausk gydytojo

Klausimas ir atsakymas bus publikuojami šiame tinklalapyje.
Labai prašytume rašyti klausimus be rašybos klaidų.
Daina Keršytė (Reabilitacijos klinika "Ostemeda")

Gydytoja atsakys į Jūsų klausimus apie osteopatiją, neonatologiją, pediatriją

Išsilavinimas:

1993 m. – gydytoja
Kauno medicinos akademija.
1996 m. – gydytoja pediatrė (pirminė vaikų ligų rezidentūra)
Kauno medicinos akademija.
1997 m. – gydytoja neonatologė (antrinė rezidentūra)
2009 m. – gydytoja osteopatė
Latvijos universitetas.

Gydytoja osteopatė, neonatologė, pediatrė

Darbo patirtis:

Nuo 1997 m. – gydytoja neonatologė.
Klaipėdos universitetinė ligoninė.
Nuo 2009 m. – gydytoja osteopatė.
UAB „A. Stasiulio reabilitacijos klinika“.

Papildoma informacija:
Dalyvauju įvariose seminaruose susijusiuose su osteopatija, manualine terapija, neonatologija.
Reabilitacijos klinika "Ostemeda"

Baltijos pr.103,
Klaipeda, Lietuva
Tel. 8 615 55018, 8 46 246611
info@ostemeda.lt
www.ostemeda.lt

 

Ekspertas atsako:
Nuo: -
2022-06-09
Sveiki gydytoja. Noriu paklausti, ar reaktyvus C baltymo tyrimas parodytų onlologines kraujo ligas? Dėkoju.

Laba diena, vienas kraujo tyrimas negali nusakyti konkrečios ligos, reikalingas kompleksinis ištyrimas.

Geros dienos.

Klausimai ekspertui:

Visos temos

Nuo: Regina
2022-05-29
Žmogus serga parkisonu,nustojo praryti kapsulės,vandenį,ką daryti?aciu

Laba diena, rekomenduotume gydytojo neurologo konsultaciją.

Gerios dienos.

Nuo: Mama
2022-05-30
Sveiki. Trukdau tokiu klausimu. Ar maitinančioms mamoms draudžiama krioterapijos (riebalų naikinimo šalčiu) procedūra? (Vaikas 1,5m., dažniausiai MP maitinamas naktimis). Ačiū.

Laba diena, mūsų įstaigoje šios procedūros neatliekamos.

Geros dienos.

Nuo: Otilija
2022-04-22
Sveiki, man rado venine smegenu angioma, bet sakė jokio gydimo nereikia. Bet kuo toliau tuo baisiau skauda galva vaistai nepadeda. Buna kad girdžiu baisu triukšma ausyse nors aplink tylu. Ka daryti?

Laba diena,

Jūs turėtumėte kreiptis ir konsultuotis, dėl gydymo ir tolimesnių veiksmų su gydytoju, kuris Jums nustatė šią diagnozę.

Geros dienos

Nuo: ..
2022-03-22
Sveiki, gal patarsite, nes jau nebežinau ką daryti. Prieš mėnesį ėmus vartoti antidepresantus emė kilti temperatūra, ji vis šokinėja. Pasidariau kraujo, reaktyvaus baltymo tyrimus, viskas puiku. Po 2 sav padidinus dozę vėl ėmė kilti temperatūra, daugiausiai iki 37. Jau gėda net eiti pas gydytojus, nes tyrimai visi geri, o mano savijauta labai blogaz Ar gali nuolat padidėjusi temperatūra būti ilgalaikio streso padarinys? Ar medikamentų poveikis? Ačiū

Laba diena,

Priežasčių gali būti daug, tačiau rekomenduotume Jums kreiptis vis dėl to pas gydytoją kuris paskyrė antidepresantus ir klausti jo dėl temperatūros pokyčių ir antidepresantų šalutinio poveikio.

Geros dienos.

Nuo: -
2022-01-10
Sveiki, norėčiau pasidomėti dėl kraujo tyrimų. Man 18 m. Hemoglobinas- 118, ar tai jau anemija? Kiti rodikliai geri, tik nerimą kelia limfocitai, kurių 40, kai norma jau yra 44. Ar yra įmanoma infekcija, ar toks padidėjimas dar nėra verčiantis sunerimti? Ačiū

Laba diena,

Jūsų kraujo tyrymų rezultatus turėtu paaiškinti juos skyręs gydytojas, nes tik gydytojas žino kokiu tikslu Jums buvo skirti tyrimai.

Geros dienos.

Nuo: Loreta
2021-12-06
Laba diena , jau kelias savaites ypač vakarop, jaučiu dūmų kvapą, oro trūkumą, atrodo kad šalia kas nors rūkytų nors niekas mano aplinkoje nerūko, nei aš pati. ar gali būtį kokios ligos simtomas tai.

Laba diena, dėl nosės sutrikimų pasikonsultuoti su LOR gydytoju.

Nuo: Gabrielė
2021-11-30
Laba diena, norėjau paklausti ar nieko tokio jei kūdikiui kartais patrukčioja akytės išorinis kamputis, nuo 3mėn iki dabar 8mėn jų tikrai sumažėjo. Ar tai tiesiog jautrumas vaiko, kuris išaugama ar kažkokių ligų reikėtų ieškoti?

Laba diena rekomenduotume kreiptis pas gydytoją neurologą.

Geros dienos.

Nuo: Alma
2021-06-04
Sveiki,šiuo metu yra magnio perteklius 173 užeina staigūs viduriavimai su pilvo skausmu raižymu tai trunkti gali viena diena arba 2 su pertraukomis.Kaip galima sumažinti magni ar tai galetu būti susije.Ačiū.

Laba diena, kraujo biocheminius sutrikimus reikia koreguoti. Rekomendutume kreiptis pas šeimos gydytoją.

Nuo: Giedre
2021-03-19
Sveiki, mergaitei 4 metukai, pradėjo inkšti pastoviai, nors nieko neskauda, buvo pradėjus nervingai mirksėti, kai yra ramybės būsenoje pirštukus vis rakinėja. Ar galime pas jus kreiptis?

Laba diena, taip galite kreiptis pas gydytoją osteopatę, registruotis galite telefonu.

Nuo: Gabriele
2020-12-16
Sveiki darė magnetini rezonansą, gavau atsakymą kad smulki venine angioma be mases efekto, gal galite paaiškinti kas tai? Gydytoja man paskambins tik po 5 dienų, internete pasiskaičiau kad tai auglys?

Laba diena. Magnetinio rezonanso atsakymą Jums pakomentuoti turėtų jį atlikti siuntęs gydytojas, kadangi nuotoliniu būdu pakomentuoti nematant viso atsakymo yra netikslu.

Geros dienos

Nuo: Vacys
2020-09-25
Laba diena, gal galite pakomentuoti vaiko (2,9 m.) kraujo tyrimą? Ar tikslinga hematologo konsultacija? Bendras kraujo vaizdas BKV 3 dif.: Leukocitai: 16.3(+), 10^9/l (4 - 9); Eritrocitai: 4.78, 10^12/l (4.5 - 5.9); HGB: 130(-), g/l (140 - 180); Hematokritas: 39.7(-), l/l (41 - 53); MCV: 83.1, fl (82 - 98); MCH: 27.2(-), pg (27.6 - 33.3); MCHC: 327, g/l (320 - 380); RDW CV: 11.9, fL (11 - 16); Trombocitai: 340, 10^9/l (150 - 350); Trobokritas: 0.18(-), % (0.19 - 0.36); Vidutinis trom: 5.4(-), fl (5.9 - 10.8); PDW: 17.9(+), fL (11 - 15); Limfocitai %: 43.4, % (11 - 49); Monocitai %: 5.3, % (0 - 9); Granulocitai %: 51.3, % (37 - 72); Limfocitai #: 7.1(+), ab.sk. (1.1 - 3.7); Monocitai(ab: 0.9, ab.sk. (0 - 0.9); Granulocitai #: 8.3(+), ab.sk. (1.5 - 7).

Laba diena. Vaiko kraujo tyrimus Jums turėtų pakomentuoti vaiko šeimos gydytojas arba gydytojas, kuris siuntė šiuos tyrimus atlikti.

Geros dienos

Nuo: JEVGENIJ BOBROV
2020-08-27
Esu po galvos traumos. Buvo nelaimingas atsitikimas darbe. Krito 5kg kablys is 2maukscio jurors killed galva ir zastiksuli. Luziu nerasta. Buvo smegenu sutrenkimas. Galvos scanas nedarytas.Jau metal po traumos. Atsiranda uzesys ausyse. Nervingumas. Nemiga. As siuo metu anglijoj. Gydymo jokio. Dar darbe liepia nesiot 8val kaukes
Man is vis tampa blogai. Kur kreiptis pagalbos .

Laba diena. Rekomenduojame kreiptis į savo šeimos gydytoją pagal gyvenamąją vietą, kad nukreiptų tolimesniems tyrimams.

Geros dienos

Nuo: Gitana
2020-08-06
Sveiki. Aiktas stuburo juosmenines dalies magnetinio rezonanso tyrimas. Kankina pastovus nugaros juosmens skausmas. Rasta th12 kune 1,8 cm dydzio hemangioma,ostechondroze,lordoze. Mane neramina hemangioma. Koks mano atveju butu tikslingiausias gydymas. Labai ačiū uz atsakyma.

Sveiki,

pati savaime hemangioma nėra pavojinga. Viskas priklauso nuo to, kokioje vietoje ji yra, ar nespaudžia nervinių struktūrų. Visi Jūsų išvardinti simptomai yra bendri daugeliui disfunkcijų, todėl detalesniam ištyrimui siūlome apsilankyti pas gydytoją osteopatą.

Geros dienos

Nuo: Vytautė
2020-08-06
Sveiki, gal truputį ne ten pataikiau, bet gal jūs atsakysite į mano klausimą. Prieš 5 mėn. dėl pilvo skausmų kriepiausi į gydytoją, rado pakilusį cukraus kiekį, po kiek laiko jis nukrito. Jeigu cukrus man kyla, ar tai reiškia, kad man gresia diabetas? Ar tada reiktų laikytis kažkokios diabetinės dietos? Man 17 metų, sveriu 54 kilogramus kas mano ūgiui pritaikius yra netgi per mažas svoris, todėl bijau, kad dar labiau svoris pasirinkus beangliavandenę dietą nenukristų... ačiū!

Sveiki,

vienkartinis gliukozės kiekio kraujyje padidėjimas savaime nieko nesako apie diabetą, reikėtų detalesnių tyrimų. Tai rodo, jog tuo metu organizme buvo tam tikras metabolinis disbalansas. Siūlome kreiptis į gydytoją osteopatą, kuris paskirtų reikalingus tyrimus, pagal situaciją optimizuotų vidaus organų veiklą, arba nukreiptų pas reikiamą specialistą.

Geros dienos

Nuo: jolanta
2020-08-03
C4-C7 deformuojanti spondilozė, C5/C6 dešinėje lateraliniai osteofitai; C5/C6 intervertebrinė osteochondrozė;
artroziniai pokyčiai unkovertebriniuose ir fasetiniuose sąnariuose C5-C7; multietiologinė kompresija į dešinį C7
nervinės šaknelės formainalinį segmentą; dėl pakitimų dešinėje skydliaukės skiltyje būtinas detalus tyrimas, punkcija
ir endokrinologo konsultacija
koks gydymas kaklui?

Laba diena, rekomenduotume dėtalų osteopatinį ištyrimą siekaint nustatyti šių pokyčių priežastis. Gydymas priklausys nuo to ką rastume. Šie simptomai būdingi įvairioms organizmo disfunkcijoms.

Geros dienos.

Nuo: Gintare
2020-08-01
Gerb.gydytoja.Auginu vaika du sunkia negalia 2m.jam spazminis kvadripleginis cp .epilepcija raidos sutrikimas .Ir jau 2metai neramus dažnai verkia zirzia visiškai neguli lovyteje nesėdi kėduteje ar vežimėli buna visa diena tik ant ranku bet ir rankose ne visai ramus o jeigu nori paguldyti ar pasodinti iškart verkia iki užkimimo . Sunku vykti y rebilitacija vos tik paguldau mankstai jis šaukia verkia isitempia ir nesistengia mankštintis .Mašinoje jeigu reikia kur nuvyki visa kelia praverkia nors laikau rankose . Vartojam vaistus klonezepama fenobarbitali bet nelabai matom pokyčiu

Laba diena, rekomenduotume Jums kreiptis pas gydytoją neurologą, dėl gydymo korekcijos.

Nuo: Viktorija
2019-11-04
Sveiki.Turiu 4 mėn dukrytę,kuri jau antra mėnesi nemiega naktimis.Nakties miegu užmiega 2-3 val. nakties ir miega iki 10-11 val.ryto.Dienos metu miega kas 2-2,5 val.išmiega po 30 min.kartais iki valandos.Šeimos gydytoja sako,kad išaugs iš to,bet panašu kad jai firmuojasi tokia dienotvarkė.Bandėm ir vėliau guldyti,ir ankščiau,ir ryte ankščiau žadinti ir diena mažiau leist miegot,bet tik pabloginam situacija,nes pervargsta ir išvis tuomet neina jos užmigdyti.Vakarais išmaudom,pamaitinam ir guldom apie 22-23 val,kambari tylu,niekas netrugdo miegot,bet vistiek po pusvalandžio pabunda ir budrauja.Neiminga tuo giliu miegu.Maitinu mp ir damaitinam 1-2 kart dienoj pm.Prašau padėkit,kaip sutvarkyt kūdikio miega,nes mes prarade bet kokia viltį kad tai kada nors baigsis.

Laba diena, Jūsų atvėju tikslinga būtų gydytojo - osteopato konsultacija.

Geros dienos

Nuo: Viktorija
2019-11-04
Sveiki.Turiu 4 mėnesiu mergyte,kuri jau antra mėnesi nemiega naktimis.Jos naktis prasideda 2.30 nakties iki to budrauja,žaidžia,o miega iki 10-11 ryto.Šeimos gydytoja sako,kad išaugs,bet panašu kad tai niekada nesibaigs.Diena miega 5-6 kartus po 30 min.būna ir ilgiau.Ko mes tik nebandėm,ir vėliau guldyt,ir ankščiau žadint bet tik pablogina situacija,nes pervargsta.Mergaitė ir šiaip nerami,nes dažnai pūčia pilvuka.Vakarais bandom guldyt miegot apie 22-23 val,bet pusvalandi pamiega ir vel prabunda.Prašau patarkit kaip sutvarkyt kūdikio miega.

Laba diena, tikslinga būtų kreiptis pas vaikų gydytoją - osteopatą konsultacijai. Osteopatinis gydymas taikomas bet kokio amžiaus vaikams bei suaugusiems.

Geros dienos.

Nuo: Raima
2019-06-24
Laba diena,
Noriu Jusu paklausti ar tai yra noarmalu, kad mergaite 7 metuku turi stipru prakaito kvapa.
Aciu

Laba diena,

Jūsų atvėju reikėtų atlikti papildomus šlapimo tyrimus, elektrolitus. Taip pat tiklinga gydytojo endokrinologo konsultacija.

Geros dienos.

Nuo: Jolanta
2019-05-06
Svaigimas nepraeina jau metus, spengimas ausyse...kokia tai liga....?

Laba diena,

Galvos svaigimą gali įtakoti daugeli priežasčių, tačiau tam, kad nustatyti priežastį Jūs turėtumėte kreiptis į šeimos gydytoją, kuris ir nukreiptų Jus pas gydytojus-specialistus nuodugnesniam ištyrimui.


Lankytojų klausimai publikuojami be korektūros.

Šis atsakymas yra bendro pobūdžio informacija, kuri nėra ir jokiais būdais negali būti laikoma Jūsų diagnoze, skiriamu gydymu ar kitokia Jums tiesiogiai teikiama sveikatos priežiūros paslauga. Bendro pobūdžio atsakymas teikiamas išimtinai pagal Jūsų pateiktą klausimą. Visais atvejais rekomenduojame kreiptis tiesiogiai į sveikatos priežiūros specialistą dėl diagnozės, gydymo ar kitokios sveikatos priežiūros paslaugos.