Paieškų šiandien: 4859

Klausk gydytojo

Visos temos

Nuo: Mantas
2017-07-25
Sveiki noreciau dar karteli paklausti, ar turint varikocele ir kuomet daktaras pasake jog jos operuoti nereikia, ar tai kenkia vistiek vaisingumui ? Ar varikocele tiesiog turi nueiti iki kazkokio tai lygio kuomet kenktu vaisingumui ? Esu 18 metu.

Manau,lad turite klausyti jus mačiusio gydytbent kartą metuosr apsilankytipas gyd,urolgą.ojo patarimų ir

Nuo: Juste
2017-07-11
Sveiki, vaikui darė pasėlio tyrimą iš nosytės dėl užsitęsusios slogos, rado streptokoko bakteriją, norėjau paklausti ar gali užsikrėsti visa šeima šia bakterija? Vaikas jau geria antibiotikus. Prieš gerą mėnesį man pačiai buvo pakilusi temperatūra kelias dienas, bet liko nuolatinė sloga, gerklės skausmas, netgi akys pradėjo traiškanoti (aš pati laukiuosi). Vyras taip pat neseniai prasirgo, kosulys kankina porą savaičių. Ačiū.

Laba diena,

Streptoccocus rūšies bakterijų yra daug porūšių, todėl svarbu žinoti kas būtėnt išaugo jūsų vaiko pasėlyje. Nemažai šios bakterijos porūšių gyvena žmogaus organizme natūraliai, yra gerosios mikrofloros dalis, ir nesukelia "šeimyninkui" jokių problemų. Dalis gerųjų bakterijų gali tapti ligos priežastimi susiklosčius tam tikroms nepalankioms sąlygoms; dar yra ir pilnai patogeninių bakterijų, kurios sukelia ligas (patologiją).

Jei jūsų vaikas turėjo patologinės bakterijos sukeltą infekciją- tuomet tai užkriečiama, galėjote susirgti ir jūs. Dėl gydymo butinumo patarčiau pasikonsultuoti su savo šeimos gydytoju, nes viską reikia vertinti realiuoju laiku, t.y. vizito metu įvertinus tos dienos objektyvius apžiūros duomenis ir jūsų sūnaus tyrimo rezultatus.

Linkiu greičiau pasveikti

Nuo: Raimonda
2017-07-08
Laba diena,

Gydytoja noriu Jusu paklausti . Dariausi skydliaukes harmonu tyrima ir TTH rado 0,410 zemiau normos. Ar jau butu reikalinga vartoti vaistus? Savijauta prasta ir staiga pablogejo zodziu uzeina silpnumas, mieguistumas, staiga priaugau kilogramu,labai slenka plaukai. Siaip skydliauke yra pilna cisteliu.
Aciu uz atsakyma

Laba diena,

nevisai supratau apie jūsų atlikto TTH tyrimo rezultatą- tai jis yra 0,410? Tuomet tai yra norma, gydymo nereikia.

Jei ne - tai koks yra pats tyrimo rezultatas ir kokias normos ribas nurodo laboratorija prie šio tyrimo?

O pačios cistelės skydliaukėje nenurodo funkcijos sutrikimo; cistelių gydyti nereikia.

Geros jums sveikatos!

Nuo: Natalja
2017-07-21
Laba diena man 34 metai rado venų varikoze .Norečiau paklausti kokios žoleles aš galečiau pagerti

Sveiki,

Galite pavartoti mūsų arbatą Nr. 42 "Kojų venoms"

Nuo: Marius
2017-07-20
Kaklo lordoze ištiesinta. c5-c7 sakingai susiriauje , interverbiniai tarpai stebima subchodrine skleroze. Išvada c5-c7 osteochondroze 2 laipsnio koks gydimas ?
Atsako: Darius Paknys (Sveikatingumo ir terapijos centras)

Sveiki,

rekomenduotina manualinis korekcinis gydymas stuburo kaklinės, juosmeninės dalies ir kryžkaulio, individualūs pratimai.

Nuo: Renata
2017-07-20
Diagnozė c7/th1 disko fokalinė centrinė išvarža,saikingi degeneraciniai stuburo pakitimai
Atsako: Darius Paknys (Sveikatingumo ir terapijos centras)

Manualinis gydymas derinant su refleksoterapija, po to teisingi judesiai.

Nuo: Tadas
2017-07-24
Sveiki ar xeplion 150mg slopina nes jauciu energijos trukuma sergu paranoidine sizofrenija

Sveiki,

Xeplion vartojant tik nakčiai, neturėtų slopinti. Dažnai liga eina ir su depresiniu atspalviu, tada reiklaingi ir antidepresantai. tai turite aptarti su Jus gydančiu psichitru.

Nuo: Violeta
2017-07-21
Laba diena,

Pries 1,5 metu man buvo operuota entometriozine cista. Po operacijos man buvo paskirti KT Janine ir juos vartoti be savaiciu pertraukos. Vartojau be pertraukos puse metu, menesines dingo ir nebuvo puse metu. Tuomet nusprendziau padaryti menesi pertrauka ir nevartoti KT. Po menesio vel pradejau vartoti su pirma menesiniu diena, kai turejo buti sekancios menesines, jos prasidejo ir jau 3 savaites nenustoja kraujuoti ir skaudeti pilvo apacia. Del sito man labai neramu, nezinau ar man toliau vartoti ir laukti kol susireguliuos kraujavimas, ar nutraukti vartojima? Buvau pas ginekologe, ji pasake, kad tai normalu ir toliau vartoti KT. Noreciau dar vienos nuomones, ka jums manote, ar nutraukti KT vartojima, ar toliau gerti be pertraukos?

Ir ar galima uzsiimineti sportu tokioje busenoje?

aciu.

Laba diena,

kraujavimo sutrikimai galimi, tačiau svarbu stebėti netekto kraujo kiekį ir hemoglobino koncentraciją kraujyje. Mažakraujystė yra rimtas signalas. Labai gausus kraujavimas irgi. Pilvo skausmai gali būti susiję su panašiu kraujavimu iš galimų endometriozinių židinių. Kontraceptikų nepertraukiamas vartojimas yra vienas iš endometriozės gydymo būdų ir turėtų nutraukti kraujavimą ir skausmus. Tačiau jei kraujavimas išliks gausus, nesustos, vėl kreipkitės į gydytoją. Rekomendacijos dėl osportavims priklauso nuo rūšies ir Jūsų pojučių. Lengvi aerobiniai pratimai kai kurioms moterims pagerina savijauta.

Pagarbiai

Švitrigailė

Nuo: Mantas
2017-07-21
Sveiki, ejakuliacijos metu, sperma isauna, baltos spalvos, mano manymu tokia kokia ir turetu buti. Ejakuliacijos bei masturbacijos metu jokiu skausmu nejauciu. Tik turiu pora bedeliu, turiu varikocele, kurios kaip ir gydytojas sake operuoti kolkas nereikia, bet po masturbacijos, stovint maudimas eina y seklides, atsisedus viskas nurimsta, kuomet atsistoju vel maudzia ir taip 3-4valandas( bei jeigu per ta laika yvyksta erekcija jauciu kaip ir tempima ar maudima ir varpoje) kuomet praeina galiu ir vel masturbuotis be jokiu skausmu. Kas tai galetu buti ? Ar tai del varikoceles ? Ir kaip del vaisingumo ?

Tie JŪsų jutimai greičiausiai yra dėl varikocelės.Varikocelė palaipsniui mažina vyro aisingumą.

Nuo: ---
2017-07-20
Laba diena,
Gydytoja aprasysiu savo ligos istorija, o Jusu prasau jeigu galite pakomentuokit.
Zodziu mano ligos istorija jau tesiasi metai
Laiko. Praeita vasara po nemazo streso mane biena diena uzpuole panikos ataka , ju buvo gal kokios 7 bet labai stiprios. Po situ panikos ataku
Mane pradejo lydeti nerimas. Kreipiausi
Pas gydytoja israse Lexotanil gerti menesi laiko, bet nepagerejo. Po to israse Zoloftant antidepresanto nuo kurio buvo labai labai didelis salutinis poveikis ir jiteko nutraukti. Toliau israse Zolof nutraukiauir jiketvirta diena naudojimo,nes pabudus ryte rodesi kadtuoj tuoj isprotesiu. Tai buvo toki salutiniai
Nuo mazesnes dozes nei 1/4 tabletes.
Tada nusprendziau panaudoti
Jonazoliu kapsules, aisku jos man nepadejo as nuo ju nesijauciau geriau. Idomu gydytoja tas, kad nuo tu panikos ataku pradzios ir to patirto ilgesnio streso
Mane kamuojatie somatiniai simptomai kaip; galvos svaigimas,visiskai neturiu jegu,nemiela atlikti kasdieninius darbus ,pasidaro silpnais niekur nieko tiesiog staiga uzeina,jauciuos mieguista. Dabar pradejau Seroxat po maziau nei 1/4 tab, bet jauciu kaip po biski ateina man vel tas salutinis vaistu poveikis. Gydytoja kas cia galetu buti per liga?vegetodistonija?ar koks nervinis issekimas? Tiesiog nezinau netka galvoti ir kaip pagerinti ir pradeti noarmalu gudyma. Problema dar tame,kad as esu ne Lietuvoje, o cia UK pas gydytojus nenoriu kreiptis.
Gal butu galima kazkaip
Su Jumis susisiekti.
Buciau begalo dekinga.

Jau susisiekėme?

Nuo: Ausrine
2017-07-20
Laba diena,
Gydytoja ka patartumete Jus. Zodziu mane kamavo nerimas gal pise metu kartu su juo ir visiskas jegu neturejimas. Nesu Lietuvoje ka patartumete Jus kaip galima jas atstatyti. Kraujo tyrimai geri.
Dekoju

Sveiki,

jei paskaitysite anksčiau mano rašytus atsakymus, rasite ir dalį atsakymo sau. nesikartosiu.

Be konsultacijos negaliu Jums patartui, nei tai būtų būrimas iš kavos tirščių.

Aš konsultuoju ir užsienyje gyvenančius, reikia kreipti panerioklinika@gmail.com.

Nuo: Lina
2017-07-20
Laba diena,
Gydytoja ar pradejus naudoti antidepresantus galejo sustipreti nerimas? Ar tai gali buti salutinis vaisto poveikis tik sustiprintas. Siaip man antidepresantai istasyti nerimui mazinti.
Aciu

Sveiki,

šis klausimas jau buvo užduotas anksčiau. Paskaitykite mano atsakymą.

Trumpai - retai tai būna šalutinis poveikis, tiesiog pradėjus vartoti AD jam dar bnebuvo laiko sumažinti nerimą. Be to nerimo lygį įtakoja ir kiti veiksniai.

Nuo: Gabija
2017-07-20
Sveiki, man 20metų ir pirmą kartą pradėjau vartoti KT. Gydytoja paskyrė Etindros 0,02/3mg. Jau geriu 14 dienų ir niekaip nesiliauja kraujavimas. (nelabai gausus ) ar tai normalu? Ir kiek laiko turėčiau to dar tikėtis?

Laba diena,

Pirmus tris mėnesius galimi negausūs kraujavimai pradėjus vartoti kontraceptines tabletes. Paparastai rekomenduojama palaukti arba keičiama dozė. Nenustojus kraujavimui, galite pasitarti su gydytoju.

Pagarbiai

Švitrigailė

Nuo: Raimonda
2017-07-19
Laba diena,

Gydytoja noriu paklausti Jusu nuomenes. Zodziu esu issityrusi visiskai pilnai. Gavos nuotraukos, vidaus organu, kraujagysliu, skydliaukes ir ttt. Zodziu esu visiskai sveika. Vidaus gydytoja patate pasikonsultuoti su psichiatru, nes jos nuomone reikalingi antidepresantai. O mane kamuoja sie simptomai kaip; galvos svaigimas, siubavimas, jegu neturejimas, kartais mieguistumas, ranku nutirpimas, kartais pagaunu save , kad ima kazkok tai nerimas, nesupasi kodel... ar tai gali buti susije su kokia tai nervine liga? Ar gali antidepresntai mane isgelbeti? Ar galima butu pas jus kreiptis ? Ar skypu konsultuojate? Nes esu ne Lietuvoje
Aciu is atsakyma

Sveiki Raimonda,

jau rytoj jus konsultuoju.

Nuo: Ausra
2017-07-19
Sveiki,

Gydytoja noriu paklausti ar panaudojus antidepresantus galima visiskai pasveikti? Ar yra tokia galimybe? Kamuoja retos panikos atakos , bet nerimas gan daznokas su visokiais salutiniais poveikiais.
Aciu uz atsakyma

Sveiki,

nerimui gydyti efektyviausia spichoterapija, nes tai iš esmės keičia žmogaus reagavimą į tą patį gyvenimą ir padeda keisti gyvenimą, kad jame nebebūtų nerimo. tada ir pasveikstama.

Medikamentai tik sumažina Jūsų reakciją į gyvenimą, bet iš esmės gyvenime nieko nekeičia.

Nuo: Kristina
2017-07-19
Laba diena.
Ar būtina apsilankyti pas ginekologą norint pradėti gerti kontraceptikus?

Laba diena,

Rekomenduojama apsilankyti pas gydytoją prieš pradedant vartoti kontraceptikus, kad gydytojas įvertintų kontraceptikų vartojimo individualią riziką, patartų dėl apsaugojimo nuo lytiškai plintančių infekcijų Jūsų konkrečiu atvejų,paskirtų kai kuriuos tyrimus Jūsų sveikatai įvertinti ir išrašytų receptą. Nors vaistininkai nepasilieka recepto pas save, kuomet moteris atvyksta su receptu, vaistininkas žino, kad moteris buvo tinkamai pakonsultuota.

Pagarbiai

Švitrigailė

Nuo: Juste
2017-07-15
Laba diena, man 28m. Pasikartojantis maksties grybelis 1metai laiko. Zvakutes neveikia nieko. Diflucan vaista vartojau 3men y menesi po 2 tabletes, padeda tik 2savaitem. Po 2sav. Grybelis atsikartoja. Diflucan tablete daviau isgerti ir partneriui. Kontraceptikos nevartoju, prezervatyvu nenaudoju. Naudoju tik higieninius yklotus menesiniu metu. Antibijotiku nevartoju. Cukralige nesergu. Kraujo tyrimai geri. Nesilaukiu ir nestumo neturejusi. Saldumynu vartoju mazai
Sveriu 58kg. Prausiuosi su sodos tirpalu nepadeda nieko. Isskyros bekvapes varskes konstitencija niezulys. Kaip man pasveikti? Ka dar daryti, gerti ?

Laba diena,

Makšties grybelis daugumai moterų būna infekcinė liga, atsirandanti ne dažniau, nei keturi kartai per metus. Tačiau daliai moterų tai yra lėtinė liga.Neretaitai buna susiję su moters tam tikrais paveldėtais genais. Tokiais atvejais gydymo tikslas yra kontroliuoti ligą, todėl skiriamas ilgalaikis gydymas. Įvertinus grybelio rūšį paskiriamas gydymas ir vertinamas reguliariai jo efektyvumas, koreguojamas pagal pasikeitusias gyvenimo sąlygas (pvz,planuojams nėštumas, antibiotiko terapija ir panašiai)

Jums rekomenduočiau kreiptis į gydytoją ir aptarti ilgalaikio palaikomojo gydymo galimybes pagal Jūsų konkrečią situaciją.

Pagarbiai

Švitrigailė

Nuo: Lina
2017-07-13
Laba diena. Reikėtų Jūsų patarimo: paskutinės mėnesinės buvo liepos 1, o liepos 13 apsilankiau poliklinikoje pas ginekologę ( skaudėjo pilvą) ir tuo pačiu ištraukė spiralę ( turėjau varinę 6 metus). Norėčiau per mėnesines ( jos turėtų būti liepos 29 d ) vėl įvesti spiralę, o gydytoja sako reikia gimdai 3 mėn. pailsėti. Ar tai tiesa? Nelabai pasitikiu tabletėm. O jei tabletės,tai kokios? Ačiū labai.

Laba diena,

Paprastai spiralė gali būti pakeista ir iš karto, tačiau Jūsų konkrečioje situacijoje (spiralė buvo 6 mėn, neiaškus ultragarso ar kitų tyrimų rezultatai) gali būti reikalingas minėtas laikotarpis. Kontraceptines tabletes, jei jos pasirenkamos kaip alternatyva spiralei, paskiria gydytojas pagal kokrečią situaciją (kraujavimo pobūdį, kūno masę, galimą poveikį libido, spuogų atsiradimą ir pan.). Tabletėms alternatyvios yra ir barjerinės priemonės, tokios, kaip prezervatyvai.

Pagarbiai

Švitrigailė

Nuo: Lina
2017-07-13
Laba diena. Reikėtų Jūsų patarimo: paskutinės mėnesinės buvo liepos 1, o liepos 13 apsilankiau poliklinikoje pas ginekologę ( skaudėjo pilvą) ir tuo pačiu ištraukė spiralę ( turėjau varinę 6 metus). Norėčiau per mėnesines ( jos turėtų būti liepos 29 d ) vėl įvesti spiralę, o gydytoja sako reikia gimdai 3 mėn. pailsėti. Ar tai tiesa? Nelabai pasitikiu tabletėm. O jei tabletės tai kokios? Ačiū labai.

Laba diena,

Kadangi Jūsų atveju buvo ir simptomai (pilvo skausmai), neglima atmesti uždegimo. Todėl iš karto spiralės Jūsų konkrečiu atveju nesiūloma dėti, siekiant išvengti komplikacijų. Apsaugos priemonės parastai rekomenduojamos pagal paskirtą gydymą (pvz., kai kurie antibiotikai gali slopinti kontraceptinių tablečių poveikį, todėl gydytoja gali rekomenduoti barjerines priemones, tokias, kaip prezervatyvai; jei paskiriami preparatai, vartojami į makštį, gydytojas gali rekomenduoti hormoninius kontraceptikus, nes vaginaliniai preparatai gali sumažinti prezervatyvų efektyvumą). Hormonines tabletes, žiedą ar kitas priemones gydytojas parenka pagal konkretų pacientą.

Pagarbiai

Švitrigailė

Nuo: Simona
2017-07-11
Sveiki. Mylėjomės per vaisingas dienas. Plyšo prezervatyvas,tačiau vaikinas viduje nebaigė. Iśkart pajautę, kad plyšo ir nebetesėm. Varpa buvo šlapia. Ar didelė tikimybė pastoti šitaip? Ar įmanoma pastoti tik nuo sekreto?

Laba diena,

Paparstai moteris sužino, ar pastojo, atlikusi nėštumo testą, kai numatomu laiku neprasideda mėnesinės. Esant abejotinam rezultatui, moteriai rekomenduojama kreiptis į gydytoją papildomiems tyrimams. Kadangi yra aprašyta atvejų, kuomet moteris pastojo, išsiliejus sekretui ant išorinių lyties organų, kategoriškai teikti, kas Jūsų atveju įmanoma, negaliu. Rekomenduočiau sulaukti mėnesinių. Jei jos neprasidės laiku, atlikti nėštumo testą. Apsvarstykite galimybę kreiptis į ginekologą kontracepcijos klausimais.

Pagarbiai

Švitrigailė


Lankytojų klausimai publikuojami be korektūros.