Klausk gydytojo

Klausimas ir atsakymas bus publikuojami šiame tinklalapyje.
Labai prašytume rašyti klausimus be rašybos klaidų.
Aneta Railienė (UAB „Panerio klinika“)

Gydytoja-psichiatrė atsakys į klausimus apie suaugusiųjų psichikos sutrikimus, priklausomybę alkoholiui, medikamentams ir narkotikams, gydymo galimybes.

Gydytoja - psichiatrė Aneta Railienė dirba Laisvės atėmimo vietų ligoninės Sveikatos priežiūros tarnyboje gydytoja - psichiatre bei privačioje klinikoje UAB „Panerio klinika“. Diagnozuoja ir gydo psichikos sveikatos surtrikimus, priklausomybę alkoholiui, medikamentams, narkotikams: skiria medikamentus, teikia psichologinę pagalbą, konsultuoja pacientų artimuosius.
 
Išsilavinimas:
1988 - 1995 m.  Kauno Medicinos Akademijos Gydomąsis fakultetas,
1995 - 1997 m. Kauno Medicines Akedemija, pairminė medicinos gydytojo rezidentūra,
1999 - 2003 m.  KMU Psichiatrijos klinika, antrinė gydytojo – psichiatro rezidentūra, 2002-2003m. psichoterapijos studijos  Humanistinės ir egzistencinės psichologijos institute Vilniuje.
2002 m. ir 2003 m. VDU  Socialinių mokslų fakultetas, doc. Dr. James Fleming ir prof.habil dr. Antanas Goštautas vedami profesinės kvalifikacijos tobulimo kursai „Trumpalaikė psichoterapija“.
 
Kiekvienais metais keliu savo profesinę kvalifikaciją dalyvaudama gydytojams rengiamose konferencijose ir gydytojų kvalifikacijos kėlimo kursuose.

Darbo patirtis:
2003 - 2011 m.  Pravieniškių gydymo ir pataisos namai, Sveikatos priežiūros tarnyba, gydytoja-psichiatrė.
2004 - 2008 m.  C. Boim „Šeimos klinika“, gydytoja - psichiatrė.
2006 - 2009 m. UAB „Gintarinė kilnika“ gydytoja-psichiatrė.
2006 - 2007 m.  Pravieniškių 3- ieji pataisos namai, Sveikatos priežiūros tarnyba,gydytoja- psichiatrė.
Nuo 2007 m.  UAB „Panerio klinika“, įkūrėja, direktorė,  gydytoja - psichiatrė.
Nuo 2011 m.  Laisvės atėmimo vietų ligoninė, Sveikatos priežiūros tarnyba, gydytoja - spichiatrė
 
UAB ”Panerio klinika”
Panerių g. 79, Kaunas
+370 687 38049
panerioklinika@gmail.com
www.panerioklinika.lt

Ekspertas atsako:
Nuo: Edita
2021-04-05
Sveiki, 4 mėnesį geriu Zoloft 0,5 ir Tiapridal po 1/4 tabl 3 kartus dienoje. Nerimo priepoliai aprimo, nesikartoja. Tačiau vargina nuotaikos nebuvimas, apatija, jėgų neturėjimas atlikti elementarius buities darbus ir visa tai ką atlikdavau iki gydymo, nors jaučiausi atrodė blogiau. Naktimis kamuoja košmarai, iš kurių pabudus bandau susivokti ar viskas gerai, ty imu kartoti vardą savo pavardę, maldas ,toks vaizdas, kad tikrinu save ar protauju, ar dar nepamiršau...tai gąsdina ir neramina. Būna rytų, kad neturiu jėgų atsikelti iš lovos, nors miegu ilgai ir turėčiau būti pailsėjus, uzsimerkiu ir vėl nugrimztu į miegą, kūnas toks betoninis be gyvybės ir noro kažką daryti. To niekada nebuvo, nors turėjau nerimą ir mažakraujystę, būdavo daugiau jėgų. Protui atrodo, kad nuimtas nerimas, bet atsirado depresija, kai nėra jėgų issiplauti galvą, susitvarkyti ir aplamai gyventi. Kokia Jūsų gydytoja nuomonė? Ar nepakankamas gydymas? Ar pavasarinis paúmejimas?
Ir niekaip nepavyksta išspręsti užkietėjimo problemų, Jūsų rekomenduoti būdai nepadeda. Tik senos arbata Lataxen+ kažkiek ...nes toks jausmas žarnynas vangus, nedirba peristaltika,miega. Pastovus spaudimas 94/64, pulsas 60. Po sporto būna 112/72 89.
Ačiū už skirtą laiką ir situacijos pakomentavimâ. Ir su pavasario šventėmis! Pagarbiai E.

Sveiki,

ką galiu pasakyti? Aišku, kad reikia koreguoti gydymą. Gydymas yra pastovus procesas.Savo klientams sakau, kad gydymas yra nuolatinis kliento bandymas/eksperimentas susidėlioti vaistus ir tvarką galvoje taip, kad būklė būtų gera. O gydytojo rolė patariamoji, gydytojas su Jumis ieško Jums geriausio varianto.

jei Jūsų žarnynas miega- tai irgi depresijos požymis. O tęsiantis vidurių užkietėjimui, depresija tik gilėja.

Jau nepamenu, ką siūliau viduriams sutvarkyti? bet mano patyrimu magnio prepratai vartojami dienos metu, visada laisvina vidurius, čia tik dozės klausimas.

Klausimai ekspertui:

Visos temos

Nuo: Guste
2021-04-21
Gerb. Gydytoja, dėkoju Jums už atsakymą. Atvyksiu Jūsų konsultacijai pirmadienį. Gal turėčiau pasidaryti kokius nors kraujo tyrimus, mineralus ir pan.?

Sveiki,

tyrimai? būtų labai gerai: bendras kraujo, kalis, magnis, jonizuotas kalcis, feritinas, vitaminas D, FT3 skydliaukės.

Jei yra buvę kepenų ligų ar problemų? tada dar plius AST, ALT, GGT.

Nuo: Guste
2021-04-20
Sveiki Gerb. Gydytoja,
Rasau tikedamasi sulaukti Jusu patarimo ar apsilankymo konsultacijai.
Jau apie 6-7 metus naudoju Cipralex minimalias dozes 0,25-0,5. Pirmuosius vaistus paskyre neurologas del itampos galvos skausmo, o veliau jau ir del savo perdeto jautrumo, ramybes tesiau toliau. Esu tikrai perdetai jautri ir viduje kovojanti su itampa. Esu bandziusi mesti savarankiskai 2 kartus, kuomet buvo didelis atkritis ir teko vel grizti prie mininalios dozes. Siuo metu planuoju pastoti ir nutraukti vaistukus. Esu girdejusi jog pastojus hormonai padaro savo ir daugelis "iseina is vaistu". Kokios butu Jusu rekomendacijos? Noreciau surasti tinkama specialista, kuris patartu, priziuretu ir galbut padetu atsisakyti vaistu.

Sveiki,

į Jūsų klausimą galėčiau paskaityti paskaitą: apie nėštumą ir psichotropinių medikamentų vartojimą.

Turiu patirtį, kelios mano klientės yra pagimdžiusios po 2 vaikelius.

Į visus Jūsų klausimus galiu atsakyti konsultacijos metu.

Nuo: R
2021-04-19
Noriu paklausti,ar a/d nesipjautu su gudobelių etanolio tinktūra.juk vis tik yra alkoholio,o gal tiek neturi reikšmės.aciu.

Sveiki, jei gudobelių tinktūrą vartojate po max 30 lašų į vandenį, tai su AD "nesipjauna".

Jei vartojate gudobelę lauštais ar dar blogiau 1-2 buteliukus per dieną- tai aiškus alkoholizmas ir pagrindinės ligos "nedagydimas".

Nuo: Marijona
2021-04-15
Gerb.daktare, mano vyrui po mamos laidotuvių užgriuvus begalei problemų, labai pakriko sveikata. Prasidėjo visokie skausmai, kankina nemiga, prarado apetitą, nebegali sukoncentruoti dėmesio, kartais ima drebėti, pila šaltis-karštis ir t.t. Plius jis yra alkoholikas, šiuo metu alkoholio vartojantis tikrai nedaug. Kadangi su psichikos ligomis esu susidūrusi pati, įtariu, kad tai nerimo sutrikimas, kurio viena iš priežasčių - alkoholis. Bromazepamo tabletė ir mano "psichoterapija" jį apramino. Ką patartumėte daryti? Ar gali toks žmogus padėti pats sau? Kaip?
Ar būtina kreiptis pas psichiatrus?
Ačiū už atsakymą

Sveiki,

geriausia būtų kreiptis gydytojo-psichiatro konsultacijai. Savaime, vargu, ar praeis.

Nuo: Gėlytė
2021-04-13
Sveiki,
Nuo nerimo, nemigos ir "vegetatikos" gėriau mirtazapiną 30 mg nakčiai, negelbėjo. Pridėjo fluanxol 0.5 mg ir nerimo simptomus, kaip galvos svaigimą, tachikardiją puikiai nuėmė, tačiau miegas nesusitvarkė, dažnas nubudinėjimas ir ilgas neužmigas toliau kankino, tad nusprendė gydytoja vietoj mirtazapino paskirti kvetiapiną 25 mg. Gydymui pritariau, kaip ir nuramino, kad kvetiapinas daug pašalinių simptomų nesukelia, bet šis vaistas nuo haliucinacijų, psichozės, ar tikrai geras pasirinkimas miego korekcijai. Psichoterapiją lankau.

Sveiki,

miratazapinum reikėjo palikti dėl vegetacinių simptomų, jis veikia visą parą. Miegui papildomai Quetiapinas labai gerai. Pagal miego kokybę dozę galima kelti iki pakankamo efekto.

Medikamentas modernus. Taip jis registruotas psichozių gydymui, bet didelėmis dozėmis. Ir GALIMI pašaliniai poveikiai yra aprašyti vartojant 600-800 mg parai.

Visi kiti skyrimai lieka "tarp registracijoa" eilučių , ir tai gydytojo patirties, kvalifikacijos klausimas.

Nuo: Anonimas
2021-04-11
Sveiki,mums nustatytas bipolinis sutrikimas,labai norime pagyti,dabar paskirti vaistai hyleperidolis su ciklodoliu ir reikalui esant diazapamas,gydytoja parase rekomenduota įvesti stabilizatorių ir pereiti prie kuitepini ar kaip ten.labai bijau kad neauktu sūnui svoris nes pergyvena ,dėl to labai,ir ar geriau pasidaryti genetiškai kokie tinka vaistai tyrima?kad ne eksperimentuoti su sūnumi kas tinka?ar įmanoma pagyti?kaip mums tevams elgtis su sūnumi ?

Sveiki,

į Jūsų klausimą jau atsakiau.

Nuo: Anonimas
2021-04-09
Ir dar klausimas,kaip su vairuotojo pažymėjima ar bus galima laikyti nes sūnus labai laukia🙂prie mišraus bipolinio sutrikimo?

Sveiki,

sprendžia Jūsų TLK pasirinktas gydytojas psichiatras. Jis pasirašo sveikatos pažymoje, kurią pildo šeimos gydytojas.

Iįtatymai keičiasi, pagal dabar galiojančius- kliūčių neturi būti.

Nuo: Anonimas
2021-04-09
Sveiki,sūnui 14m,mums buvo atakos priepuolis diagnozavo mišrus bipolinis sutrikimas,gryzom 31d kovo men geriam vaistus haliperidol po puse tablet ryte vakare per pietus nuime jau ir ciklodoli po tablete ryte ir pietum,diazapamo irgi neber geriam jau 5d,rekomenduojami psichologas ir psichiatras,kuris turės bandyti įterpti laimes chormona ir keisti į kuitepini vaistus,sūnus pradzioj bijojo ir mes jog mus vaistai kaustė nuėmus puse kaip ir viskas gerai.labai norim kilti į mokslus po atostogu ar mums nepakenks kuitepini vaistai labai bijau,ir ar gyvensim pilnaverti gyvenima nes sūnus labai nori ir ptiu ptiu sveikata gera,ar išgydoma ir kokia eiga gydymo?ar buna, kad pasveiksta,pagydoma?

Sveiki,

jei sūnus vartos paskirtą gydymą, gyvens pilnavertį gyvenimą.

Šiuolaikiniai vaistai modernūs, neturi šalutinių poveikių. Jei nesigydis - tada prognozės prastos, nes tai lėtinė liga ir negydoma praoresuoja.

Ligoninėje skiriami vaistai galėjo turėti daugiau šalutinių poveikių, nes tai vaistai skirti kritinėmis situacijomis vartoti, ne pastoviam gydymui.

Nuo: Roma
2021-04-05
Sveiki.noriu paklausti,ar su Venlafaxinum galima vartoti vaistus smegenų kraujotakos gerinimui-piracetama ir cavinton,o jei ne,tai gal galima tokį kaip gankmedis ar gudobelė.aciu už ats.beje,AD vartoju po labai mažai.

Sveiki, su visais antidepresantais tik smegenų metabolizmą gerinantys vaistai, taip vadinami nootropai ( piracetamum), tinka ir vinpocetinum ( cavinton), jei yra reikmė.

Ginkmedzio standartizuoti preparatai taip pat gerai, jei jie padeda ir jaučiamas rezultatas. Kiekvienas žmogus atranda sau tinkamiausia iš grupėje esančių, kuris geriausiai padeda.

Nuo: Jurga
2021-03-30
O geriant 30mg paroxetin jau pusantrų metų, ar galiu padidinti iki 40mg?nes pas gydytoją tik po mėnesio, o lexotonil nenoriu taip ilgai gerti. Ir jei padidinsiu dozę ar jausiu kažkokių šalutinių? Ir po kiek dienų turėčiau pajausti pagerėjimą padidinus dozę? Kad suprasti gerti ir toliau didesne dozę ar grįžti prie 30mg nes vistiek negerėja. Jurga, 32m

Sveiki,

galite bandyti. Gydymas visada yra konkretaus žmoagaus bandymas. Padidinus dozę, po savaitės turi jaustis pagerėjimas. Ar to užteks? Bus matyti per 2-3 savaites.

Pašalinių poveikių neturėtumėte pajausti didinant dozę, nes Jūsų smegenys jau susipa-inusios su Paroxetinum ir didinat labai ne daug.

Nuo: Lukas
2021-03-30
profesionalios pagalbos paprastai kreipiamasi tik tada, kai žmogus nebeištveria nemigos, panikos atakų, psichosomatinių įvairių organų (dažniausiai nugaros, skrandžio skausmų). "Tada jau reikalingas kompleksinis gydymas, kadangi ląstelių lygmenyje yra sutrikusi serotonino, dopamino ir kitų vadinamųjų "laimės hormonų" apykaita. Ją atkurti padeda antidepresantai" tai čia vadinasi saldus melas, ir visi psichiatrai meluoja, kad pilnai isgydo. Paprastas klausimas kodėl psichiatrai apie depresija, nerimo sutrikimus, psichosomatinius skausmus, kalba, kad pagrindinis gydymo būdas yra medikamentai kurie atkuria neuromediatorius, o ne psichoterapija kaip jūs sakot kuri vienintelė gydo, tai kam tuos vaistus visi kiša jeigu jie tiesiai šviesiai net negydo, aš labai jaučiuosi piktas, kad patys gydytojai veidmainiauja, vadinasi jokių ten serotonino ar kitų medžiagų apykaitos smegenyse net nėra čia įsivaizdavimas, kad skauda, kad nemiegi, kad panikos priepuolius turi.

Sveiki, Jūsų klausimas retorinis.

Nėra psichiatrų "Visi", kiekvienas specialistas kitoks. Jei Jūs nesutikote sau tinkamo- linkiu tokį sutikti.

Nuo: Lukas
2021-03-29
profesionalios pagalbos paprastai kreipiamasi tik tada, kai žmogus nebeištveria nemigos, panikos atakų, psichosomatinių įvairių organų (dažniausiai nugaros, skrandžio skausmų). "Tada jau reikalingas kompleksinis gydymas, kadangi ląstelių lygmenyje yra sutrikusi serotonino, dopamino ir kitų vadinamųjų "laimės hormonų" apykaita. Ją atkurti padeda antidepresantai" tai čia vadinasi saldus melas, ir visi psichiatrai meluoja, kad pilnai isgydo

Nesupratau klausimo.

Nuo: Jurga
2021-03-28
Laba diena. Man 32m. Pirmą kart diagnozuotas nerimas ir panikos atakos 28m.Skirtas paroxetin 20mg,nepadejo,tada padidinta iki 30mg,gerta apie 2 metus, ir žinokit buvau visai pasveikus, nebejaučiau jokio nerimo, psichosomatiniu skausmu, su gydytoju nutraukėm. Po kelių mėn ir vėl tas pats, gydytojas tuos pačius išrašė pradžiai 20mg paroxetin irgi nepadėjo, tada padidino iki 30mg, pirmi metai pakartotinio vartojimo buvo ne tokie kaip pirmą kart, atrodo kad nelabai padeda, o dabar jau geriant pusantrų metų pradėjo atsirasti papildomų negerų simptomų kaip padidėjęs seilėtekis su noru seilių perteklių isspjauti, tai kelia didelį diskomfortą, ir vėl jaučiu kaklo smaugima, dėl to yra baimė laisvai ryti maista(dėl šių problemų daugiausia ir skirti vaistai) ar čia antra kart jie neveikia kad organizmas pripratęs? Ar reik kelti dozę iki 40mg,nors sako kad 30mg jau didelė dozę. Ar reik keisti į kitus AD? Labai laukiu atsakymo, AČIŪ

Sveiki,

praeitame laiške atsakiau į Jūsų klausimą?

Gydymą reikia koreguoti, nes kankintis nėra prasmės. Juk nepasveiksite kankindamasi.

Dozės, deja. atsikartojant ligai,. dažniausiai auga, arba reikalingi plius kiti kitos grupės medikamentai.

Geras gydymas- tai pastovus gydytojo ir kliento bendravimas, vaistų dėliojimas ir perdėliojimas ir PSICHOTERAPIJA.

Nuo: Jurgita
2021-03-28
Laba diena, Gerb Gydytoja, norėčiau paklausti, pirma kart kai susirgau nerimo sutrikimu ir panikos atakom, skyrė paroksetina 30mg ir buvau visiškai pasveikus. Nutraukiau ir po kelių mėn vėl viskas grįžo, geriu jau pusantrų metų vėl paroksetina vėl 30mg bet toks jausmas kad menkai padeda, pradėjau prie jų lexotonil gerti.. Ar tokiu atveju yra dar kur didint dozę, nes 30mg jau nemaža doze, ar jau reikia keisti AD. Labai lauksiu atsakymo. Man 32m

Sveiki,

ramiantys preparatai, kartojantis ligai ar jai sunkėjant, turėtų būti vartojami tik PAPILDOMAI ir trumpai iki 3 savaičių, nes jie nieko negydo, taik tam kartui palengvina simptomus.

Ar didinti Paroxetinum dozę? manau - taip. Bet tai turi spręsti jus gydantis gydytojas. Gal reikia kažką pridėti? gal keisti paroxetinum?

Nuo: laurynas
2021-03-26
Laba diena. Ar gali būti akies voko tikas dėl to, kad sergu nerimo sutrikimu atsiradęs? Ar gali būti tiesiog sutapimas? Ar reikėtų magnio pagerti ar kazkaip kitaip isivertinti galima kokia priezastis?

Sveiki,

jei voko tikas atsiranda neprikalsomai nuo psichologinės situacijos ir tęsiasi ilgai, didesnė tikimybė, kad Jums trūksta mineralų: kokių? reikia atlikti kalio, magnio, jonizuoto kalcio ir vitaminoD tyrimus iš kraujo.

Kita pusė: kai trūksta šių mikroelementų, dažniau žmogus būna psichologisškai isitempęs, o įtampa suvalgo mikroelementus ir tada trūkčioja vokas, traukia mėšlungis.

Nuo: Lukas
2021-03-26
Sveiki, man labai kankina įdomus klausimas, kodėl visi psichiatrai skirtingai kalba, aš turiu psichosomatinius skausmus, nejaučiu nei nerimo nei baimės , aš visada linksmas, bet jie nedingsta, o jus teigiat, kad čia gali tik padėt psichoterapija tai kam gert tuos vaistus tada jeigu jie neisgydo, dauguma psichiatrų kalbėjo, kad cheminį medžiagų disbalansą reikia gydyti cheminiu būdu, o ten nepasitikėjimą savimi, beprasmybės išgyvenimą, kaltės jausmus reikia psichoterapijos, tai man įdomu kas čia meluoja jeigu visi skirtingai kalba, aš suprantu, kad gali būti tie psichosomatinius skausmai ,bet yra priežastis tarkim darbas prastas, mokykloj tyčiojasi ir todėl skauda, bet kai nėra absoliučiai jokio pagrindo kaip gali skaudėti, sako padeda psichoterapija kognytivine ,o tai šitą kriptis kartais ne gyvenimas čia ir dabar, nes sako, kad tie psichosomatiniai atsiranda iš praeities reik iskapstyt ir jie dings, prašau atsakykit į mano klausimą, ačiū.

Sveiki,

gydymas turi būti psichoterapija. Galite be somatinių skundų nieko kito nejausti, nes visa kita glūdi giliai, pakavota ir ne kiekvienas psichoterapeutas gali tai ištraukti, o ypač greitai.

Nuo: Milda
2021-03-25
Sveiki,
Norejau pasiteirauti, ar galima pas jus uzsirasyti konsultacijai? Ar konsultuojate Vilniuje, ar nuotoliniu budu?
Aciu

Sveiki,

konsultuoju gyvai Kaune.

Nuotoliu, deja , kol galime gyvai, nekonsultauoju. Gyva konsultacija labai vertinga, o nuotolinė? iš praktikos matau.

Nuo: Vaidotas
2021-03-25
Laba diena, gydytoja. Nuo 17 metų pastoviai, t.y. ilgalaikiam gydymui, vartoju įvairius psichotropinius preparatus, pastaraisiais metais - ličio karbonatas, kvetiapinas, escitalopramas. Būklė jau ilgą laiką išlieka stabili, tačiau vis aštriau iškyla klausimas dėl tolimesnio rūpinimosi sveikata. Bendroje klinikoje stebima hepatosteatozė, nežymiai (?) (iki 100-200 virš normos) padidėję AST ir ALT. Praeityje daugiausia vartoti įvairūs SSRI ir neuroleptikų deriniai. Ką rekomenduotumėte papildomai kepenų "priežiūrai"? Ar Hepa-Merz tinkamas būtent tokio pobūdžio kepenų veiklos sutrikimuose? Dėkoju už Jūsų laiką.

Sveiki,

pirmoje vietoje reikėtų visą laiką, kol vartojate psichotropinius medikamentus, vartoti žolinius kapenų veiklą gerinančius ir atstatančius medikamentus, pvz. : aš pati mėgstu margainį Milk Thistle iš Swanson, jo užtenka po 1 kaps nakčiai. tada dinamikoje po 1-2 mėnesių žiūrite tyrimus AST, ALT, GGt ir tada sprendžiate ką toliau?

O toliau aptarsime tada.

Nuo: Gabrielius
2021-03-24
Laba diena gydytoja. Gruodzio pabaigoje persirgau covid19 ir po sios ligos prasidejo visokie negerumai, pirmiausia drebejimas nervu kai kuriose vietos ir sirdies plote ir vidinis drebulys atsiranda, pries menesi atsirado juntami sirdies permusimai. Ar gali tie permusimai buti del nervines sistemos pazeidimu po ligos? Nes vos tik permusima pajautus iskart dingsta ir nuotaika ir atrodo kad tuoj sustos sirdis. Pries 10dienu kreipiausi i psichiatra, kuris israse coaxil bei tiapridal, nes kiek dariausi tyrimu, visi nerodo blogumu, o issityriau galima sakyt viska. Po 10dienu vartojimo vaistu vis dar kartais jauciamas permusimas sirdies. Kokia jusu nuomone apie sia mano situacija?

Sveiki,

COVID-19* pasekmės dar nėra labai aiškios, bet iš asmeninės patirties galiu paskyti, kad tikrai atsiranda nuovargis, uoslės pasikeitimas, skonio tam tikro nejautimas. Bei paūmėja busvusios lėtinės ligos.

Labai svarbūs Jūsų biologiniai parametrai. Labai dažnai, mano praktikoje, žmonės "išsitiria viską' ir "visi tyrimai geri", bet svarbu kaip specialistas iš kokio požiūrio kampo tuos tyrimus vertina ir kokią patirtį klinikinę patirtį turi. Tik 1 pavyzdys: žmogaus kalis lygus 4, 15. Ar tai geras ? Kaip pažiūrėsi. Jei žiūrės gydytojas anesteziologas prieš operaciją, tai sakys, kad gerai, nes narkozės riba 4,00. Atliks bendrą nejautrą. jei kalbėti apie darnią širdies veiklą, be ritmo sutrikimų aktyviam,. dirbančiam žmogui, gal dar ir sportuojančiam, kalis turi būti 4,7-4,8.

Noriu pasakyti, kad nematydama Jūsų ir atliktų tyrimų atsakymų, negaliu atsakyti į Jūsų klausimą, nes tai būtų tik teorija. be praktikos.

Nuo: Viktorija
2021-03-18
Gerb.gydytoja ar antidepresantai skystina krauja ar tirstina? Konkreciai Cipralex

Laba diena,

bendrai imant atsakymo nėra. Reikia vertinti situaciją konkrečiu kliento atveju.

Jei paskaitysite šio vaisto anotociją, ten rašomą, kad atidžiau stebint vaistas skiriamas tiems: kurių...................pasikeitęs krešumas ar dažniasu atsiranda kraujosrūvų.........Jei paskaitytumėte apie širdies ritmo sutrikimus ir miokardo infarktą - tai atrodo, kad šio vaisto iš vis kardiologijoje reiktų vengti. O ką tai reiškia? reiškia tai, kad kažkam, atliekant šio vaisto klinikinius bandymus, buvo atsiradę kraujosrūvų ar krešumo sutrikimų. Bet kokiam žmonių skaičiui/ iš kiek tiriamųjų? Gal tik 1 iš 10.000?

Nors klinikinėje praktikoje tai saugiausias ir švelniausias pašaliniais poveikiais antidepresantas esantis rinkoje (už jį geresnis tik III kartos AD Vortioxetinum). Cipralex konkrečiai yra escitalopramum pagamintas Danijoje. Originalas, bet generikai escitalopramum gamina, mano nuomone, visi esantys gerai.


Lankytojų klausimai publikuojami be korektūros.

Šis atsakymas yra bendro pobūdžio informacija, kuri nėra ir jokiais būdais negali būti laikoma Jūsų diagnoze, skiriamu gydymu ar kitokia Jums tiesiogiai teikiama sveikatos priežiūros paslauga. Bendro pobūdžio atsakymas teikiamas išimtinai pagal Jūsų pateiktą klausimą. Visais atvejais rekomenduojame kreiptis tiesiogiai į sveikatos priežiūros specialistą dėl diagnozės, gydymo ar kitokios sveikatos priežiūros paslaugos.